ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε… μέγγενη οι δημόσιοι υπάλληλοι! – Μιλούν για όλα απόψε στην Κυπαρισσία σε συνδικαλιστική ημερίδα

0

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αναμένεται απόψε στις 6:30 το απόγευμα στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος» στην Κυπαρισσία, η ημερίδα που συνδιοργανώνουν πέντε συνδικαλιστικοί φορείς, για το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό και μια σειρά από σημαντικά ζητήματα που αφορούν στα εργασιακά θέματα των δημοσίων υπαλλήλων. Τα προβλήματα το κλάδου άλλωστε, στον καιρό των μνημονίων είναι πάρα πολλά, με το σταθερό εισόδημα, έστω και μειωμένο κατά 40% περίπου, να είναι το μοναδικό που… κινεί την αγορά, μαζί με τις πενιχρές πια, συντάξεις, καθώς οι μισθοί στον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα, είναι ακόμη πιο χαμηλοί και στη μεγάλη πλειονότητα, δεν καταβάλλονται στην ώρα τους.
Η εργατολόγος Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα λοιπόν, ο αντιπρόεδρος και το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος και Στάθης Γκότσης, αντίστοιχα, θα θέσουν επί τάπητος όλα τα σοβαρά προβλήματα, καλώντας τον κόσμο να συμμετέχει στις κινητοποιήσεις και να συσπειρωθεί στα Σωματεία, αφού ο μόνος τρόπος να βρεθούν λύσεις, είναι ο αγώνας, όπως δήλωσε στη «Φ», αναφερόμενος στην εκδήλωση, ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρης Φαββατάς. «Το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των εργαζομένων για εργασιακά θέματα, αλλά και το συνταξιοδωτικό και το ασφαλιστικό, μετά από δύο επιτυχημένες εκδηλώσεις με τα μέλη της ΑΔΕΔΥ και το Γιώργο Ρωμανιά, συνεχίζει μαζί με άλλους Συλλόγους και φορείς, διοργανώνοντας απόψε αυτήν την εκδήλωση», δήλωσε ο κ. Φαββατάς, ο οποίος στάθηκε στα σημαντικότερα προβλήματα των δημοσίων υπαλλήλων.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ

«Έχουμε χάσει πάνω από το 40% των χρημάτων που παίρναμε, ενώ οι  υπηρεσίες, δε μπορούν πια να λειτουργήσουν», τόνισε, μιλώντας για τις μειωμένες δομές και τις αυξημένες απαιτήσεις και ζητώντας να γίνει η αξιολόγηση, αλλά με κριτήρια, καθώς όπως είπε, υπάρχουν ακόμη διευθυντές και προϊστάμενοι με ανάθεση! Ο κ. Φαββατάς, για να δώσει το μέγεθος το προβλήματος, έφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα, τους εκπαιδευτικούς. «Ένας πρωτοδιόριστος δάσκαλος, παίρνει 600 με 700 ευρώ το μήνα και είναι αναγκασμένος να νοικιάζει σπίτι, αφού δε διορίζεται στον τόπο του. Σκεφτείτε ότι έχουμε 25.000 αναπληρωτές δασκάλους, οι οποίοι κάθε χρόνο αλλάζουν πόλη και τον Ιούνιο σταματάνε να πληρώνονται για το καλοκαίρι και ξεκινούν το Σεπτέμβρη», δήλωσε ο κ. Φαββατάς, επισημαίνοντας την ανάγκη, να υπάρξουν άμεσα τομές, στην υγεία και την παιδεία, καθώς και την πρόνοια και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Αξίζει να σημειωθεί πως την αποψινή εκδήλωση, συνδιοργανώνουν το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Μεσσηνία, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Β΄ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας  «Η Υγεία» και το Σωματείο εργαζομένων των ΟΤΑ του νομού.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.