ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι πεζοπόροι του Ευκλή επισκέφθηκαν το Σπήλαιο των Λιμνών και πεζοπόρησαν έως το Πλανητέρο και τις Πηγές του Αροάνιου ποταμού στην Αχαΐα

0

Οι φίλοι του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν την περασμένη Κυριακή στην Αχαΐα και πεζοπόρησαν από κοινού με τον Αθηναϊκό Σύλλογο ”Φύση και Περιπέτεια” στο Γεωλογικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού.
Αρχικά επισκέφτηκαν το εντυπωσιακό και σπάνιο δημιούργημα της Φύσης, το Σπήλαιο των Λιμνών με τις 13 μικρές του λίμνες.
Κατόπιν πενήντα Καλαματιανοί και εκατόν πενήντα Αθηναίοι, λάτρεις της Φύσης ξεχύθηκαν στο βουνό και απόλαυσαν την Αχαϊκή γη, πεζοπορώντας από το Σπήλαιο Λιμνών έως το πανέμορφο πλατανοδάσος του Πλανητέρου και τις Πηγές του Αροάνιου ποταμού. Σε υψόμετρο 697 μ. θαύμασαν το απίστευτο δάσος με τα υπέρ αιωνόβια πλατάνια, τις νεροτριβές και τους πολλούς νερόμυλους.
Άκουσαν το διαρκές κελά ρυσμα των νερών από τις πηγές του Αροάνιου ποταμού καθώς τα νερά αναβλύζουν έντονα μέσα από τα βράχια της γης!
Η ημέρα έκλεισε με φαγοπότι, γλέντια και χορούς σε τοπική ταβέρνα στους Άνω Λουσούς.
Το επόμενο ραντεβού με τους φίλους Αθηναίους κλείστηκε στις 10 Ιουνίου, όπου ο Ευκλής θα τους ξεναγήσει και θα τους φιλοξενήσει στο φαράγγι της Στενωσιάς στην Πυλία, σε συνεργασία με τον εμπνευστή και δημιουργό της διάνοιξης του φαραγγιού, Βαλάντη Καλογερόπουλο και με τους κάτοικους της περιοχής.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ευχαριστίες
Η διοίκηση του Ευκλή ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες πεζοπόρους, τους αρχηγούς του Αθηναϊκού Συλλόγου, Νίκο Βάρδα και Κατερίνα Καππάτου, που εξόρμησαν μαζί με τους Καλαματιανούς φίλους τους για 5η φορά τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης ευχαριστεί για την διοργάνωση την Α΄αντιπρόεδρο και έφορο δημοσίων σχέσεων Ελένη Οικονομοπούλου και το μέλος του Ευκλή Ηρακλή Σαμπαζιώτη, για την εξαίρετη κατασκευή των βίντεο από τις εξορμήσεις.

Comments are closed.