ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ασφαλιστικά κατά της «θυγατρικής» της ΤΕΡΝΑ για προστασία δύο ακινήτων στην Παλιόχουνη!

0

ΜΕ «ΤΙΤΛΟΥΣ-ΜΑΪΜΟΥ» ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΣΦΕΤΕΡΙΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΩΝ

Κι ενώ η Περιφερειακή  Αρχή πανηγυρίζει για την έγκριση από το Πε.Συ. της εισήγησης για απαλλοτριώσεις εκτάσεων, προκειμένου να υπογραφεί η ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Πελοποννήσου, χθες το δικηγορικό γραφείο της Τρίπολης (Τάκη Γατσόπουλου-Ελένης Θωμά) κατέθεσε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για λογαριασμό 4 ιδιοκτητών (αδελφών Πολλάλη) κατά της «θυγατρικής» της αναδόχου ΤΕΡΝΑΣ, «Περιβαλλοντική Πελοποννήσου Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία».

Τα 4 αδέλφια ζητούν από το δικαστήριο την προστασία δύο συνεχόμενων αγροτικών ακινήτων τους εκτάσεως 15 και 16,5 περίπου στρεμμάτων, που βρίσκονται στην Παλιόχουνη και στη χωροθετημένη περιοχή για την εκτέλεση του έργου «”Ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ”  που αποπειράται να σφετερισθεί στο πλαίσιο των  «τίτλων – μαϊμού» στους οποίους είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερο δελτίο μας η πιο πάνω εταιρία, αναφέρει χαρακτηριστικά το Δικηγορικό γραφείο και καταλήγει:

«Προσθέτουμε ότι αυτή είναι η τρίτη κατά σειρά υπόθεση με πανομοιότυπο ιστορικό που φθάνει στη Δικαιοσύνη, ενώ και άλλοι ιδιοκτήτες ακινήτων στην ίδια χωροθετημένη περιοχή, έχουν αναθέσει στο γραφείο μας συναφείς υποθέσεις για την προστασία της περιουσίας τους με την επιπλέον εντολή  προσφυγής στην Ποινική Δικαιοσύνη  κατά των εμπλεκόμενων με διάφορους ρόλους στην κατασκευή και στην απόπειρα  νομιμοποίησης «παντοίω τρόπω» παρά τη γνώση τους  των πιο πάνω τίτλων».

gatsopoylos-takhsΠρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι τα εν λόγω τμήματα της έκτασης δεν εμπίπτουν σε εκείνα της απαλλοτρίωσης που ενέκρινε στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Πε.Συ. Πελοποννήσου. Ηδη, όπως πληροφορηθήκαμε από τον δικηγόρο Τάκη Γατσόπουλο (φωτό), πρ. περιφερειακό σύμβουλο, με την κατάθεση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων ορίστηκε ημερομηνία συζήτησης για την Πέμπτη 14 Ιουνίου στις 9 το πρωί (την ίδια μέρα έχει προαναγγελθεί από τον περιφερειάρχη η υπογραφή της ΣΔΙΤ), όπου οι εν λόγω 4 ιδιοκτήτες θα ζητήσουν προσωρινή διαταγή για τη μη μεταβολή της ιδιοκτησίας τους μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεση.

ΘΑΝ. ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ

Comments are closed.