ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εντυπωσιάστηκε ο Χαρίτσης από την παραγωγική Τριφυλία – Ζήτησε στοιχεία και προτάσεις από τους τοπικούς φορείς

0
Περιοδεία στην παραγωγική γη της Τριφυλίας αλλά και στις δομές υγείας πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος έγινε δεκτός από τους παραγωγικούς φορείς με ενθουσιασμό.
Ρεπορτάζ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Αρχικά επισκέφθηκε την Ομάδα Παραγωγών Φιλιατρών όπου τον καλωσόρισε ο εκπρόσωπος του φορέα Γιώργος Αλεξανδρόπουλος, μαζί με τον Τέλη Κανναβό αλλά κυρίως με παραγωγούς της περιοχής.

Ο Αλέξης Χαρίτσης ενημερώθηκε αναλυτικά για την πιστοποίηση των προϊόντων, την συσκευασία τους, την παραγωγική δυναμική που αναπτύσσει η περιοχή ως κορυφαίο κέντρο καλλιεργειών και κηπευτικών χαμηλής κάλυψης. Παράλληλα ενημερώθηκε για τα προβλήματα που υπάρχουν σε ότι αφορά τις μεταφορές, την εξαγωγική δραστηριότητα αλλά και την στήριξη των αρμόδιων φορέων καθώς οι παραγωγοί εντόπισαν ως μεγάλο έλλειμμα την απουσία χάραξης εθνικής στρατηγικής για τα αγροτικά προϊόντα.

Γεύθηκε τοπικά προϊόντα, όπως το πιο πρώιμο καρπούζι της Ευρώπης, το οποίο είναι εύγεστο απαλλαγμένο από φάρμακα με άριστες αποδόσεις, χρώμα, υφή και κυρίως γεύση. Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Αντ. Παρασκευόπουλος ενημέρωσε τον υπουργό για τα στοιχεία καλλιεργήσιμων εκτάσεων στην Τριφυλίας για το καρπούζι, το αγγούρι, την ντομάτα και τα υπόλοιπα κηπευτικά. Μάλιστα η περιοχή συμβάλλει καθοριστικά στο τοπικό και κυρίως στο Ακαθάριστο Εθνικό Προιόν σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

ΜΟΝΑΔΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Αργότερα επισκέφθηκε την ευρωπαϊκών προδιαγραφών θερμοκηπιακή μονάδα της Γεωργικής Ανάπτυξης στα Φιλιατρά, παρουσία του υπεύθυνου της μονάδας. Εκεί ενημερώθηκε τόσο για τα νέα σπορεία, την καρπόδεση των άριστων υβριδίων ντομάτας, την τεχνογνωσία που παράγεται στο κέντρο πάνω στην γενετική αξία των φυτών καθώς και τους χώρους με τις εγκαταστάσεις του κέντρου όπου έμεινε εντυπωσιασμένος.

Τον υπουργό συνόδευε κλιμάκιο από το υπουργείο, ενώ το παρών έδωσαν η επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Τριφυλίας Ιωάν. Μαραβελή με την κ. Τσούλου, εκπρόσωποι φορέων, ενώ παρών ήταν ο πρώην αντιδήμαρχος Φιλιατρών Βασ. Παπαθεοδοσίου.

  • Χθες βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Αλέξης Χαρίτσης καθώς και ο γραμματέας της Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας, μίλησαν σε κομματική εκδήλωση στη Μεσσήνη, αναλύοντας το πολιτικό σχέδιο της επόμενης ημέρας και την κυβερνητική αναπτυξιακή στρατηγική για την ελληνική κοινωνία!

 

Comments are closed.