ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ουσιαστική η επίσκεψη του Αλέξη Χαρίτση στο Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας

0
xaritshs-nosokomeio-1
ΕΠΙΣΗΜΗ επίσκεψη στην νοσηλευτική μονάδα της Κυπαρισσίας πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης, παρουσία του αναπληρωτή διοικητή του ιδρύματος Παν. Μπασάκου, του οικονομικού διευθυντή Θεόδ. Ντέντε, εκπροσώπων των εργαζομένων και του ιατρικού προσωπικού, παρουσία στο γραφείο του εκπροσώπων του Δήμου Τριφυλίας όπως του αναπληρωτή δημάρχου Γιαν. Μερκούρη, του αντιδημάρχου Κυπαρισσίας Παν. Τσίγγανου, της επικεφαλής της ΡΑΚΙ Ιωαν. Μαραβελή με την κα Τσούλου.

Ο κ. Μπασάκος παρουσίασε στον υπουργό την εικόνα της μονάδας με τις ελλείψεις που υπάρχουν σε νοσηλευτικό προσωπικό, δίνοντας έμφαση στην αγορά νέου ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού με υποβολή πρότασης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων όπως και την προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου κι άλλων.

Επίσης υπάρχει προμελέτη για την δημιουργία κτιριακών εγκαταστάσεων στο χώρο του ιδρύματος που θα στεγάσει τις διοικητικές υπηρεσίες ώστε να συστεγάζονται μαζί και όχι σε μισθωμένα οικήματα στην περιοχή με την μελέτη να είναι 1,2 εκατ. ευρώ σε 200 τ.μ. Παράλληλα μίλησε για την μονάδα τεχνητού νεφρού που έχει αποτελέσει κινητήριο μοχλό για την ευρύτερη περιοχή, χάρη στις δωρεές που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια…

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ…

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά ο Αλ. Χαρίτσης εξήρε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, αλλά και τα προβλήματα που υπάρχουν λέγοντας ότι την ώρα της ξενάγησης αναλογίστηκε ότι τα χρήματα που δόθηκαν από τους αρμόδιους φορείς έπιασαν τόπο αξιοποιώντας τον νοσηλευτικό ίδρυμα μαζί με τις δωρεές. Συμπλήρωσε ότι το νοσοκομείο καλύπτει μια μεγάλη γεωγραφική περιοχή με εγκαταστάσεις και προσωπικό ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει την εικόνα που αποκόμισε στους υπουργούς υγείας για την προσπάθεια επιβίωσης που καταβάλλεται στο νοσοκομείο. Κατέληξε λέγοντας ότι στέκονται οι δομές υγείας στα πόδια τους, χάρη στο προσωπικό και τις επενδύσεις σε ένα επαρχιακό νοσοκομείο που αύξησε τις δυνατότητές του, ενώ υποσχέθηκε να είναι παρών για τα προβλήματα της περιοχής.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι εκπρόσωπος συλλόγων ως κοινωνικός εταίρος παρέδωσε στον υπουργό το εξαιρετικό βιβλίο για την ιστορία της Κυπαρισσίας της Τζίμας Ιμιρζιάδη, που απεικονίζει την μαγεία της πόλης μέσα από ένα λεύκωμα που, σημειωτέον, απέσπασε θετικές κριτικές στον ελληνικό και ξένο Τύπο.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Comments are closed.