ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ξεκίνησαν οι καθαρισμοί στην Καλαμάτα για να… εξαφανιστούν τα πολλά φίδια!

0

ΤΟ ΓΥΡΟ όλης της χώρας, έχει κάνει η εικόνα με τα σκοτωμένα φίδια σε γειτονιές της Καλαμάτας, με τη φωνή της απόγνωσης των κατοίκων να ακούγεται παντού, προκαλώντας φόβο και προβληματισμό. Νέα είσοδος, νέο δημαρχείο, κεντρική αγορά, είναι μερικά μόνο από τα σημεία της πόλης, στα οποία έχουν κάνει την εμφάνισή τους τα συγκεκριμένα ερπετά, με το Δήμο και όσο προσωπικό διαθέτει, να προχωρά σε εντατικούς καθαρισμούς.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

adamopoulos-giannhs

«Είμαστε όλοι στους δρόμους! Και το ένα μόνο, συνεργείο της διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και τα δύο συνεργεία από εργολάβους, προσπαθώντας έως το τέλος Ιουνίου να έχουμε καθαρή την πόλη μας», δήλωσε μιλώντας στη «Φ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Αδαμόπουλος, επισημαίνοντας πως στο τέλος του μηνός, λήγει… το στοίχημα που έχει βάλει ο Δήμος, να απαλλάξει την πόλη, από τις εστίες, στις οποίες έχουν μετατραπεί τα ακαθάριστα οικόπεδα, απευθύνοντας έκκληση και στους ιδιώτες, να κάνουν το ίδιο.

katharismoi-2

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΩΝ

«Εμείς καθαρίζουμε τα δημοτικά οικόπεδα, ενώ θέλω να παρακαλέσω όλους τους ιδιώτες, αφού οι καταγγελίες για τα ιδιωτικά που δεν καθαρίζονται είναι πολλές, να προβούν στον καθαρισμό τους. Ήδη έχουμε ειδοποιήσει, όμως δεν έχει γίνει κάτι», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ο οποίος τόνισε πως ο Δήμος, είχε υπολογίσει και στο προσωπικό της Κοινωφελούς Εργασίας, που τελικά, θα προσληφθεί στα μέσα περίπου του φθινοπώρου.

Η ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙΡΟΥ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΔΙΑ Ή ΚΑΙ ΚΑΤΙ… ΑΛΛΟ;

Μιλώντας για τα πιθανά αίτια, αυτής της… έξαρσης και την άσχημη κατάσταση γενικά, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, στάθηκε στα δύο μείζονα προβλήματα. «Το ελάχιστο προσωπικό που έχει πλέον ο Δήμος Καλαμάτας και πάνω απ’ όλα, την κλιματολογική αλλαγή που φέτος είναι πιο έντονη από ποτέ. «Βλέπουμε ταυτόχρονα να υπάρχει πάρα πολύ ζέστη και πάρα πολλές βροχές, γεγονός που κάνει ακόμη πιο δύσκολη την προσπάθειά μας», ανέφερε ο κ. Αδαμόπουλος, ενώ καλό θα είναι οι αρμόδιοι φορείς, να εξετάσουν όλα τα… ενδεχόμενα της «εισβολής».

Comments are closed.