ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μια απάντηση της Ι.Μ. Τριφυλίας και Ολυμπίας για το διπλό γιορτασμό της μάχης στο Μανιάκι

0

ΑΠΟ την Ιερά Μητρόπολη Τριφυλίας και Ολυμπίας λάβαμε απάντηση σε άρθρο του συνεργάτη μας δικηγόρου Παναγιώτη Γιαννόπουλου που δημοσιεύτηκε 21 Μαΐου με τίτλο: «Η μασκαράτα της διπλής γιορτής για τους ήρωες του Μανιακίου». Η απάντηση σε άπταιστη καθαρεύουσα αναφέρει:

«Κύριε διευθυντά,

Εις το φύλλον της εφημερίδος σας της 21ης Μαΐου ε.ε. εις την στήλην ΕΠΙΚΑΙΡΑ, εφιλοξενήθη η άποψις δικηγόρου τινός, ονόματι Παναγιώτου Γιαννοπούλου.

Αν και δικηγόρος ο εν λόγῳ κύριος, και υποτιθέμενος θεράπων της δικαιοσύνης, απεδείχθη εκ των γραφομένων του, έχων βαθέα μεσάνυχτα περί ψύγματος έστω οιασδήποτε εννοίας δικαίου.

Διότι εάν εμφιλοχωρείτω εξ΄ υποτυπωδών αισθημάτων δικαίου, θα είχε ασφαλώς μεριμνήσει να διασταυρώσει τας πληροφορίας του προτού επιδοθεί εις την παραληρηματικήν κριτικήν  που εφιλοξένησε η εφημερίδα σας.

Θα θέλαμε να πληροφορήσωμεν τους εκλεκτούς αναγνώστας σας ότι οι εορτασμοί εις τα Ταμπούρια Φλεσιάδος και εις το Μανιάκι, προς τιμήν του ήρωος της Επαναστάσεως του 1821 Παπαφλέσσα, διοργανώνονται από τον Δήμον Πύλου Νέστορος και όχι από την Εκκλησίαν.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως κ. Χρυσόστομος έχει επισημάνει το άτοπον και  διχαστικόν του διπλού εορτασμού και ζητήσει από τον Δήμαρχον Πύλου Νέστορος όπως επιληφθεί.

Επί διετίαν δε, τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος είχε παρευρεθεί εις τα Ταμπούρια, όσο και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της καθ’ ημάς Ιεράς  Μητροπόλεως κ. Χρυσόστομος είχε παρευρεθεί εις το Μανιάκι, προσπαθώντας να υπερβούν το διχαστικόν αυτό πνεύμα του διπλού εορτασμού.

Δεν ηθέλησε ποτέ ο Δήμος Πύλου Νέστορος να το διορθώσει παρά και τις κατ’ επανάληψιν πολλές προτροπές εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας, και εκεί έπρεπε ο κύριος Παναγιώτης Γιαννόπουλος να αναζητήσει τους υπευθύνους.

Εάν δεν τα γνώριζε αυτά όφειλε να ενδιαφερθεί δια να τα μάθει.

Εάν τα γνώριζε αλλά εφοβείτο να αντιταχθεί εις τους  υπευθύνους, θεωρώντας εύκολον στόχον, δια να εκστομίσει τας συκοφαντίας του, την τοπικήν Εκκλησίαν, τον πληροφορούμε ότι γελάστηκε.

Η τοπική Εκκλησία δεν αφήνει τα μέλη της εκτεθειμένα εις τας επιβουλάς του πρώτου τυχόντος συκοφάντη.

Εν Κυπαρισσία τη 1η Ιουνίου 2018

Εκ του γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας».

 ΣΗΜ. «Φ»: Δημοσιεύσαμε αυτολεξεί την απάντηση της Μητρόπολης στην ίδια θέση που είχε δημοσιευτεί και το άρθρο του Παν. Γιαννόπουλου, ο οποίος, βεβαίως, θα δώσει τη δική του απάντηση σε επόμενο φύλλο.

Comments are closed.