ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυτοκρατορικοί πανηγυρισμοί Τατούλη για την έγκριση των απαλλοτριώσεων στο Πε.Συ. – Ευθείες βολές κατά ΝΔ – Σαμαρά και ΣΥΡΙΖΑ

0

ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΔΙΤ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΡΝΑ ΓΙΑ 14 ΙΟΥΝΙΟΥ

Σε καθαρά… προεκλογική τροχιά μπήκε η Περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να δίνει το έναυσμα, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε η πρόταση για απαλλοτρίωση εκτάσεων προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής της ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου.

Ετσι αντί της συνήθους ενημέρωσης από το Γραφείο Τύπου της Περιφέρειας πέρασε στα δελτία Τύπου της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος», με άλλη (προεκλογικού τύπου) φρασεολογία.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

«Ενωμένη και δυνατή η Νέα Πελοπόννησος δίνει το πράσινο φως για την υπογραφή του ΣΔΙΤ», είναι ο τίτλος του Δελτίου Τύπου, το οποίο αναφέρει:

«Την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για το αρραγές μέτωπο που έδειξε η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου στην ψηφοφορία για τα έργα απαλλοτριώσεων του ΣΔΙΤ Πελοποννήσου για τα απορρίμματα, εξέφρασε ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Ιουνίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο.

Με 25 Ναι, 10 Όχι και ένα λευκό εγκρίθηκε η πρόταση της πλειοψηφίας της παράταξης Νέας Πελοποννήσου που ξεκλειδώνει την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρία, που όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου στην Τρίπολη.

“Η Περιφερειακή Αρχή, η Νέα Πελοπόννησος είναι μία ανεξάρτητη αυστηρά αυτοδιοικητική παράταξη η οποία σε αυτά τα χρόνια διαμορφώνει πολιτικές, όχι μόνο για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά για ολόκληρη την χώρα”, ανέφερε ο Πέτρος Τατούλης κατά την εισήγηση του στο περιφερειακό συμβούλιο. “Είμαστε εδώ λοιπόν υπερήφανοι για το έργο που έχουμε κάνει και το έργο αυτό  ανήκει στην πλειοψηφία του περιφερειακού συμβουλίου, δεν ανήκει σε κανένα άλλο γιατί μόνο αυτή στάθηκε όρθια προκειμένου να αντιπαρέλθει τις καθυστερήσεις που τόσο η αντιπολίτευση στο περιφερειακό συμβούλιο, όσο και η κυβέρνηση με διάφορους ανοίκειους τρόπους έθεταν στην πορεία υπογραφής”, ανέφερε στην συνέχεια ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

“Η προσφορά μας για τους πολίτες είναι μεγάλη. Η δύναμη μας είναι οι ίδιοι οι πολίτες όχι τα ΜΜΕ” προσέθεσε στην συνέχεια ο Πέτρος Τατούλης που ξεκαθάρισε ότι το έργο έχει σχεδιαστεί απολύτως υπέρ του δημοσίου συμφέροντος έχοντας περάσει από όλους τους ελέγχους του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε επίσης ότι “η πολιτική είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση. Γιατί έχει να κάνει με πολίτες και όχι με το ίδιον όφελος” για να καταλήξει: “Αυτό είναι και το σημερινό διακύβευμα της χώρας. Η ενότητα για το συμφέρον των πολιτών και όχι ο διχασμός”».

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΕ.ΣΥ. ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Πάντως στη συνεδρίαση του Πε.Συ. υπήρξαν μεγάλες εντάσεις και υψηλοί τόνοι, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και τον ίδιο τον περιφερειάρχη, ο οποίος στράφηκε με δριμύτητα τόσο κατά της ΝΔ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, με αιχμή τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, αλλά και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα έδωσε πανηγυρικό χαρακτήρα στην προχθεσινή διαδικασία υποστηρίζοντας ότι το έργο ανήκε «μόνο στην πλειοψηφία και σε κανέναν άλλο».

Από την αντιπολίτευση πάντως κατηγορήθηκε η περιφερειακή αρχή και ο Π. Τατούλης, ότι γνώριζαν τις εκκρεμότητες για το ιδιοκτησιακό και ότι λειτουργούν ως υπηρετικό προσωπικό επιχειρηματικών ομίλων.

Comments are closed.