ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 «Βορά» στις… ορέξεις τσιγγάνων διαρρηκτών είναι οι κάτοικοι στα χωριά της Καλαμάτας!

0

mikromanh-5

ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥΣ, έχουν χάσει οι κάτοικοι σε πολλά χωριά του διευρυμένου Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι, αν και βρίσκονται μια ανάσα από το κέντρο της πόλης, νιώθουν κυριολεκτικά. αφημένοι στο έλεός τους και εγκαταλελειμμένοι.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Τα κρούσματα κλοπών και διαρρήξεων είναι καθημερινά, με τους περισσότερους, να μην καλούν καν, την Αστυνομία, εκτιμώντας πως δεν θα βγάλουν… ποτέ, άκρη. «Πράγματι, υπάρχει παραβατικότητα, η οποία μάλιστα δε δηλώνεται κιόλας», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο πρόεδρος της Μικρομάνης Χάρης Κουτσουρόπουλος, τονίζοντας πως το πρόβλημα στην περιοχή, είναι έντονο και δεν επικεντρώνεται πια, στους τσιγγάνους. «Δυστυχώς, δεν υπάρχει αστυνόμευση πλέον, ενώ ο κόσμος, δε δηλώνει καν τα περιστατικά», ανέφερε ο κ. Κουτσουρόπουλος, με αίσθηση να προκαλούν τα λεγόμενα του Βασίλη Μπίτσικα, κατοίκου της περιοχής, που απεγνωσμένος, δήλωσε πως αν χρειαστεί, θα πάρει το νόμο στα χέρια του. «Εγώ έχω το τουφέκι γεμάτο, όποιος μπει θα τον κατεβάσω κάτω… ξέρω ότι δεν είναι λύση, αλλά θα… με κάνει η ανάγκη, αφού η πολιτεία τους καλύπτει, καθώς όταν πηγαίνουν στον εισαγγελέα τους αφήνει ελεύθερους», ανέφερε φανερά εξοργισμένος, με όσους έχουν επίσης πέσει, θύματα κλοπής, να συγκλονίζουν εξίσου. «Με έχουν χτυπήσει πέντε φορές και ξεκίνησαν από ανήμερα τα Χριστούγεννα, που μου πήραν 7 κότες. Μου ξεριζώσανε την κάσα από την πόρτα και μπήκαν στο κοτέτσι, ενώ προχθές, μου έσπασαν ένα παράθυρο, το μοναδικό ξύλινο, το οποίο επικοινωνούσε με την αποθήκη, αφού έχω βάλει παντού σιδεριές και μπήκαν από την αποθήκη και μου πήραν μια μπαταρία αυτοκινήτου», δήλωσε ο Φώτης Λιάππας, με τον Γιώργο Αθανασόπουλο, στο σπίτι του οποίου έχουν εισβάλει διαρρήκτες έξι φορές, να δηλώνει αγανακτισμένος! «Μπήκαν, έκλεψαν τα πάντα, άφησαν αποτυπώματα και τίποτε… Κλείνουμε τα σπίτια μας με σίδερα και ακόμη συνεχίζουν, ενώ έχουμε πια εγκαταλείψει τον κάμπο, αφού δεν μπορούμε να έχουμε καν, ένα ζώο», ανέφερε με τον Πέτρο Ξυπόλυτο να παραδέχεται πως ο φόβος, είναι ένα καθημερινό πια, συναίσθημα. «Φοβόμαστε πολύ, φοβόμαστε ακόμη και να πάμε στο χτήμα κι έτσι πλέον, κάνουμε … βάρδιες. Για να φύγει κάποιος από το σπίτι, πρέπει να μείνει ο άλλος πίσω», εξήγησε, ενώ ο Πέτρος Φράγκος, εστίασε στην «πληγή» των τσιγγάνων. «Έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα με τους γύφτους, οι οποίοι απ’ όταν είναι στην κοιλιά της μάνας τους, μαθαίνουν… να κλέβουν! Δεν υπάρχει κανένα σπίτι εδώ στη Μικρομάνη, που να μην έχει χτυπηθεί από μία, μέχρι πέντε και έξι φορές.

Η μεγαλύτερη τιμωρία γι’ αυτούς, είναι να τους πάρεις το αυτοκίνητο, γιατί έτσι δεν θα μπορούν να κινηθούν», ανέφερε, με όλους τους κάτοικους, να μιλούν από την πλευρά τους, για την ελλιπή αστυνόμευση.

mikromanh-1

ΕΛΛΙΠΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΦΟΒΟΣ ΠΑΝΤΟΥ

«Δεν υπάρχει αγροφυλακή, αστυνόμευση, τίποτε! Είμαστε εγκαταλελειμμένοι από όλους. Η Αστυνομία, όσο προσωπικό είχε το 1972, τόσο έχει και σήμερα, όμως υπήρχαν Σταθμοί Χωροφυλακής στη Θουρία, τα Αρφαρά, τον Άρι, παντού, τώρα δεν υπάρχει πουθενά! Έχει μειωθεί η δύναμη της Αστυνομίας στη Μεσσηνία και που έχουν πάει αυτοί οι άνθρωποι; Στους πολιτικούς, τους βουλευτές και τους δημοσιογράφους», ανέφερε ο Φώτης Λιάππας, τονίζοντας πως «Παλιά, κοιμόμουν στο χτήμα! Μπορεί τώρα η γυναίκα μου να κοιμηθεί εκεί, που το σπίτι μας είναι καλό; Όχι! Κλειδωνόμαστε σπίτι από νωρίς, ενώ έχουμε βάλει και γύρω γύρω περίφραξη», δήλωσε ο κ. Λιάππας, με τη Μικρομάνη, που απέχει μια… ανάσα από την Καλαμάτα, να αντιμετωπίζει κι άλλα προβλήματα, όπως αυτό, με τα αδέσποτα ζώα, που έχουν επιτεθεί σε πολλούς κατοίκους.

mikromanh-4

ΣΤΟ… ΕΛΕΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ Η ΜΙΚΡΟΜΑΝΗ!

«Δυστυχώς, υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα με τα αδέσποτα! Έχουμε ενημερώσει το Δήμο και προφορικώς και γραπτώς αφού έχουν επιτεθεί σε κάποιους κατοίκους και περιμένουμε να γίνει κάτι», δήλωσε ο κ. Κουτσουρόπουλος, τονίζοντας πως κάτοικοι της περιοχής, έχουν δει ιδιοκτήτες να αφήνουν τα σκυλιά τους, στο δρόμο της Καρυδιάς. «Αν δεν γίνει κάτι, θα υπάρχει πρόβλημα, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που θα έρθουν και οι ετεροδημότες με τα μικρά τους παιδιά, αφού προχθές δάγκωσαν μια ακόμη ηλικιωμένη κυρία», δήλωσε ο Χάρης Κουτσουρόπουλος, με τον Βασίλη Μπίτσικα να αναφέρεται εξαγριωμένος στο θέμα, καθώς και ο ίδιος, δέχτηκε επίθεση. «Είναι μια αγέλη και κάποιοι κάτοικοι τα ταΐζουν και τους βάζουν και νερό, με αποτέλεσμα να παραμένουν στην περιοχή και να έχουν δαγκώσει ήδη πολλά άτομα. Κι εμένα μου επιτέθηκαν τρία προχθές όταν πήγαινα με το ποδήλατο επειδή δεν μπορώ να περπατήσω καλά, αφού είμαι 80 ετών! Πρέπει κάτι, άμεσα να γίνει», ανέφερε καταληκτικά από την πλευρά του, ο Βασίλης Μπίτσικας.

mikromanh-3

Comments are closed.