ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η μετριότητα των σημερινών πολιτικών, και Novartis

0

«ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ προσωπικότητες δεν χάιδεψαν αφτιά, δεν επιζήτησαν την εφήμερη επιδοκιμασία, αλλά αντιθέτως επέλεξαν να μεταφέρουν στους πολίτες τη σκληρή αλήθεια και να υποσχεθούν μόνο προσπάθεια, πόνο, δάκρυα και αίμα. Και έτσι ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους λαούς τους.

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ της μεγάλης κρίσης, αντιθέτως, δεν ευτύχησαν οι ηγέτες μας. Ολοι τους μέχρι τώρα είναι θύματα της άκριτης αντιπολιτευτικής στάσης τους.

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ προδόθηκε από εκείνο το απίστευτο «Λεφτά υπάρχουν». Ο Αντώνης Σαμαράς πληγώθηκε από τον κύκλο των Ζαππείων. Και ο Αλέξης Τσίπρας έπεσε θύμα των αυταπατών και ψευδαισθήσεων για την υποτιθέμενη ηρωική διαπραγμάτευση, η εμμονή στην οποία παρ’ ολίγον να οδηγήσει τη χώρα στα βράχια.

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και με προϋποθέσεις διεκδικητής της εξουσίας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αλήθεια πως έχει αποφύγει μέχρι τώρα την ακατάσχετη υποσχεσιολογία.

ΩΣΤΟΣΟ λαθεύει ασκούμενος στη λεγόμενη δημοσιονομική αντιπολίτευση.

ΕΠΕΙΤΑ από επτά χρόνια κρίσης, χρέος και της επερχόμενης Νέας Δημοκρατίας είναι η εξασφάλιση συνθηκών σταθερότητας, των μόνων που μπορούν να εγγυηθούν το διεκδικούμενο απ’ όλους άλμα ανάκαμψης.

ΧΩΡΙΣ σταθεροποίηση, χωρίς ανάκτηση της εμπιστοσύνης δεν νοείται ανάκαμψη της οικονομίας και της χώρας, όποιος κι αν ηγείται αυτής.

ΤΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ επιχείρημα ότι «αυτοί δεν μπορούν και πρέπει να αντικατασταθούν πάραυτα από εμάς» δεν επαρκεί, δεν εγγυάται το μέλλον. Το ζήτημα δεν είναι απλώς εξουσιαστικό».

***

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από άρθρο του Αντώνη Καρακούση από το καλοκαίρι του 2017 που θεωρώ πως διατηρεί την επικαιρότητά του, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψιν η διαδρομή στην ηγεσία της χώρας των προσώπων που στο άρθρο αναφέρονται, που άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο τα έκαναν μαντάρα ή αν θέλουμε να φανούμε επιεικείς απέναντί τους (αν και δεν βρίσκω το λόγο) δεν τα κατάφεραν τόσο καλά όσο υποσχέθηκαν.

ΕΤΣΙ φτάνουμε και στο σημερινό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που φιλοδοξεί να είναι ο επόμενος πρωθυπουργός για τον οποίο οι απόψεις ήδη προ πολλού διίστανται  για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να σταθεί αντάξιος των προσδοκιών που έχουν απ’ αυτόν.

ΜΕ ΑΥΤΟ το σκεπτικό όμως είναι βέβαιο πως αδικείται αν δεν επιβεβαιωθεί εμπράκτως με την εκλογή του.

ΑΝ ΩΣΤΟΣΟ πάμε λίγο πιο πίσω, ποιοι περίμεναν  ότι θα κυβερνήσουν αυτοί που τελικά κυβέρνησαν;

ΝΑΙ, ο Μητσοτάκης χωρίς να είναι  καλύτερος ή χειρότερος από τους άλλους, δικαιούται και αυτός την ευκαιρία του, αν βέβαια τον επιλέξουν κατά πλειοψηφία οι πολίτες.

ΜΕ ΤΗ ΜΕΧΡΙ τώρα αντιπολιτευτική του τακτική πάντως δεν έχει καταφέρει να ξεφύγει από τα όρια της μετριότητας.

***

NOVARTIS εξέλιξη φιάσκο και επιστροφή της υπόθεσης στην τακτική Δικαιοσύνη.

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί πως η σκευωρία σε βάρος τους κατέρρευσε αλλά δεν νομίζω πως οι πολίτες έχουν την ίδια άποψη αν δεχθούμε βέβαια ότι ασχολούνται με αυτή την υπόθεση που έτσι κι αλλιώς είναι σκάνδαλο κατά γενική ομολογία.

ΜΕΝΕΙ να δούμε τώρα τι θα κάνει η τακτική Δικαιοσύνη για το όλο ζήτημα ενώ εξακολουθεί να παραμένει η απορία γιατί η κυβέρνηση ανακίνησε αυτή την υπόθεση κι έδωσε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση να σηκώσει τη δική της παντιέρα.

ΩΣ ΚΑΤΑΛΗΞΗ όλων όσων ειπώθηκαν ίσως να αρκεί η άποψη που υποστήριζε ο γ.γ. του ΚΚΕ μιλώντας για παρωδία και κινήσεις αντιπερισπασμού εκ μέρους της κυβέρνησης.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ θα έχει συνέχεια αυτή η ιστορία αφού δυστυχώς οι πολιτικοί δύσκολα πλέον πείθουν για την φερεγγυότητά τους.

ΑΣ ΟΨΟΝΤΑΙ τα λόγια και τα έργα τους.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.