ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποκαλυπτήρια μαρμάρινης πλάκας εις μνήμην Γιάννη Κωστάκη στη Μεθώνη

0

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα αποκαλυπτήρια της μαρμάρινης πλάκας που τοποθετήθηκε στο δημοτικό σχολείο Μεθώνης εις μνήμην του διευθυντή Γιάννη Κωστάκη, ο οποίος μετά τον πόλεμο του 1940 πήρε την πρωτοβουλία για την ανέγερση του δημοτικού σχολείου Μεθώνης.

34702238_10214478378611817_3190938676888600576_n

Μετά από μεγάλο αγώνα του Ι. Κωστάκη, για την οικοδόμηση του σχολείου δόθηκαν χρήματα από το Κράτος, από του κατοίκους της Μεθώνης, καθώς επίσης έγινε λαχειοφόρος αγορά και εστάλησαν χρήματα από τους Μεθωναίους της Αμερικής. Επίσης εργάσθηκαν ανιδιοτελώς για την ανέγερση αυτού του σχολείου πολλοί εξειδικευμένοι τεχνίτες και εργάτες, κάτοικοι της Μεθώνης, γεγονός για το οποίο είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την ανιδιοτελή αυτή προσφορά στον τόπο τους.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος Δημ. Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: « Σήμερα συγκεντρωθήκαμε εδώ για να τιμήσουμε τον αείμνηστο Ιωάννη Κωστάκη, τον άνθρωπο που πριν πολλά χρόνια πήρε την πρωτοβουλία και έκανα τα αδύνατα δυνατά για να ανεγερθεί αυτό εδώ το σχολείο. Η πρωτοβουλία του ας αποτελεί έμπνευση για κάθε άνθρωπο που ενδιαφέρεται πραγματικά για το καλό αυτού του τόπου.»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο γιος του Ι. Κωστάκη, καθηγητής Ιατρικής Α. Κωστάκης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης Κων. Κάζα και το τοπικό συμβούλιο, ο τέως δήμαρχος Μεθώνης Ηρ. Μιχελής, ο διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Μεθώνης Διον. Ψαλλίδας, ο οποίος εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, καθώς και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Πύλου, Δ. Ροΐδης.

 

Comments are closed.