ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στον… αέρα δάσκαλοι και μαθητές με υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα στην εκπαίδευση!

0

Κλειστά παρέμειναν χθες, τα Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη Μεσσηνία, καθώς οι δάσκαλοι, συμμετείχαν στην ετήσια, τακτική, εκλογοαπολογιστική γενική τους συνέλευση, αναδεικνύοντας παράλληλα, τα σοβαρότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

syneleysh-daskaloi-2

Τα κενά, λίγες μόλις ημέρες πριν τη λήξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν, με τους δασκάλους, να ζητούν το αυτονόητο, ενόψει πια του νέου διδακτικού έτους, που θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο. «Θέλουμε άμεσους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών που υπάρχουν, ώστε από 1η Σεπτεμβρίου να είναι όλοι, κανονικά στις θέσεις τους», δήλωσε στο περιθώριο της συνέλευσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Παν. Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στα προβλήματα του κλάδου, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, έχουν… αντίκτυπο στους μαθητές.

«Μας απασχολεί άμεσα, το 14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο, με δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, που να φοιτούν σε αυτή, παιδιά από 4 έως 6 ετών και θέλουμε να εφαρμοστεί άμεσα, σε όλα τα νηπιαγωγεία, αφού υπάρχουν οι κατάλληλες κτιριακές υποδομές και δύνανται τα νηπιαγωγεία μας, να υποδεχθούν αυτά τα παιδιά», ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, που στάθηκε και στην Ειδική Αγωγή, η οποία χρήζει στήριξης. «Χρειάζονται προσλήψεις εκπαιδευτικών στα Ειδικά Νηπιαγωγεία και τα Ειδικά Δημοτικά Σχολεία, αφού είναι ένας ευαίσθητος τομέας, που δε χρειάζεται πειραματισμούς», τόνισε και εστίασε στα των παιδαγωγών. «Στηρίζουμε τα πτυχία μας και τα δικαιώματα που πηγάζουν από αυτά και ζητούμε να σταματήσει η… προσοντολογία όσον αφορά στους διορισμούς, που κάθε άλλο παρά καλό, κάνει στον κλάδο. Κριτήρια για τους διορισμούς, πρέπει να είναι το πτυχίο και η ημερομηνία κτήσης αυτού, αφού οτιδήποτε άλλο που μπορεί να βάλει ο καθένας ή μεταπτυχιακά ή σεμινάριο, εκτιμούμε πως πρέπει να αναγνωρίζεται μεν, αλλά μετά τον διορισμό. Δεν μπορεί να τίθεται ως προαπαιτούμενο, γιατί καταλαβαίνει ο καθένας από εμάς, που οδηγούμεθα με αυτές τις καταστάσεις…», δήλωσε ο Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που έκανε ειδική αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πια όλοι οι δάσκαλοι, πόσο μάλλον οι νεοδιόριστοι.

«Απαιτούμε να ζήσουμε με αξιοπρέπεια και για να συμβεί αυτό, πρέπει να μας αποδοθούν οι χαμένες αποδοχές, οι οποίες μειώνονται συνεχώς», τόνισε και στάθηκε καταληκτικά στην υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων. «Δυστυχώς, δεν υπάρχουν χρήματα, όχι μόνο για τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, αλλά ούτε για να αγοράσουμε δυο χαρτόνια, δυο μπογιές για να κάνουμε μια κατασκευή προς όφελος των μαθητών», τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Παν. Παναγιωτόπουλος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.