ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα, το δάνειο, η ΕΠΟ, η αντιπολίτευση, το Super Cup και οι συνεργασίες

0

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΟΝΙΣΕ ΠΩΣ ΩΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ» – ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ Η ΣΩΣΤΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Βασικό μέλημα της νέας διοίκησης της ΕΠΣ Μεσσηνίας, της οποίας ηγείται ο Βασίλης Σπηλιώτης είναι να σταθεί στο πλευρό των Μεσσήνιων παραγόντων, πράττοντάς με μέτρα και αλλαγές που θα βοηθήσουν τις ομάδες να επιβιώσουν. Στο σκεπτικό αυτό και η πρόθεση της Ένωσης να “ελαφρύνει” τα βάρη των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα, αναζητώντας από κοινού με τα σωματεία τον τρόπο με τον οποίο θα το πράξει.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας στάθηκε στην ανάγκη ύπαρξης διαλόγου μεταξύ Ένωσης και Σωματείων ώστε να συζητηθούν και να επιλυθούν όλα τα θέματα που απασχολούν το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Δεν παρέλειψε να τονίσει πως θα στοχεύει να σταθεί στο πλευρό της «Καλαμάτας» και του Πάμισου σε ό,τι χρειαστούν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όπου θα εκπροσωπήσουν την Μεσσηνία τη νέα σεζόν.
Ο πρόεδρος της Ένωσης δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πρωταθλητές των φετινών πρωταθλημάτων και τις Μικτές Μεσσηνίας για την πορεία τους στα αντίστοιχα πρωταθλήματα,
Για το περίφημο δάνειο της Ένωσης εξήγησε πως υπάρχει και εξυπηρετείται, για τον αγώνα Σούπερ Καπ είπε πως προγραμματίζεται, ενώ δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την στάση που κρατούν τα μέλη της παράταξης Βασιλόπουλου.
Πιο αναλυτικά, οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣ Μεσσηνίας, Βασίλη Σπηλιώτη στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά ΜΜΕ την περασμένη Παρασκευή, δίνουν μια σαφή εικόνα ως προς το σκεπτικό και τους στόχους που έχει θέση η νέα διοίκηση για την ανάδειξη και προστασία του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.
● Για τα οικονομικά και τις προκηρύξεις πρωταθλημάτων
«Επιδίωξή μας είναι να ελαφρύνουμε τα βάρη των ομάδων στο νέο πρωτάθλημα και αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε μαζί τους σε δύο συναντήσεις που θα προγραμματιστούν.
Είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις και θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις προκηρύξεις όπου αυτό απαιτηθεί. Ο προγραμματισμός όσον αφορά τις ημερομηνίες δεν θα διαφοροποιηθεί σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την περσινή σεζόν ενώ σκοπεύουμε να λειτουργήσουμε και σχολή παρατηρητών οι οποίοι θα βοηθήσουν στην ομαλή διεξαγωγή των αγώνων»
● Για τη συνεργασία της Ένωσης με τα σωματεία
«Τα σωματεία μας επέλεξαν και είμαστε εδώ για να εξυπηρετήσουμε το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο, να το αναδείξουμε και να το προστατεύσουμε. Να συμπορευτούμε με τους παράγοντες στον κοινό στόχο και να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την ανάπτυξη»
Θα κάνουμε δυο συναντήσεις με τα σωματεία μέσα στο καλοκαίρι. Μια στην Καλαμάτα και την δεύτερη στην Τριφυλία προκειμένου να ακούσουμε όλες τις απόψεις και να πάρουμε από κοινού αποφάσεις».
● Για τις σχέσεις ΕΠΣΜ- ΕΠΟ
«Η σχέση μας με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία είναι άριστη. Ο κ. Γραμμένος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, πολύ καλός επιστήμονας και θεωρώ ο καταλληλότερος γι’ αυτή τη θέση. Είναι ανοικτός και συζητήσιμος και μάλιστα όταν πριν λίγες βρέθηκα στα γραφεία της Ομοσπονδίας και ζήτησα να τον δω χωρίς ραντεβού δέχτηκε με χαρά να με ακούσει…»
● Για το δάνειο των 200.000 ευρώ
«Το δάνειο υπάρχει και εξυπηρετείται από το ποσοστό της επιχορήγησης. Το ύψος αυτή τη στιγμή ανέρχεται στις 162.000 ευρώ.»
● Για την συνύπαρξη με την «αντιπολίτευση»
«Για εμάς δεν υπάρχει λέξη αντιπολίτευση…
Τα πέντε όμως μέλη έχουν βάλει τους εαυτούς τους απέναντι στα υπόλοιπα έξι, έχοντας διαχωρίσει τη θέση τους. Παρότι τα παιχνίδια παίζονται στους αγωνιστικούς χώρους και τα σωματεία της Μεσσηνίας αποφάσισαν με την ψήφο τους για την διοίκηση της Ένωσης, προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα και έφτασαν μέχρι το διαιτητικό δικαστήριο όπου και η ένστασή τους απορρίφθηκε.
Πρέπει να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε στο Μεσσήνιο παράγοντα. Γι’ αυτό έχουμε εκλεγεί.»
● Για «Καλαμάτα», Πάμισο και …Super Cup!
«Θα είμαστε δίπλα και στην Καλαμάτα και στον Πάμισο για ό,τι χρειαστούν και θελήσουν. Ευχής έργο θα ήταν η μια από τις δύο ομάδες μας να είναι αυτή που στο τέλος θα κόψει το νήμα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Όσο για το Σούπερ Καπ είναι κάτι το οποίο προγραμματίζουμε και θέλουμε να είναι μια γιορτή του ποδοσφαίρου, πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεων των ομάδων. Θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και θα αποτελεί το ιδανικό ξεκίνημα της σεζόν»
● Για τα νέα αναπτυξιακά πρωταθλήματα
«Προγραμματίζουμε τα ηλικιακά πρωταθλήματα της επόμενης σεζόν να είναι σε μεγαλύτερη διάρκεια ώστε τα παιδιά να παίξουν περισσότερα παιχνίδια με στόχο να αναδείξουμε το πλούσιο ταλέντο τους. Οι κατηγορίες πλέον με βάση και τις οδηγίες από την ΕΠΟ θα διαμορφωθούν σε Κ16 Κ14 και Κ12 ενώ θα υπάρξουν τουρνουά και για τις μικρότερες ηλικίες».
● Για την ανανέωση με τον κ. Σκαφιδά και το έργο του Μαστορέα
«Η απόφαση για την ανανέωση της συνεργασίας με τον Άγγελο Σκαφιδά ήταν ομόφωνη από τα 10 παρόντα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, όταν το θέμα ήρθε προς ψήφιση.
Το έργο που επιτελείται στις Μικτές κρίνεται απόλυτα επιτυχημένο όπως και η παρουσία του Ηλία Μαστορέα.»

Comments are closed.