ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε τροχιά… Πανελλαδικών Εξετάσεων χιλιάδες απόφοιτοι Λυκείων και ΕΠΑΛ

0

ΚΑΘ’ ΟΛΑ ΕΤΟΙΜΗ Η ΜΕΣΣΗΝΙΑ – ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Mήνας εξετάσεων ο Ιούνιος, για χιλιάδες μαθητές, με την… τιμητική τους να έχουν οι απόφοιτοι των Λυκείων, οι οποίοι σε λίγες ημέρες θα ριχτούν στη «μάχη» των Πανελλαδικών, διεκδικώντας μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ήδη το σύστημα μετάδοσης των θεμάτων, του υπουργείου, λειτουργεί κανονικά, ύστερα από δοκιμή που έγινε από το διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργο Σταματόπουλο, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα, ότι όλα θα είναι έτοιμα στην πρεμιέρα, τόσο στα ΕΠΑΛ, όσο και στα Γενικά Λύκεια (ΓΕΛ). «Έχουμε ήδη έτοιμους τους πίνακες με τους επιτηρητές και έχουν βγει οι Επιτροπές», ανέφερε ο κ. Σταματόπουλος, ο οποίος κάλεσε μαθητές κυρίως, αλλά και γονείς, να είναι ψύχραιμοι και αισιόδοξοι.
Οι εξετάσεις, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 8 Ιουνίου για τα Γενικά Λύκεια και μια ημέρα νωρίτερα, για τα Επαγγελματικά, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Οι απόφοιτοι των Γενικών Λυκείων φέτος,  θα τελειώσουν δύο ημέρες νωρίτερα, λόγω της κατάργησης της εξέτασης στα μαθήματα της Ιστορίας και των Μαθηματικών Γενικής Παιδείας.

ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

Τα Επιστημονικά Πεδία είναι συνολικά 4, μετά την κατάργηση του Πεδίου των Επιστημών της Εκπαίδευσης και θα είναι αριθμημένα ως εξής:

  • 1ο Επιστημονικό Πεδίο: Ανθρωπιστικές, Νομικές και Κοινωνικές Επιστήμες.
  • 2ο Επιστημονικό Πεδίο: Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες.
  • 3ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Υγείας και Ζωής.
  • 4ο Επιστημονικό Πεδίο: Επιστήμες Οικονομίας και Πληροφορική.

Η πρόσβαση στα Παιδαγωγικά Τμήματα, γίνεται πλέον, από όλα τα Επιστημονικά Πεδία και οι υποψήφιοι σε ένα από αυτά, θα εξεταστούν σε 4 μαθήματα, ενώ οι υποψήφιοι για εισαγωγή σε δύο Επιστημονικά Πεδία, θα εξεταστούν σε ένα επιπλέον μάθημα, Γενικής Παιδείας ή Προσανατολισμού.

Οι Πανελλαδικές των ΓΕΛ θα ρίξουν… αυλαία, στις 19 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ, η αυλαία, θα πέσει στις 21 Ιουνίου. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν από τις 22 έως και τις 30 Ιουνίου και οι πρακτικές δοκιμασίες και υγειονομικές εξετάσεις, για όσους επιθυμούν να εισαχθούν στα ΤΕΦΑΑ, θα διεξάγονται από τις 19 μέχρι και τις 29 Ιουνίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Ως ώρα έναρξης εξέτασης, ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι, ωστόσο, πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ η διάρκεια της εξέτασης κάθε μαθήματος, είναι τρεις ώρες. Όταν εισέλθουν οι υποψήφιοι στην αίθουσα:

  • τους τοποθετούν στα θρανία με απόλυτη αλφαβητική σειρά (όπως αναγράφεται στην κατάσταση – απουσιολόγιο) ξεκινώντας από τη δεξιά σειρά των θρανίων, προς την πλευρά των παραθύρων.
  • Θρανίο τυχόν απόντα υποψηφίου παραμένει κενό.
  • Ενημερώνουν τους υποψήφιους ότι:

α) δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους:

βιβλία, τετράδια, σημειώσεις (τα οποία πρέπει να μείνουν εκτός αίθουσας)

διορθωτικό (blanco)

υπολογιστικές μηχανές

ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών π.χ. κινητά τηλέφωνα. Να γίνει ιδιαίτερη μνεία για τα κινητά τηλέφωνα, ότι απαγορεύεται να τα έχουν στην αίθουσα εξέτασης ακόμα κι αν είναι απενεργοποιημένα. Αν κάποιος υποψήφιος ξέχασε να παραδώσει το κινητό του τηλέφωνο στην είσοδο, είναι απαραίτητο να το παραδώσει άμεσα στην επιτροπή.

άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει η ΚΕΕ

οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να δολιεύσει την διαδικασία της εξέτασης.

β) επιτρέπεται να έχουν μαζί τους:

Στυλό μπλε ή μαύρο ανεξίτηλης μελάνης

Μολύβι.

Ξύστρα

Γομολάστιχα

Όργανα σχεδίασης

Νερό ή αναψυκτικό

Για τον έλεγχο των παραπάνω υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές. Τέλος, οι μαθητές επιτρέπεται να μεταβούν στην τουαλέτα ή στο κυλικείο έως ότου αρχίσει η εκπομπή των θεμάτων, με τάξη και όχι πολλοί μαζί.

Comments are closed.