ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δύο εβδομάδες για την ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

0

paziosΧωρίς προβλήματα, συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων, για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων, της ενιαίας ενίσχυσης 2018, με την Ένωση Μεσσηνίας, να έχει εξυπηρετήσει, πάνω από 22.000 παραγωγούς. Η προθεσμία, μετά την παράταση που δόθηκε, θα λήξει την επόμενη Παρασκευή στις 15 Ιουνίου, ενώ η διαδικασία μπορεί να πραγματοποιείται και μέχρι τις 10 Ιουλίου, με ποινή 1% για κάθε ημέρα καθυστέρησης, επί της δικαιούμενης επιδότησης, όπως εξήγησε ο ειδικός συνεργάτης της Ένωσης και υπεύθυνος Έργου, Γιάννης Πάζιος. «Στο μεταξύ, οι παραγωγοί, πρέπει να γνωρίζουν ότι η υποβολή μεταβιβάσεων, θα ολοκληρωθεί στα τέλη Ιουνίου για αγοραπωλησίες που έχουν γίνει μέχρι τις 31 Μαΐου», ανάφερε ο κ. Πάζιος, που ξεκαθάρισε το τοπίο, όσον αφορά στα «αγκάθια» της διαδικασίας, που δεν είναι άλλα, από τους δασικούς χάρτες και το ΑΤΑΚ.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΟΥΣ ΧΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΤΑΚ

Αξίζει αρχικά να σημειωθεί, πως για τη διαδικασία της εξαγοράς, που αφορά σε πολλούς παραγωγούς, δόθηκε διετής παράταση. «Οι παραγωγοί, ενημερώνονται από το άρτια καταρτισμένο προσωπικό της Ένωσης σε όλα τα σημεία του νομού, για το αν αντιμετωπίζουν ζήτημα με το δασικό χαρακτήρα, ώστε να μην έχουν πρόβλημα με την καταβολή της φετινής επιδότησης, καθώς υπάρχει ρητή πλέον ανακοίνωση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που ενημερώνει ότι όσοι δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες στα Δασαρχεία ή δε θα το κάνουν μέχρι τις προβλεπόμενες ημερομηνίες, θα έχουν ζήτημα με την επιδότησή τους. Εμείς, από πέρυσι κάναμε μια εξαιρετική δουλειά και πιστεύουμε πως θα αντιμετωπιστεί έγκαιρα το ζήτημα, γι’ αυτό και θα καλέσουμε τους παραγωγούς που μπορεί να είχαν έρθει στις αρχές Μαρτίου και οι δασικοί χάρτες, ενσωματώθηκαν στις αιτήσεις ενιαίας ενίσχυσης στα τέλη Μαρτίου, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα», δήλωσε ο Γιάννης Πάζιος, που στάθηκε και στο θέμα του περίφημου ΑΤΑΚ.
«Η διαδικασία με τον Αριθμό Ταυτότητας Ακινήτου (ΑΤΑΚ), που περιλαμβάνεται στο έντυπο Ε9, θα ισχύσει για τη φετινή χρονιά, αυστηρά και μόνο για τα ιδιόκτητα αγροτεμάχια, όπου θα γίνει έλεγχος για το αν είναι σωστός ο ΑΤΑΚ, ώστε να προχωρήσει κανονικά η καταβολή της επιδότησης. Για τα ενοικιαζόμενα, που ήταν απαραίτητος ο ΑΤΑΚ του ιδιοκτήτη, το υπουργείο ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει για φέτος πρόβλημα, αλλά του χρόνου, όχι μόνο θα πρέπει να τον προσκομίσουν, αλλά να καταθέσουν και καινούριο ενοικιαστήριο, τετραετούς διάρκειας. Στην Ένωση, σε συνεργασία με το ΓΑΙΑ Επιχειρείν, ενημερώνουμε ήδη τους παραγωγούς και τους ζητούμε να μας προσκομίζουν και το Ε9 του ιδιοκτήτη, ώστε να τους προετοιμάσουμε έγκυρα και κατάλληλα και για την επόμενη χρονιά», τόνισε ο κ. Πάζιος, που κάλεσε όλους να σπεύσουν, αφού έχουν απομείνει μόνο δύο εβδομάδες. «Καλούμε λοιπόν και τους τελευταίους να έρθουν, ώστε να αποφύγουμε πιθανούς συνωστισμούς. Εκτιμούμε πως δε θα υπάρξει πρόβλημα, ενώ να θυμίσουμε πως εμείς, παρέχουμε τη δυνατότητα στους παραγωγούς, να πληρώσουν το κόστος της αίτησης, την περίοδο λήψης της επιδότησης, δίνουμε έκπτωση 5% στα πρατήρια γεωργικών εφοδίων και πάνω από 20% στο κατάστημα προϊόντων που διαθέτει ο Συνεταιρισμός μας, στην οδό Ιατροπούλου, που είναι ένα νέο εγχείρημα το οποίο αξίζει να εμπιστευτεί ο κόσμος, αφού αφορά σε συνεταιριστικά προϊόντα και προϊόντα με βάση την ελιά και το λάδι», δήλωσε καταληκτικά, ο Γιάννης Πάζιος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.