ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόσπασμα οπτικοακουστικού υλικού δημιουργεί λάθος εντυπώσεις για τον παράνομο αγώνα μοτοσικλετών στις αμμοθίνες του Κυπαρισσιακού!

0

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορεί και αναπαράγεται σε τοπικά και εθνικά μέσαενημέρωσης καθώς και στα socialmedia, απόσπασμα οπτικοακουστικού υλικού από τον παράνομο αγώνα μοτοσυκλετών στις αμμοθίνες και στις παραλίες Γιαννιτσοχωρίου και Ελαίας του ΝοτίουΚυπαρισσιακού Κόλπου. Είναι λυπηρό και μάλλον κατευθυνόμενο, ότι προβάλλεται απόσπασμα και όχι ολόκληρο το υλικό. Κάθε ένας που θα μπει στον κόπο να δει ολόκληρο το υλικό, θα αντιληφθεί  την προσπάθεια εθελοντών του ΑΡΧΕΛΩΝ αλλά και κατοίκων της περιοχής να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες στον αγώνα ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο και κυρίως καταστροφικό για την περιοχή. Θα δει ξεκάθαρα ότι τους παρακαλούσαν να «κόψουν» ταχύτητα για να τους μιλήσουν, ότι οι μοτοσικλετιστές  επιτάχυναν αντί να μειώσουν ταχύτητα, χωρίς να ενδιαφέρονται αν θα τραυμάτιζαν τους πεζούς που βρίσκονταν μπροστά τους, ακόμα και ότι ένας οδηγός κλώτσησε τον πεζό για να συνεχίσει την πορεία του.

Το απόσπασμα του βίντεο που προβλήθηκε εκτενώς από κάποιους «φίλους του σπορ» και ανθρώπους που δικαιώνουν την παρανομία χάριν κάποιας «τοπικής ανάπτυξης» που μόνο αυτοί καταλαβαίνουν, έγινε η αφορμή να κατηγορηθούν, να χλευαστούν δημόσια ακόμα και να απειληθούνόσοι εκείνη την ημέρα ζητούσαν εξηγήσεις για το παράνομο συμβάν. Να απειληθούν γιατί –αβοήθητοι από την αστυνομία- προσπάθησαν να εξηγήσουν στους οδηγούς των μηχανών ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Να απειληθούν γιατί δήθεν προσπάθησαν να τραυματίσουν τους οδηγούς, ενώ στην πραγματικότητα δεχόντουσαν κλωτσιές. Να απειληθούν γιατί δεν έμειναν άπραγοι, γιατί δεν έμειναν σιωπηλοί!

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ αναμένει τα αποτελέσματα των ενεργειών των εισαγγελικών αρχών επί του συμβάντος και φυσικά δύναται να θέσει ολόκληρο το υλικό στη διάθεσή του Εισαγγελέα. Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμεπού, σε όλα αυτά που συζητήθηκαν, βρίσκεται ο πολιτισμός μας, η ανάπτυξη που θέλουμε και η κληρονομιά που θέλουμε να αφήσουμε στα παιδιά μας.

 

  • Πληροφορίες: Παναγιώτα Θεοδώρου, Συντονίστρια Θεμάτων Προστασίας & Διατήρησης, ΑΡΧΕΛΩΝ, 6940470194, conservation@archelon.gr

Comments are closed.