ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τρίτο μήνα με… μισή –ακατάσχετη- σύνταξη πενταμελής οικογένεια στην Καλαμάτα!

0

ΜΕ ΚΑΤΙ λιγότερο από 450 ευρώ, θα κληθεί να περάσει και αυτόν τον μήνα, μια πενταμελής οικογένεια από την Καλαμάτα, καθώς η σύνταξη της μητέρας, η οποία πιστώνεται σε κοινό, με το σύζυγό της, λογαριασμό, στην τράπεζα Alpha, παρακρατείται κατά το ήμισυ, λόγω οφειλών του άντρα της, στην Εφορία!

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Μιλάμε για σύνταξη 860 ευρώ και η μισή, κατάσχεται υπέρ ΔΟΥ», ανέφερε η Παναγιώτη Καλομοίρη, η οποία τον περασμένο μήνα, είχε διαμαρτυρηθεί έξω από το κατάστημα της τράπεζας στην Καλαμάτα, μαζί με μέλη της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Αγώνα, χωρίς ωστόσο, να… βρεθεί άκρη! «Η πενταμελής οικογένειά μας, καλείται να ζήσει με 430 ευρώ, όταν και το ποσό της σύνταξης είναι ακατάσχετο, αφού είναι κάτω από 1.000 ευρώ, αλλά και η κατάθεση είναι κάτω από 1.250 ευρώ, ενώ δεν έχει υπάρξει καμία άλλη κίνηση σε αυτόν τον λογαριασμό, τον οποίο κατάσχουν, χωρίς δικαιολογία», δήλωσε αγανακτισμένη η κα Καλομοίρη, που με σκληρή γλώσσα, μίλησε για οργανωμένη συμμορία, ζητώντας να τεθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο αφήνοντας αιχμές, κατά του δημάρχου, που δεν την έχει δεχτεί ακόμη σο γραφείο της.

Ο ΔΗΜΟΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ…ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ!

«Ζήτησα συνάντηση με τον κ. Νίκα, για να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο μπορεί να στηρίξει τους πολίτες, σύμφωνα με το άρθρο 10 του Συντάγματος, αφού προς το παρόν, οι τράπεζες, «ελέγχονται» από αυτό, όμως δε δέχτηκε να με δει, όπως και κανέναν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σύμφωνα με τη γραμματεία του. «Σέβομαι το χρόνο και τις ασχολίες του. Δεν μπορώ όμως να μη σταθώ στη δήλωση που βρήκε χρόνο να κάνει πρόσφατα, για τον κ. Μπουτάρη, καταδικάζοντας το γνωστό γεγονός, κάνοντας λόγο για αντιδημοκρατική, αντικοινωνική και αντιπατριωτική κίνηση, επισημαίνοντας πως είναι καθήκον κοινωνικό, δημοκρατικό και πατριωτικό, να σταθούμε όλοι, απέναντι σε αυτές τις συμπεριφορές. Ρωτώ λοιπόν! Η βία των τραπεζών; Είναι δημοκρατικό αυτό που κάνουν οι τράπεζες και οι ΔΟΥ, είναι πατριωτικό; Η κοινωνία έχει καθήκον να αντιδράσει. Αν εγώ, στην απελπισία μου, κατεβάσω τη τζαμαρία της Alpha Bank ή της ΔΟΥ, θα βγει ο κ. Νίκας να καταδικάσει τη βία, απ’ όπου και αν προέρχεται;», τόνισε με νόημα η Παναγιώτα Καλομοίρη που καυτηρίασε επίσης, τη στάση της κυβέρνησης, αλλά και της αντιπολίτευσης. «Υπάρχει ένας πολιτευτής της αντιπολίτευσης στη Μεσσηνία, που καταδικάζει και αυτός, τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται, επισημαίνοντας πως θα έρθει ο κ. Μητσοτάκης και θα τους… ταράξει όλους στη νομιμότητα. Γιατί να περιμένει να γίνει ο Κυριάκος, χαλίφης.. στη θέση του Αλέξη; Μπορεί να δράσει άμεσα ενάντια στη βία των τραπεζών», είπε και ανέφερε πως έχει στείλει σχετικό αίτημα και στην υπηρεσία Καθημερινότητας, του υπουργείου Επικρατείας! «Το αίτημά μου, είχε αριθμό 11.500! Ήμουν ανάμεσα σε όλους αυτούς τους πολίτες, που εξέφρασαν το παράπονό τους, αλλά… στα παλιά τους τα παπούτσια! Όταν ο πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του, μας φιγουράρανε τα παιδάκια του, τα οποία καλά να είναι και να του ζήσουν, που τα πήγαινε σε σχολεία 15 χιλ. ευρώ και έχω να του κάνω μόνο μια ερώτηση! Εμένα, που το δικό μου το παιδί δίνει Πανελλήνιες, γιατί μου στέρησε το δικαίωμα, το 2018, να μπορώ να κάνω αυτό που έκανε η μητέρα μου σε εμένα, πριν 35 χρόνια, να πηγαίνω στο γραφείο του, με μια πορτοκαλάδα και δύο φρούτα;», δήλωσε συγκινημένη η κα Καλομοίρη, που μίλησε για πολίτες, δύο… ταχυτήτων πολίτες; «Υπάρχουν παιδιά προνομιούχα και παιδιά ενός κατώτερου Θεού, που δεν θέλουν πολλά, αλλά τα ελάχιστα που είχαν κανονίσει οι γονείς τους», ανέφερε και έβαλλε κατά όσων – από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος- μίλησαν υποτιμητικά για το σύζυγό της, σχολιάζοντας μια διαμαρτυρία του στο διαδίκτυο.

ΤΑ ΥΠΟΤΙΜΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Έπιασαν στο στόμα τους, από αυτούς τους χώρους, τους κυβερνητικούς και το σύζυγό μου, όταν έκανε μια κίνηση διαμαρτυρίας με ένα γράμμα στα κοινωνικά δίκτυα και τον αποκάλεσαν τσοπάνη που θέλει να μιλάει , με αφορμή τη φωτογραφία που εγώ είχα επιλέξει, που δίνει με το μπουκάλι, γάλα σε ένα αρνάκι. Θα ήθελα να τους πω, πως είμαι πολύ περήφανη γι’ αυτόν τον άνθρωπο, γιατί είναι ένα μόνο χρόνο πριν τα 70 και έχει περάσει από το χώρο του συνεταιριστικού κινήματος, χωρίς να έχει αγγίξει ούτε ένα ευρώ, ενώ άλλοι έφτιαχναν καριέρες και περιουσίες. Έδωσε το χρόνο του για ένα καλύτερο αύριο, κοίμισε τα παιδιά μας μέσα σε sleeping bag στα αγροτικά μπλόκα και πάνω απ’ όλα, όταν βρεθήκαμε ξεκρέμαστοι, με το βιβλιοπωλείο μας χρεωκοπημένο και τα πάντα… μαύρα μπροστά μας, στάθηκε όρθιος σε στιγμές που εγώ λύγισα και με αυτά τα αρνιά και τα κατσίκια, συντηρεί την οικογένειά του! Όμως φοβάμαι ταυτόχρονα, γιατί πέρυσι, είχε δηλώσει πως δεν αντέχει και φέτος, τον έφεραν και πάλι στη θέση να το ξανακάνει. Να ξυπνάει από τις 5 τα ξημερώματα, φυτεύοντας και κάνοντάς το ξανά, όταν τον καταστρέφουν τα αγριογούρουνα… Δεν μπορούμε πια, να είμαστε συνεπείς σε δικαστικές αποφάσεις, αφού από τα 400 περίπου ευρώ, τα 80, πρέπει να πάνε σε συνταγές στο φαρμακείο, που γράφουν υποτίθεται 0%, σε δερματολόγο που δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο και ξέρω ότι ο καθένας μπορεί να βάλει χιλιάδες τέτοια… Και την ίδια στιγμή, βγαίνει ο κ. Μπουτάρης και λέει «I don’t give a shit», για τη Γενοκτονία των Ποντίων και θεωρούμε ότι… έτσι του ήρθε; Ότι δεν είναι το κάθε τι, κατευθυνόμενο; Θα τους πω κι εγώ σε αγγλικά: Μάγκες, «the game is over»! Είμαστε σε πόλεμο, τον οποίο μετέτρεψαν σε εμφύλιο. Ο πόλεμος όμως, έχει και τα όριά του κι εσείς, έχετε περάσει πια, σε εγκλήματα πολέμου», δήλωσε καταληκτικά, η κα Καλομοίρη.

Comments are closed.