ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ισχυρός άνεμος αρνητικός …πρωταγωνιστής στα «48α Παπαφλέσσεια» του Μεσσηνιακού ΓΣ

0

Φετινά ρεκόρ στα 400 μ. εμπόδια από τους Έφη Θεοδώρου με 59.51 και Πέτρο Κυριακίδη με 51.35.

Ο ισχυρός άνεμος πρωταγωνίστησε στα φετινά επετειακά Παπαφλέσσεια του Μεσσηνιακού ΓΣ που φέτος γιορτάζει τα 130 χρόνια του, και δεν επέτρεψε στους αθλητές και τις αθλήτριες που στόχευαν σε όρια και πολύ καλές επιδόσεις να τα πετύχουν μιας και αρκετοί ήταν εκείνοι που παρότι ταξίδεψαν μέχρι την μεσσηνιακή πρωτεύουσα τελικά επέλεξαν να μην αγωνιστούν!
Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Νίκος Μπασακίδης και αρκετοί θεατές…

Παρεμβάσεις σε Στάδιο και γήπεδο Μεσσηνιακού
ώστε να ξαναγίνουν κοιτίδα του κλασικού αθλητισμού

Μάλιστα ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε «Τα Παπαφλέσσεια ήταν σημαντικά και πρέπει να αποκτήσουν την ίδια αίγλη με το παρελθόν. Γι’ αυτό είμαστε εδώ και με μια σειρά μεγάλων παρεμβάσεων στις αθλητικές υποδομές της πόλης οι οποίες πάσχουν. Η Καλαμάτα είναι ένα σημείο αναφοράς για τον κλασικό αθλητισμό και σκοπός μας είναι να ξαναγίνει. Για το λόγο αυτό εντάσσουμε στο αμέσως επόμενο διάστημα, στον προγραμματισμό για τα έργα τις παρεμβάσεις τόσο στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, όσο και στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, ώστε να μπορέσουν να ξαναγίνουν κοιτίδα του κλασικού αθλητισμού, αλλά και για να επενδύσουμε πάνω στην Καλαμάτα ως πύλη αθλητικού τουρισμού της χώρας. Το κλίμα της Καλαμάτας, η γεωγραφική της θέση μας υποχρεώνουν να επενδύσουμε αθλητικά στο μέρος αυτό.
Εκσυγχρονίζοντας τις υποδομές και με μια σοβαρή συνεννόηση με τους φορείς της περιοχής, μπορούμε να καταστήσουμε την πόλη κέντρο αθλητικού τουρισμού”.

Οι κ. Βασιλειάδης και Τατούλης βράβευσαν τον άλτη του μήκους και νυν προπονητή των τμημάτων του Μεσσηνιακού ΓΣ Λούη Τσάτουμα.Επίσης ο υφυπουργός Αθλητισμού βράβευσε τον διοργανωτή του μίτινγκ, Μεσσηνιακό Γυμναστικό Σύλλογο.

Οι επιδόσεις και οι
“αποχωρήσεις” λόγω άνεμου

Τα 48α Παπαφλέσσεια έγιναν, λοιπόν, το Σάββατο στην πόλη μας με τη συμμετοχή όχι μόνον των επισήμων αλλά και πολλών σπουδαίων αθλητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ο άνεμος, όμως, δημιούργησε αρκετά προβλήματα τόσο στις κούρσες όσο και στα άλματα και τον ακοντισμό.
Η Μαρία Μπελιμπασάκη επέλεξε να μην πάρει θέση εκκίνησης στα 400 μ., αφού ο δυνατός άνεμος θα της δημιουργούσε προβλήματα και δεν θα της επέτρεπε να κάνει την κούρσα που θα ήθελε. Στον αντίποδα, η Ελένη Αρτυματά φρόντισε -και δίχως τον αναμενόμενο συναγωνισμό – να πετύχει καλή επίδοση με την Κύπρια να κερδίζει την κούρσα με 51.95, τερματίζοντας μπροστά από την Ελπίδα Καρκαλάτου η οποία είχε επίδοση 54.86.
Στην Καλαμάτα βρέθηκε και η Ραφαέλα Σπανουδάκη η οποία ωστόσο λόγω ενόχλησης στον κοιλιακό δεν μπόρεσε τελικά να πάρει θέση εκκίνησης στα 100 μέτρα.
Στα 100 μ. των Ανδρών με τον άνεμο ευνοϊκό 2,3 μ. ο Τούρκους Ζαφέρ Μπαρνές ήταν νικητής με 10.25 και ο Παναγιώτης Τριβυζάς ακολούθησε με 10.38. Ο Έλληνας πρωταθλητής επρόκειτο να αγωνιστεί και στα 200 μ., ωστόσο επέλεξε να μην τρέξει λόγω του ανέμου.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φετινό ρεκόρ σημείωσε στα 400 μ εμπ. η Έφη Θεοδώρου με 59.51, όπως και ο Πέτρος Κυριακίδης στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών με 51.35. Στην ίδια κούρσα ο έφηβος Άρης Δρίτσας ήταν πολύ καλός για μία ακόμη φορά, αφού τερμάτισε σε 52.08 βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ και βρέθηκε πολύ κοντά στο 52.00, που χρειάζεται για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Τάμπερε.
Η Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου ήταν νικήτρια στα 800 μ. με 2.05.05, επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ, ενώ στον ακοντισμό η νίκη πήγε στην Σοφία Υφαντίδου μ 54,72 μέτρα. Στα 1.500 μ. ξεχώρισαν δύο έφηβοι ο Νίκος Σάκης, που ήταν νικητής με 3.52.26 και ο Μάριος Αναγνώστου που ακολούθησε με 3.53.08.

    Τα συνολικά αποτελέσματα

      Download (XLS, Unknown)

    Comments are closed.