ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σε αναπτυξιακή τροχιά η Μεσσήνη με την υλοποίηση σειράς έργων

0

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, με την πόλη, να αλλάζει σταδιακά μορφή προς το καλύτερο, καθώς τα έργα που υλοποιούνται ήδη ή έχουν προγραμματιστεί, είναι πραγματικά, πάρα πολλά και μεγάλα. Χθες μάλιστα, στο δημαρχείο, έπεσαν… οι υπογραφές της σύμβασης της ανάπλασης, προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ, ανάμεσα με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Κώστα Παπαδόπουλο, να δηλώνουν αισιόδοξοι για την πορεία του έργου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

«Μπήκαμε στη διαδικασία της κατασκευής, μετά από πολύμηνες προσπάθειες και είμαστε ευτυχείς που ξεκινά τα έργο, το οποίο θα αλλάξει τη μορφή της πόλης της Μεσσήνης», δήλωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως το μεγάλο αυτό έργο, έχει χωριστεί σε τρεις φάσεις και είναι μόνο η… αρχή, της εκπλήρωσης του οράματος της Δημοτικής Αρχής, για τη Μεσσήνη του αύριο, με το 2018, να είναι η χρονιά των έργων. «Αναλαμβάνουμε αυτό το έργο που έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, καθώς πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, πρέπει να πετύχουμε και τη βελτίωση των υποδομών, ειδικά της αποχέτευσης και της αποστράγγισης», δήλωσε ο εργολάβος, ο οποίος δεσμεύτηκε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για να υπάρξει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα.

ΜΕΧΡΙ ΤΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑ -ΡΙΖΟΜΥΛΟΣ

Αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο έργο, όχι μόνο για τη Μεσσήνη, αλλά για όλο το νομό, είναι αυτό της ολοκλήρωσης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ο οποίος θα γίνει με βελτίωση της υπάρχουσας χάραξης, όπως επιθυμούσε ο Δήμος της Μεσσήνης, που θα ικανοποιηθεί και στις «κόκκινες γραμμές» που έχει θέσει αναφορικά με τις τρεις εξόδους του, στην παραλία. «Αναμένουμε την ολοκληρωμένη μελέτη για τη διαβούλευση, η οποία πιθανότατα, θα φτάσει στα χέρια μας το φθινόπωρο και πιστεύω πως πριν τα Χριστούγεννα θα έχει ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος έδωσε… σκυτάλη στην αντιδήμαρχο και υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών Γωγώ Παναγοπούλου που επιβεβαίωσε με τις ανακοινώσεις της, το χαρακτηρισμό από το δήμαρχο, του 2018, ως έτος έργων, για το Δήμο.

ΕΡΓΟΤΑΞΙΟ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

«Άνοιξαν οι προσφορές για το πάρα πολύ μεγάλο έργο που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του Δήμου, προϋπολογισμού 6 εκατ. ευρώ», ανακοίνωσε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως οι μέρες αυτές, είναι από τις καλύτερες μέχρι τώρα για το Δήμο. «Μπαίνουμε στη φάση της υλοποίησης των έργων, μετά από τρία χρόνια μεγάλων προσπαθειών. Έχω πει επανειλημμένα ότι το 2018, θα είναι η χρονιά του Δήμου Μεσσήνης, καθώς είμαστε στην αρχή για τα μεγάλα έργα που έχουμε προγραμματίσει», τόνισε, με τη Γωγώ Παναγοπούλου από την πλευρά της, να ευχαριστεί και τις υπηρεσίες, για την άψογη συνεργασία, σε αυτήν την κατεύθυνση. «Η ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Μεσσήνης, είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός, ένα έργο που δεν πέρασε… στις καλένδες. Θέλουμε και επιλέγουμε για τους δημότες ένα αστικό περιβάλλον που τους αξίζει», δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος, τονίζοντας πως ο Δήμος και η τεχνική Υπηρεσία, ανταποκρίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο χρηματοδοτικό εργαλείο «Φιλόδημος», από το οποίο, έχει ήδη έρθει έγκρισή πράξης για την προμήθεια μηχανημάτων έργων, για τις επισκευές Δημοτικών Σχολείων. «Είμαστε στη διαδικασία για την προμήθεια 3 gcb με σκοπό να κατανεμηθούν στις έδρες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων για την εξυπηρέτηση των πολιτών, αφού βασικό μας μέλημα, είναι η συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας», ανέφερε η Γωγώ Παναγοπούλου, μιλώντας και για άλλα έργα του Δήμου, όπως επισκευές σχολικών μονάδων. «Για το Δημοτικό Σχολείο του Πεταλιδίου, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, είμαστε στη διαδικασία ολοκλήρωσης των διαδικασιών της μελέτης, έγκρισης οικοδομικής άδειας, προκειμένου να προχωρήσουμε στον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό. Επίσης, γίνονται έργα και σε άλλα, πολλά σχολεία, μέσω του «Φιλόδημου» σε πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και το ΕΠΑΛ, στο οποίο δίνουμε βαρύτητα. Παράλληλα, γίνονται επισκευές και άλλων σχολείων και συντήρηση των εγκαταστάσεων, ενώ έχουμε εξασφαλίσει και 244 χιλ. ευρώ, για παιδικές χαρές σε 10 χωριά του Δήμου, αφού τα παιδιά, είναι πολύ καλό να έχουν κάτι να ασχοληθούν στο χωριό», ανάφερε η αντιδήμαρχος και υπεύθυνη των Τεχνικών Υπηρεσιών, κάνοντας ειδική μνεία στα αντιπλημμυρικά έργα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΣΗΣ

