ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΕΔΕ: Βολές κατά Τσίπρα και Σκουρλέτη από την Πύλο για τον Κλεισθένη

0

ds-kede-pylos-2

Ξεχωριστή, ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), η οποία από την Πύλο, έστειλε ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα κατά της κυβέρνησης, με αφορμή όσα προωθεί, για τη μεταρρύθμιση του «Κλεισθένη». «Η Αυτοδιοίκηση δίνει μια ιστορική μάχη προκειμένου να μην διαλυθούν οι Δήμοι και να διασφαλιστεί το κύρος του θεσμού», διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας πως ο υπουργός Εσωτερικών οφείλει να δώσει μια ευθεία απάντηση για το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης Ι» δεν συμπεριέλαβε καμία απολύτως από τις τεκμηριωμένες προτάσεις τις οποίες έχει καταθέσει η Αυτοδιοίκηση. «Σε κάθε περίπτωση, η ΚΕΔΕ επιμένει στο αίτημά της για συνάντηση με τον πρωθυπουργό προκειμένου να του κατατεθούν οι θέσεις και οι προτάσεις της Αυτοδιοίκησης», ανέφερε ο κ. Πατούλης, ο οποίος στη συνέχεια, χαρακτήρισε υποτιμητική για το θεσμό, την τοποθέτηση Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, για το θέμα. «Δείχνει ότι ο πρωθυπουργός, δεν είναι σωστά ενημερωμένος για τα προβλήματα που θα προκληθούν αν εφαρμοστεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο. Είναι υποχρέωσή μας να τον ενημερώσουμε εμείς», σχολίασε και συνέχισε με βολές κατά Σκουρλέτη.  «Αν ο υπουργός Εσωτερικών επιμείνει να μας αγνοεί χωρίς να προχωρά σε μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την κυβερνησιμότητα των Δήμων και την τοπική διακυβέρνηση, ευνοώντας την ετεροδιοίκηση, τότε θα υποστεί τις πολιτικές συνέπειες των επιλογών του», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, ο οποίος αναφερόμενος στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα των Δήμων σε περίπτωση που εφαρμοστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, έδωσε ένα υποθετικό παράδειγμα. «Ο κ. Σκουρλέτης δεν θα άντεχε ούτε για λίγες ημέρες να είναι δήμαρχος αν εφαρμοζόταν το νομοσχέδιο του που διαλύει τους δήμους και απορρυθμίζει την Αυτοδιοίκηση».

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ Η ΚΕΔΕ

Στη συνεδρίαση μάλιστα,  αποφασίστηκε εντός της επόμενης εβδομάδας να συγκληθεί  η διαπαραταξιακή επιτροπή προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι περαιτέρω ενέργειες και πρωτοβουλίες της Ένωσης απέναντι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Κατόπιν σχετικής εισήγησης του Γιώργου Πατούλη, έμφαση θα δοθεί στη δημοσιοποίηση και προβολή των θέσεων της Αυτοδιοίκησης από τις οποίες θα φαίνεται ξεκάθαρα η αναγκαιότητα μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης στο μοντέλο λειτουργίας του κράτους. Παράλληλα η ΚΕΔΕ, σε συνεργασία με τις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) και τους Δήμους, θα ξεκινήσει οδοιπορικό ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών σε όλη τη χώρα προκειμένου να αναδείξει ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, θα φέρει ακυβερνησία στους Δήμους και χάος στη χώρα.

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Το Σώμα, δε θα μπορούσε παρά να καταδικάσει την επίθεση στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιαννη Μπουτάρη, εκδίδοντας μάλιστα και σχετικό ψήφισμα.
«Τέτοιου είδους βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές δεν ταιριάζουν στο πολιτικό πολιτισμό μιας δημοκρατικής χώρας. Πρέπει με κάθε τρόπο να μπει τέλος στα κρούσματα ανομίας και βίας. Η Κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα στη λήψη όλων των μέτρων που απαιτούνται με στόχο τη διασφάλιση της προστασίας των πολιτών».

Comments are closed.