ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δριμύ “κατηγορώ” κατά Τατούλη από την “Πελοπόννησος Πρώτα”: «Αποκλεισμός» της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια και δέκα ερωτήματα!

0

Κάθε γέφυρα συνεννόησης φαίνεται διατεθειμένη να κόψει με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη, η φιλοκυβερνητική παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Πελοπόννησος Πρώτα», επικεφαλής της οποίας είναι ο μηχανικός Νίκος Πατσαρίνος.

Μάλιστα μετά τα stop από περιφερειακές οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα επιχειρούμενα  «ανοίγματα» από τον περιφερειάρχη, με αφορμή το Περιφερειακό Συνέδριο και τους διαύλους επικοινωνίας που είχε ανοίξει με κυβερνητικά στελέχη ο Π. Τατούλης, είχαμε την εκδήλωση σφοδρών επιθέσεων στο Πε.Συ. για διάφορα προβλήματα της περιφερειακής επικαιρότητας.

Κι ενώ κύκλοι της Περιφέρειας κράταγαν «ανοιχτό παράθυρο» για μια προσέγγιση με τμήμα του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή τη ρήξη Τατούλη με τη ΝΔ, η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται δριμύτερη κατά του περιφερειάρχη με επίκεντρο, μάλιστα, τη Μεσσηνία.

Ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Πατσαρίνος και οι περιφερειακοί σύμβουλοι από τη Μεσσηνία Στέλλα Καρλαύτη και Ντίνα Βουδούρη με ανακοίνωσή τους εξαπολύουν δριμύ κατηγορώ κατά Τατούλη, στον οποίο «χρεώνουν» τον αποκλεισμό της Μεσσηνίας από την Περιφέρεια, θέτοντας μάλιστα 10 καυτά ερωτήματα για έργα αιχμής, ενώ επικρίνουν τον περιφερειάρχη ότι αρνείται, παρά την πρότασή τους, την πραγματοποίηση ανοιχτής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Καλαμάτα το καλοκαίρι, παρ’ ότι η Μεσσηνία είναι ο μεγαλύτερος νομός της Περιφέρειας. Αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι τρεις περιφερειακοί σύμβουλοι:

«ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

«Συνηθίζεται κατά τους θερινούς μήνες, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να συνεδριάζει και εκτός Αρκαδίας, σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες, για λόγους ενίσχυσης της περιφερειακής συνείδησης, της δημοκρατικής και ισότιμης αντιμετώπισης όλων των τοπικών κοινωνιών και ανάδειξης των ζητημάτων τους.

Φέτος, για άλλη μια χρονιά, και ενώ προγραμματίζονται ήδη συνεδριάσεις σε άλλες Περιφερειακές Ενότητες για δεύτερη και τρίτη συνεχόμενη φορά, η Μεσσηνία έχει αποκλειστεί.

Στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο (6/6/2018) ζητήσαμε να γίνει συνεδρίαση για πρώτη φορά στην Καλαμάτα πριν από άλλες πόλεις και εισπράξαμε το μειδίαμα και τη σιωπή πολλών συμβούλων της πλειοψηφίας.

Η σιωπή όμως είχε νόημα γιατί, δυστυχώς, το πρόσημο από τη δράση της Περιφέρειας στη Μεσσηνία βγαίνει αρνητικό.
Η πρώτη σε πληθυσμό Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με ιδιαίτερη συμβολή στον πρωτογενή και τον τουριστικό τομέα, έχει αποδεδειγμένα παραμεληθεί από την Περιφερειακή Αρχή, παρότι ο ίδιος ο Περιφερειάρχης τον τελευταίο καιρό έχει μεταφέρει το γραφείο του στην Καλαμάτα.

Μετέφερε το γραφείο του ύστερα από το απαράδεκτο και πρωτόγνωρο συμβάν για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης με την ύπαρξη κοριού παρακολούθησης και την ακατανόητη και αλαζονική, προς έκπληξη όλων μας, στάση του απέναντι στη χωρική αντιπεριφερειάρχη.

Και τι έχει να πει άλλωστε ο κ. Τατούλης σε μια ενδεχόμενη συνεδρίαση του Πε.Συ. στη Μεσσηνία;

Ότι δεν υπάρχει κανένα μεγάλο και σοβαρό έργο στο νομό για το οποίο να μπορεί να καυχηθεί;

  • Για την αδιαφορία του όσον αφορά στην ολοκλήρωση της Ολυμπίας Οδού και του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Μεθώνη;
  • Για την καθυστερημένη και με πολλά προβλήματα διάνοιξη τμήματος του δρόμου Ριζόμυλος – Κορώνη;
  • Για την πλήρη αδιαφορία του για το δρόμο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά;
  • Για την εγκατάλειψη του έτοιμου σχεδόν οδικού έργου Μεσσήνη – Αρχαία Μεσσήνη;
  • Για την κακή εικόνα που παρουσιάζει ο κεντρικός οδικός άξονας σύνδεσης της Καλαμάτας με τη Μάνη;
  • Για την εγκατάλειψη ευρύτερα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας;
  • Για την ανοχή και την προκλητική καθυστέρηση που έδειξε για τα προβλήματα και το έργο στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και την εγκατάλειψη του αλιευτικού καταφυγίου της Μαραθούπολης;
  • Για τις πλάνες υποσχέσεις του για την επισκευή και αναβάθμιση του Εθνικού Σταδίου Καλαμάτας;
  • Για τις περιορισμένες χρηματοδοτήσεις των αρδευτικών δικτύων;
  • Για την άστοχη και αναποτελεσματική παρέμβασή του στο θέμα της προβληματικής λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων;

Σύμφωνα με τα παραπάνω και με άλλα πολλά, αποδεικνύεται ότι, δυστυχώς, και στη Μεσσηνία η Περιφερειακή Αρχή λειτουργεί με γνώμονα όχι την επίλυση των προβλημάτων αλλά το πώς θα εξασφαλίσει μόνο την εκ νέου εκλογή της».

Comments are closed.