ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε σύγκρουση Τατούλης-ΝΔ – Φυλλορροούν οι «γαλάζιοι» της Νέας Πελοποννήσου μετά τη δήλωση Αυγενάκη…

0

Μορφή… χιονοστιβάδας, έχουν πάρει οι πολιτικές εξελίξεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς μετά τον «κοριό» ή καλύτερα, με… φόντο τον «κοριό» και την αποπομπή δύο στελεχών της ΝΔ, το κόμμα, φαίνεται να τα… σπάει με τον περιφερειάρχη, τον οποίο και είχε στηρίξει στις τελευταίες εκλογές!
Να θυμίσουμε, πως η χωρική αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Ελένη Αλειφέρη, η οποία είχε ενημερώσει μόνο τον πρώην θεματικό αντιπεριφερειάρχη και για χρόνια πρόεδρο της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ στο νόμο, Περικλή Μαντά, για τις υποψίες της αναφορικά με την τοποθέτηση συστήματος υποκλοπής συνομιλιών στο γραφείο της, αποπέμθηκε –και αυτή- από τον περιφερειάρχη, ο οποίος μάλιστα, εξέδωσε και απόφαση με την οποία αίρει τις αρμοδιότητες που τις είχε εκχωρήσει. Τα… επεισόδια που ακολούθησαν, πολλά! Η ρήξη μεγάλη και τα… στρατόπεδα, κάτι περισσότερο από εμφανή, μετά τον πολιτικό «σεισμό» στους κόλπους της Περιφερειακής Αρχής.
Η Αντωνία Μπούζα, που από την πρώτη στιγμή, έγειρε στην πλευρά Τατούλη, πήρε τη θέση του Περικλή Μαντά και ο Αποστόλης Γκούνης, έγινε υπεύθυνος για τα οικονομικά, καθώς ο Πέτρος Τατούλης, του εκχώρησε αρμοδιότητες, ως εντεταλμένος σύμβουλος. Οι δυο τους άλλωστε, είναι και οι μόνοι προερχόμενοι από τη ΝΔ περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης Τατούλη στη Μεσσηνία, που υπέγραψαν τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας, ανακοίνωση στήριξης και της ΝΔ και του περιφερειάρχη, μετά τις περίφημες δηλώσεις του γραμματέα της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη. Για όσους τυχόν δε θυμούνται αυτό το «επεισόδιο» του… σήριαλ, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.  την περασμένη Κυριακή, από την… έδρα του Πέτρου Τατούλη, στην Τρίπολη, τον «άδειασε» πολιτικά. «Ως Ν.Δ. πορευόμαστε σε μία οδό που έχει χαραχθεί απ’ την κεντρική διοίκηση του κόμματος και αυτή η στρατηγική εφαρμόζεται παντού, άρα και στην Πελοπόννησο. Απ’ ότι αντιλαμβανόμαστε, ο κ. Πέτρος Τατούλης δεν συμβαδίζει με το πνεύμα και την στρατηγική της Ν.Δ. Είναι στο χέρι του, όπως και των συνεργατών του, να δείξει δείγματα τέτοια, ώστε να γίνει κατανοητό, ότι δεν υπάρχουν δύο στρατηγικές, αλλά υπάρχει μία ενιαία, ένα πνεύμα συνεργασίας και μία εφαρμογή πολιτικής που θα προσφέρει έργο για την κοινωνία και τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, προκαλώντας και την αντίδραση των 11 «γαλάζιων» συμβούλων.

Ο… ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΟΙ «ΜΑΧΕΣ» ΤΩΝ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ!

