ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καυτά ζητήματα για τα εργασιακά, τις συντάξεις και το ασφαλιστικό σε ημερίδα της ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία

0

Από όλα τα επίκαιρα θέματα, συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό και εργασιακά, περιείχε το μενού της συζήτησης που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ στην Κυπαρισσία, με τον κόσμο στο τέλος να υποβάλλει «καυτές» ερωτήσεις για το μέλλον στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, αλλά και την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας με το κοινωνικό κράτος να υποχωρεί σταθερά στα χρόνια του μνημονίου αλλά και τη μεταμνημονιακή εποχή.

Την ένταση των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται αποκάλυψε σε ερώτησή μας ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος.

%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%b1%ce%b4%ce%b5%ce%b4%cf%85

Ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ τόνισε ότι “διαπιστώνουμε επιδείνωση του ασφαλιστικού ζητήματος ειδικά την τελευταία 8ετία λόγω των περιοριστικών πολιτικών και τα εργασιακά θέματα που αφορούν τους δημοσίους υπαλλήλους” για να προσθέσει ότι “οι εργαζόμενοι χειμάζονται όπως και η ελληνική κοινωνία την τελευταία 8ετία ως θύματα των πολιτικών της λιτότητας, καθώς αποτελεί βαθιά πεποίθησή μας ότι πρέπει να σταματήσουν εδώ και τώρα”. Σε ερώτησή μας για τις κινητοποιήσεις επανέλαβε ότι στόχος είναι με συλλογικές δράσεις να αλλάξουν οι εργασιακές συνθήκες, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι εργαζόμενοι να βρίσκονται κοντά στα σωματεία τους…

%cf%86%ce%b1%ce%b2%ce%b1%cf%84%ce%b1%cf%83Ο εκπρόσωπος του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Δημ. Φαββατάς μίλησε για την 3η συνάντηση μετά την Καλαμάτα, τονίζοντας ότι η ενημέρωση ήταν σφαιρική και εμπεριστατωμένη ευχαριστώντας τους ομιλητές που φώτισαν πτυχές των θεμάτων που αναλύθηκαν και τα οποία απασχολούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία γενικότερα.

ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

%cf%84%cf%83%ce%b9%cf%80%cf%81%ce%b1Οι ημερίδες αφορούν την κοινωνία υπογράμμισε η εργατολόγος Μαρία – Μαγδαληνή Τσίπρα, η οποία εξήγησε ότι “όλη η κοινωνία αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα και οφείλουμε να συναντηθούμε, να συζητήσουμε ώστε να βρεθούν κοινά αποδεκτές λύσεις”. Επισήμανε ότι “όλοι μας βιώνουμε αυτή την 8ετία τις πολιτικές των μνημονίων και, δυστυχώς, ένα κομμάτι που το πλήρωσε ακριβά είναι το συνταξιοδοτικό σύστημα, το οποίο δεν μας δίνει στο μέλλον σημάδια βιωσιμότητας”. Κατέληξε λέγοντας ότι από το 2009 για τους δημόσιους υπαλλήλους τα πράγματα εξελίχθηκαν με πολύ δυσμενή τρόπο, στην δίνη του κυκλώνα οπότε η κατάσταση αυτή πρέπει να ανατραπεί για να έχουμε μια αξιόπιστη και βιώσιμη δημόσια διοίκηση.

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν το Νομαρχιακό Τμήμα Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τριφυλίας, η Β΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας “Η Υγεία” και το Σωματείο Εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Μεσσηνίας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.