«Έχουμε αλλαγή και τροποποίηση μιας απόφασης, σχετικά με την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση του Δήμου Μεσσήνης, καθώς δημοπρατείται διαγωνισμός 1. 236.000 ευρώ για καθαρισμό ρεμάτων και 800 χιλ. ευρώ για αντικατάσταση ομβρίων υδάτων στην πόλη», είπε η κα Παναγοπούλου, αναφέροντας πως θα υπάρξει και συνοπτικός διαγωνισμός για οριστικοποίηση μελετών για ρέματα σε Πεταλίδι και Βαλύρα. «Σε λίγες ημέρες θα σας παραδώσω, όλη την μελέτη που αφορά στον Πάμισο και ελπίζω ότι θα τοποθετηθεί και μακέτα στη γέφυρα», δήλωσε από την πλευρά του ο Γιώργος Τσώνης.

«ΞΕΜΠΛΟΚΑΡΕ» ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – ΣΤΟ… ΦΟΥΛ ΟΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ!

Τέλος, ιδιαίτερα θετικά, είναι τα νέα για τη δημοτική αγορά, καθώς όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος, έγινε η τροποποίηση της χρήσης γης στην Μπεζεστένια, όπου μετά τις απαραίτητες διαδικασίες, προβλέπεται η λειτουργία αγοράς. «Η Τεχνική Υπηρεσία, ετοιμάζει μελέτες οριστικοποίησης, ώστε να πετύχουμε χρηματοδότηση για το σημαντικό αυτό, αναπτυξιακό έργο», επεσήμανε η Γωγώ Παναγοπούλου, που καταληκτικά, αναφέρθηκε και στις υποδομές. «Έχουμε για συντήρηση υποδομών 74 χιλ. ευρώ, ενώ κατακυρώνεται και το ποσό των 74 χιλ. ευρώ επίσης, για συντήρηση αγροτικής οδοποιίας με μίσθωση μηχανημάτων, στην οποία δίνουμε μεγάλη βαρύτητα. Επίσης, 170 χιλ. ευρώ είναι η έκτακτη χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, για τις ζημιές του 2016, που διατίθενται για τη συντήρηση υποδομών, ενώ αναμένουμε και οριστική έγκριση για το παρκινγκ της Αρχαίας Μεσσήνης, που είναι έτοιμο, αφού έχουμε την οικοδομική άδεια», δήλωσε η κα Παναγοπούλου, υπενθυμίζοντας τη… διαρκή «πάλη» με τη γραφειοκρατία που καθιστά, ακόμη πιο σημαντικές αυτές τις εξασφαλίσεις των πιστώσεων, καθώς και τις εγκρίσεις προγραμματικών συμβάσεων για χρηματοδότηση αθλητικών υποδομών στη Μπούκα και την πόλη της Μεσσήνης.

Comments are closed.