ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περί στωμυλίας και άλλα θέματα

0

ΣΤΩΜΥΛΙΑ σύμφωνα με τα λεξικά, θεωρείται η ευχάριστη και ευχερής πολυλογία, η ευφράδεια και η ευγλωττία. Εν ολίγοις η φλυαρία που χαρακτηρίζει τους περισσότερους των Ελλήνων ακόμα κι αν μιλώντας δεν είναι  διόλου ευχάριστοι τις περισσότερες φορές.

Η ΣΤΩΜΥΛΙΑ λοιπόν αποτέλεσε και η αφορμή για την περιπετειώδη συζήτηση που έγινε το πρωινό της Τετάρτης κι αφού οι συζητούντες είχαν δει τη λέξη στις «επισημάνσεις» και μάλιστα πρώτη-πρώτη να τους προκαλεί με τη σημασία της.

ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ δεν έχει πλέον και τόση σημασία, αφού οι συζητούντες φασαριόζοι ήδη «απολογήθηκαν» και απεδέχθησαν την άγνοιά τους να υποδυθούν ρόλο Μπαμπιανιώτη, όταν μάλιστα ο ίδιος πασχίζει επί ματαίω να αποποιηθεί το ρόλο αυτό.

***

REX απόψε ώρα 8 και θα παρουσιαστεί η δεύτερη ποιητική συλλογή της Εύας Στματοπούλου «Του ήλιου… τ’ αφανέρωτα».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ θα μιλήσουν η Αντωνία Παυλάκου και ο γράφων ενώ θα απαγγείλει η Ολγα Αλεξανδροπούλου και θα πλαισιώσει μουσικά ο Γιώργος Κολοκάθης.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ θα έχει η Χριστίνα Σταματοπούλου.

«ΜΠΟΥΚΑΔΟΥΡΑ» ώρα 8 μ.μ. το βράδυ της Δευτέρας και άλλη παρουσίαση βιβλίου η ποιητική συλλογή της Κλέλιας Χαρίση «Αλλαγή φρουράς».

ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ  θα μιλήσουν η Αντωνία Παυλάκου και ο γράφων (συγγνώμη αν αυτό ενοχλεί).

ΘΑ ΑΠΑΓΓΕΙΛΟΥΝ η Ελένη Αναγνωστοπούλου και ο Στράτος Καΐκης ενώ συνοδεύει μουσικά και τραγουδάει η Κρινιώ Νικολάου.

ΚΙ ΑΦΟΥ ο λόγος για εκδηλώσεις, ας κάνω μια αναφορά στο βιβλίο που πρόσφατα κυκλοφόρησε και αναφέρεται στην εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων του Αμβρόσιου Καρατζά «Με το τσιαλούμι του κασμά» και «Μούτσης ο πρίγκιπας του Βαρικού»  που έγινε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης, παρουσίαση πλήθους κόσμου και βέβαια με έντονη μεσσηνιακή αύρα.

ΑΠΟ τους εξαίρετους  Μεσσήνιους ο φίλτατος Αμβρόσιος με καταγωγή από την Αυλώνα Τριφυλίας, τίμησε και συνεχίσει να τιμά δεόντως τον τόπο καταγωγής του.

***

ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ήδη της νέας τουριστικής περιόδου και τα πρώτα μηνύματα αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για νέα ρεκόρ επισκεψιμότητας που αναμένεται να δημιουργηθούν.

Η ΑΘΗΝΑ έχει ήδη επιστρέψει στην πρώτη δεκάδα των δημοφιλέστερων προορισμών (όσο κι αν έχει ενστάσεις ο φίλος μου ο Μήτσος) και σε συνδυασμό με Μύκονο και Σαντορίνη αποτελούν ένα δυνατό και ελκυστικό τρίπτυχο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ η Κρήτη σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες Κυκλάδες κι ύστερα η υπόλοιπη χώρα με τελευταία (και καταϊδρωμένη) την Πελοπόννησο, που οι «φωστήρες» της ακόμα προβληματίζονται αν είναι νησί, ενώ δεν είναι.

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ έχει τουριστικό μέλλον ως βραχίονας της Αττικής και σιγά-σιγά λόγω οδικών αξόνων ενδέχεται να εξελιχθεί και σε… προάστειό της! Ιδωμεν…

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τη Μεσσηνία, η Costa Navarino έχει ήδη κάνει πάρα πολλά αλλά είναι προφανές πως και οι άλλοι χρειάζεται να κάνουν.

ΠΟΙΟΙ είναι αυτοί οι «άλλοι»;

Η ΕΝΩΣΗ Ξενοδόχων πρωτίστως, αν βέβαια δεχθούμε ως δεδομένο ότι εξακολουθεί να υφίσταται αν και αυτή η άποψη μάλλον αμφισβητείται.

ΚΑΤΑ  τ’ άλλα (για να κλείσουμε αυτό το θέμα σήμερα) το καλοκαίρι είναι μπροστά μας και προβλέπεται συναρπαστικό και θέλουμε να το χαρούμε.

***

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΟΤΑΝ η στήλη όταν ανυπόμονος αναγνώστης ρώτησε τον γράφοντα πότε επιστρέφουν οι Γουηβέριοι.

ΕΙΝΑΙ στο δρόμο φίλτατοι και όπου να’ναι έρχονται εν μέσω θέρους πιο ανανεωμένοι απ’ όσο ανέμεναν και οι ίδιοι.

ΚΑΛΟ Σαββατοκύριακο και καλά να περνάμε παρ’ ολες τις δυσκολίες που μας περιβάλλουν.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.