ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γερμανίδες δημοσιογράφοι ξεναγήθηκαν στην Καλαμάτα

0

Ομάδα αποτελούμενη από Γερμανίδες δημοσιογράφους, οι οποίες εργάζονται σε περιοδικά, εφημερίδες και ιστοσελίδες που σχετίζονται κυρίως με το ταξιδιωτικό ρεπορτάζ, ξεναγήθηκαν στην Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Το πρωί, επισκέφθηκαν τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια», του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας. Στην αίθουσα δίπλα από το αίθριο του κτηρίου που στεγάζει τη Συλλογή, προβλήθηκε ένα βίντεο με την ιστορία της, για να ενημερωθούν οι δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια, τους έγινε ξενάγηση, ενώ είχαν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερα για τις ενδυμασίες μέσω tablet, στο οποίο υπήρχε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και πολλές πληροφορίες. Η ομάδα των Γερμανίδων δημοσιογράφων εντυπωσιάσθηκε από το Μουσείο Παραδοσιακής Φορεσιάς, τις εγκαταστάσεις, τη φιλοξενία, την οργάνωσή του και από τη σπάνια συλλογή ενδυμασιών της κυρίας Βικτωρίας Καρέλια, που ήταν παρούσα.

Κατόπιν, ξεναγήθηκαν στην ιδιωτική συλλογή του εικαστικού Δημήτρη Ηλιόπουλου (φωτό), όπου φόρεσαν κοσμήματα εποχής και θαύμασαν παλιές εικόνες, χειρόγραφα βιβλία, όπλα της Επανάστασης του 1821 και παλαιά μουσικά όργανα.

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με βόλτα στο Ιστορικό Κέντρο, όπου στελέχη του Δήμου τους μίλησαν για τις εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας: το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών, την Αναπαράσταση της Απελευθέρωσης της Καλαμάτας. Επίσης, επισκέφθηκαν τον ιστορικό Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων , ενώ τους προσφέρθηκαν έντυπο ενημερωτικό υλικό για την πόλη και την περιοχή της, καθώς και τοπικά προϊόντα.

Comments are closed.