Βέβαια, ο χορός των αντιδράσεων συνεχίζεται! Ο Πέτρος Τατούλης, από την πρώτη στιγμή που κατήλθε ως υποψήφιος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, είχε δηλώσει σε όλους τους τόνους, πως είναι ανεξάρτητος. Τότε ωστόσο, τον στήριξαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, ενώ την επόμενη φορά –στο πλαίσιο της εν εξελίξει θητείας του- είχε δεχθεί τη στήριξη της ΝΔ, αν και συνέχιζε να υπεραμύνεται του ανεξάρτητου χαρακτήρα, του συνδυασμού του! Από αυτές τις στηρίξεις και την… εμμονή στην ανεξαρτησία, πάντως, ο εμπειρότατος πολιτικός και αυτοδιοικητικός άνδρας, κατάφερε να κρατήσει δίπλα του, στελέχη όλων των… κομματικών αποχρώσεων! Από το ΠΑΣΟΚ, τη Ντίνα Νικολάκου, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Γιαννακούρα και Χειβιδόπουλο και από ΝΔ, στη Μεσσηνία τουλάχιστον, Μπούζα και Γκούνη.
Τις τελευταίες ώρες όμως, το… σκορ αλλάζει συνεχώς, με τον
«πόλεμο» με τη ΝΔ να… μαίνεται! Σε αυτούς που αντιδρούν, ήρθε να προστεθεί και η «γαλάζια» αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου από την  Αργολίδα, Ελένη Παναγιωτοπούλου, η οποία είναι και αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της ΝΔ και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος.

Η «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΑ ΤΑΤΟΥΛΗ…

«Στη δύσκολη φάση που βρίσκεται η χώρα μας και μπροστά στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί, η προοπτική της διακυβέρνησης του τόπου από τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι η μοναδική ρεαλιστική επιλογή. Ως κομματικό στέλεχος είναι αυτονόητο ότι δεσμεύομαι από τις επιλογές του κόμματος και μόνο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Παναγιωτοπούλου, εκφράζοντας την… επιλογή της, ενώ το δικό τους μήνυμα, έστειλαν επίσης, κι άλλοι «γαλάζιοι» περιφερειακοί σύμβουλοι και συγκεκριμένα ο Άγγελος Χρονάς από τη Μεσσηνία και ο Θανάσης Πισιμίσης από την Κορινθία.

ΤΑΤΟΥΛΗΣ – ΝΔ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ… 2!

«Σεβόμενος τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη στηρίζω το κόμμα μου και τις αποφάσεις του», τόνισε ο Άγγελος Χρονάς, που δεν ήταν στους 11 συμβούλους που… πήγαιναν και με το κόμμα και με τον Τατούλη, με τον περιφερειακό σύμβουλο Κορινθίας Θανάση Πισιμίση, να είναι ακόμη πιο ξεκάθαρος. «Η χώρα μας βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Η ανασφάλεια κυριαρχεί παντού. Οι πολίτες αναζητούν αποκούμπι και μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη. Ως κομματικό στέλεχος της πρώτης γραμμής της ΝΔ, ως αυτοδιοικητικό στέλεχος της Κορίνθου δηλώνω ξεκάθαρα ότι στηρίζω τον πρόεδρό μας Κυριάκο Μητσοτάκη και τις επιλογές του κόμματος μας. Τίποτα παραπάνω από αυτό που έκανα όλα αυτά τα χρόνια και που θα συνεχίσω να κάνω».

Ωστόσο ο κ. Πισιμίσης φαίνεται να κρατά ανοιχτό παράθυρο και με τον περιφερειάρχη και στη δήλωσή του δεσμεύεται να τον στηρίζει. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της «Νέας Πελοποννήσου» ο κ. Πισιμίσης θεωρεί ότι παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις του και διευκρινίζει:

«Έχοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην παράταξη της ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη που στηρίζω διαχρονικά, αλλά και στην αυτοδιοικητική παράταξη στην οποία συμμετέχω, παραμένω στην άποψη που διατύπωσα με την υπογραφή μου μαζί με τους υπόλοιπους Περιφερειακούς Συμβούλους και δεν δίνω σε κανέναν το δικαίωμα να παρερμηνεύσει τις δηλώσεις μου.

Παραμένω σταθερά μέλος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» και στηρίζω τον Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη για το μεγάλο έργο που συντελείται στην Πελοπόννησο προς όφελος των πολιτών».

Comments are closed.