ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το προφίλ των Νέων Αγροτών στη Μεσσηνία όπως καταγράφεται σε πανελλήνιο αφιέρωμα τής “Υπαιθρος Χώρα”

0

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ που καταδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των νέων αγροτών στη χώρα μας, αναζήτησε και καταγράφει η εφημερίδα «Ύπαιθρος Χώρα». Μεταξύ αυτών και την κατάσταση στη Μεσσηνία, όπου μέσω των ΚΕΑ της «Ενωσης Μεσσηνίας», καταγράφεται η σχετική δραστηριότητα. Όπως αναφέρει, η εφημερίδα κατά την πανελλήνια καταγραφή της πρόκειται για νεαρούς, φιλόδοξους και μορφωμένους, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων, συναφών ή μη αντικειμένων, που νικούν τις κατά τόπους αντιξοότητες και αναζητούν μια διαφορετική τύχη, αξιοποιώντας όσα προσφέρει ο τόπος τους. Για άλλους όνειρο ζωής και για άλλους μία λύση στην αναζήτηση επαγγελματικής αποκατάστασης, στο αφιέρωμα παρουσιάζεται ποιοι είναι αυτοί οι νέοι που καλούνται να πάρουν στα χέρια τους το παραγωγικό μέλλον της χώρας. Καταγράφει, λοιπόν, για τη Μεσσηνία:

ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

  • Αγροτικός Ελαιουργικός Συνεταιρισμός Μεσσηνίας: Το 70% σε Σχέδια και το 20% περιμένει τα Βιολογικά

Τα ΚΕΑ του ΑΕΣ Μεσσηνίας ανέπτυξαν για πρώτη φορά υπηρεσίες παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης στα μέλη και σε παραγωγούς του νομού, στο πλαίσιο των Μέτρων του ΠΑΑ 2014 – 2020, τον Σεπτέμβριο του 2016. Το σύνολο σχεδόν των αιτήσεων που υποβλήθηκαν, εγκρίθηκαν.

Οι νέοι αυτοί γεωργοί βρίσκονται μεταξύ 21 και 30 ετών, απόφοιτοι Λυκείου, με εξαίρεση έναν, που είναι απόφοιτος ΤΕΙ Τεχνολογίας Γεωπονίας. Το 50% είναι γυναίκες, ενώ στο σύνολο τους είναι άνεργοι, προερχόμενοι από αγροτικές οικογένειες. Κύρια παραγωγική κατεύθυνση έχουν την καλλιέργεια της ελιάς. «Το 70% προχώρησε και στην υποβολή Σχεδίου Βελτίωσης, ενώ το 20% αναμένει την πρόσκληση του Μέτρου της Βιολογικής Γεωργίας.

Σκοπός τους είναι να διαδεχθούν τους γονείς τους στη διαχείριση των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και να αξιοποιήσουν τους πόρους τόσο του προγράμματος αυτού όσο και μεταγενέστερων για την αύξηση της παραγωγής τους τόσο σε ποιοτικούς όσο και ποσοτικούς όρους με στόχο την διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς εισοδήματος», μετέφερε στην εφημερίδα «Υπαιθρος Χώρα», ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Ένωσης, Γιάννης Πάζιος.

Comments are closed.