ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

26-28 Μαΐου ο ΕΟΣ Καλαμάτας εξορμά στην Πίνδο

0

Το τριήμερο αυτό ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας θα εξερευνήσει πεζοπορικά το όρος Λάκμος (Περιστέρι) που βρίσκεται νότια του Μετσόβου στην Κεντρική Πίνδο. Είναι ένα από τα πιο απομονωμένα βουνά της περιοχής -αφού για να το προσεγγίσει κανείς πρέπει να διασχίσει μεγάλο μέρος της Πίνδου- και περιτριγυρίζεται από πολλές κορυφές που υπερβαίνουν τα 1.700μ. σε υψόμετρο. Έχει πάνω από δέκα κορυφές των 2.000μ. και αρκετές απότομες κόψεις για τους λάτρεις της δύσκολης ορειβασίας.
Περιμετρικά του βουνού υπάρχουν πολλά ποτάμια και ρέματα, καθώς και δάση έλατου και φυλλοβόλων, που την άνοιξη μεταμορφώνουν την περιοχή σε πολύχρωμο καμβά. Ακόμη, είναι βασικός τροφοδότης των ποταμών Αχελώου και Αράχθου. Οι περισσότερες αναβάσεις γίνονται από το χωριό Χαλίκι, που βρίσκεται ανατολικά, και από το χωριό Ανθοχώρι στα βόρεια.
Παρά την εντατική βόσκηση στην περιοχή, μεγάλο μέρος του βουνού παραμένει άθιχτο από τους ανθρώπους και τα ζώα. Τα αλπικά λιβάδια δυτικά της κορυφής προτείνονται για κατασκήνωση και ορειβατικό σκι. Νότια της κορυφής Τσουκαρέλα βρίσκεται η αλπική λίμνη Βερλίγκα, όμως για να τη δει κανείς με νερό πρέπει να την επισκεφθεί την άνοιξη, όταν λιώνουν τα χιόνια. Από τον Λάκμο είναι ορατά τα Τζουμέρκα, η Κακαρδίτσα και το Μαυροβούνι.
Αρχηγοί Ορειβατικής Ομάδας είναι οι Κακλίδης Κώστας (τηλ.: 6976830694) και Στεφανούρης Γιώργος (τηλ.: 6937328781)
● Πληροφορίες/δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του (κάθε βράδυ μετά τις 21:00μ.μ., τηλ.: 2721097733).

Comments are closed.