ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Και άλλο ένα θλιβερό κατάντημα…

0

ΠΟΛΛΑ καταντήματα έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια, τόσα ώστε θα θέλαμε αρκετές σελίδες να τα παραθέσουμε.

Του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΛΕΤΣΟΥ
Συγγραφέα-Λαογράφου

Αναφέρομαι σε ένα τελευταίο. Ο σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού ανήρτησε στο twitter ένα κείμενο, για το οποίο η λέξη απαράδεκτο είναι πολύ λίγη για να το χαρακτηρίσει. Δεν είναι μόνο υβριστικό, χυδαίο, μισαλλόδοξο και ανιστόρητο αλλά αποπνέει ακόμα και θράσος αφού τολμά να αναφερθεί και στον Μέγα Αλέξανδρο (αμφιβάλλω αν έχει διαβάσει καθόλου ιστορία…). Και δεν έχουν «ξεπετάξει»  ακόμα αυτόν τον σύμβουλο, ο οποίος αμείβεται αδρά (δεν ξέρω αν πληρώνεται και υπερωρίες…).

Αλλά αυτό το κατάντημα ωχριά μπροστά σε άλλα βαρύτερα. Ο Ρουβίκωνας και οι αντεξουσιαστές χτυπάνε και σπάνε ανενόχλητοι. Προ ημερών κάψανε εμφανώς την Ελληνική Σημαία και ταμπουρώθηκαν μετά στο Πολυτεχνείο, όπου εκεί βρίσκουν άσυλο οι πάσης μορφής μπαχαλάκηδες και κουκουλοφόροι. Μόνο η αστυνομία απαγορεύεται να μπει στο Πολυτεχνείο…

Αλλά ας μην ανησυχούμε. Πρόεδρος της επιτροπής για τα συμβαίνοντα εντός των Α.Ε.Ι. τοποθετήθηκε ο τέως υπουργός της Δικαιοσύνης, του οποίου ο νόμος βγάζει από τις φυλακές κακοποιούς και ληστές για να κάνουν πάλι, όσα έκαναν και είχαν φυλακισθεί.

Ενας απ’ αυτούς συνελήφθη προσφάτως όταν επεχείρησε να ληστέψει πάλι και του βρήκαν στην τσέπη το αποφυλακιστήριο!

Το πάρκο στο Πεδίο του Αρεως έχει γίνει ιδιοκτησία των πρεζάκηδων και δεν τολμάει κανείς όχι να μπει εκεί αλλά ούτε να περάσει και ο  αρμόδιος υπουργός (προστασίας του πολίτη λέγεται;) «πέρα βρέχει».

Τώρα θα μου πει κάποιος ευλόγως. Και τι μας τα λες όλα αυτά (και πολλά άλλα) είναι γνωστά˙ Ξέρω κι εγώ! Ισως για να εκτονώσω τη θλίψη που με κατέχει, για το που έχουν καταντήσει την χώρα μας! Τι έχουμε να δούμε ακόμα δεν μπορώ να προβλέψω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Comments are closed.