ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ενα εκατ. ιδιοκτήτες «καίει» ο ΕΝΦΙΑ με τις νέες τιμές – Επιβαρύνσεις και για τη Μεσσηνία

0

Η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων φέρνει αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ για 1.000.000 ιδιοκτήτες έως 40% σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες «κλείδωσαν» μέσα στο Σαββατοκύριακο ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, καραμπόλες της τελευταίας στιγμής και εμπλοκές που προέκυψαν για λαϊκές περιοχές. Οι τιμές ζώνης αναμένεται στις περισσότερες περιπτώσεις να αυξηθούν σημαντικά.

Όπως δηλώνουν στο «ΒΗΜΑ» πηγές του υπουργείου Οικονομικών, «ο ΕΝΦΙΑ θα αυξηθεί για το 15% των ιδιοκτησιών. Αλλά στο 12% οι αυξήσεις θα είναι μικρές έως 15 ευρώ. Σημαντικές αυξήσεις άνω του 20% προκύπτουν για το 3% των ιδιοκτητών».

ΟΙ ΛΑΪΚΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε Νίκαια, Αιγάλεω, Περιστέρι, Ελευσίνα, Πέραμα, Κορυδαλλό, Κερατσίνι και άλλες λαϊκές περιοχές οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται σχεδόν σε όλες τις ζώνες αλλά οι νέες τιμές παραμένουν μέσα στο εύρος των σημερινών κλιμακίων του ΕΝΦΙΑ.

Αντιθέτως σε Γλυφάδα, Άλιμο, Εκάλη, Κηφισιά, Νέα Ερυθραία και όλα τα νησιά των Κυκλάδων οι αντικειμενικές αξίες αυξάνονται στο 1/3 των ζωνών, με ταυτόχρονη αλλαγή στο κλιμάκιο του ΕΝΦΙΑ που οδηγεί σε μεγάλες επιβαρύνσεις.

Σε περίπου 1.500 περιοχές σε ολόκληρη την επικράτεια ο ΕΝΦΙΑ αυξάνεται σημαντικά, σε 1.000 περιοχές μειώνεται και στο 75%, δηλαδή σε περίπου 8.000 περιοχές, εκτιμάται ότι θα παραμείνει ο ίδιος.

Στις περιοχές όπου αυξάνεται θα βρεθούν λαϊκές συνοικίες, τα νησιά και οι τουριστικές περιοχές, μεταξύ των οποίων της Μεσσηνίας και της υπόλοιπης Πελοποννήσου.

 

Comments are closed.