ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για του Αγίου Πνεύματος στη Στούπα

0

ΑΥΤΟ ήταν! Του Αγίου Πνεύματος ήρθε και πέρασε και μαζί ξεκίνησε πλέον και τυπικά η καλοκαιρινή σεζόν, τουλάχιστον στη Στούπα όπου βρισκόμουν και που είχε την τιμητική της λόγω και τοπικής εορτής Αγίας Τριάδας όπου παρευρέθη και χοροστάτησε ο νέος Μητροπολίτης Γυθείου, Οιτύλου, Ζαρνάτας και πάσης Μάνης Χρυσόστομος στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του στη Στούπα, όπου έγινε δεκτός με ενθουσιασμό.

ΝΑ ΣΗΜΕΙΩΘΕΙ ακόμα πως την παραμονή της εορτής έγινε και περιφορά της εικόνας, έθιμο που είχε ατονήσει τα τελευταία χρόνια αλλά επανήλθε πρόσφατα προς μεγάλη ικανοποίηση κατοίκων αλλά και επισκεπτών.

ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ της γιορτής έγινε ιδιαίτερη μνεία στην σημαντική συνεισφορά του δασκάλου Παναγιώτη Ρήγα (συνεργάτη της «ΦΩΝΗΣ» κατά καιρούς) ως δωρητή για την ανέγερση του νέου ναού.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ μεστός στο λόγο του, είπε λίγα λόγια και με ουσία κερδίζοντας τις εντυπώσεις του ακροατηρίου που βρέθηκε στο ναό.

ΜΕΤΑ το τέλος της λειτουργίας στον αύλειο χώρο πραγματοποιήθηκε παρουσίαση τοπικών χορών από το χορευτικό συγκρότημα Λεύκιππος, όπου ο επικεφαλής του Δημήτρης Μανίμανης πρόσφερε αναμνηστικό δώρο στο νέο Μητροπολίτη.

ΑΝΑΜΝΗΣΤΙΚΟ δώρο επίσης πρόσφερε και ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης Γιάννης Μαραμπέας, δύο βιβλία του Γιάννη Κισκηρέα για τη Στούπα.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ η εορταστική ατμόσφαιρα ήταν πολύ καλή ενώ προσφέρθηκαν αναψυκτικά και γλυκά τα οποία τιμήθηκαν δεόντως από Ελληνες και ξένους που παραβρέθησαν.

Η ΣΤΟΥΠΑ έκανε δυνατή έναρξη στη νέα τουριστική σαιζόν που προβλέπεται να είναι η καλύτερη των τελευταίων χρόνων με νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας απ’ όλο τον κόσμο.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ περάσαμε καλά και πολύ χαρήκαμε.

ΕΠΙΣΗΣ εγκαινιάστηκε και το ζαχαροπλαστείο του καφέ Πατρικό, δίνοντας μια ακόμα ευκαιρία στους φίλους των γλυκών απολαύσεων να δοκιμάσουν εδέσματα που θα τους συναρπάσουν.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε φίλτατοι αναγνώστες, καλό μήνα να έχουμε και καλό καλοκαίρι.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.