ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στην Αμερική για επενδύσεις μεταβαίνει ο Αλέξης  Χαρίτσης

0

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΩΝ ΗΠΑ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στο Greek Investment Roadshow 2018, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη, την Ουάσιγκτον και το Σικάγο, από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου. Μάλιστα για το σκοπό αυτό ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης με τον αναπληρωτή υπουργό Αλέξη Χαρίτση είχαν συνάντηση με τον Πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρυ Πάϊατ, ενώ συζήτησαν για την προσέλκυση επενδύσεων,  τονίζοντας ότι με την έξοδο από το μνημόνιο ισχυροποιούνται οι αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου του υπουργείου, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης αναφέρθηκε στην Ολιστική Αναπτυξιακή Στρατηγική και στα μεγάλα κεφάλαια μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται σε αυτή:

  • Οριζόντιες μεταρρυθμίσεις σε Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη και επιχειρηματικό περιβάλλον
  • Μεταρρυθμίσεις στον τραπεζικό και χρηματοπιστωτικό τομέα, με ενίσχυση των χρηματοπιστωτικών θεσμών και την των επενδύσεων
  • Μεταρρυθμίσεις για την τόνωση των συνεργειών του Δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα,
  • Ενδυνάμωση του Κοινωνικού Κράτους και στήριξη των πολιτικών για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΧΑΡΙΤΣΗΣ

Ο Αλέξης Χαρίτσης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στο Roadshow, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία λαμβάνει χώρα σε μία ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία καθώς η Ελλάδα εξέρχεται επιτυχώς από το πρόγραμμα και η ελληνική οικονομία κινείται σταθερά σε ρυθμούς ανάπτυξης, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες για νέες επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο το Roadshow αποτελεί, όπως σημείωσε, μία σημαντική ευκαιρία για την ανάδειξη των μεταρρυθμιστικών πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει και υλοποιεί η Κυβέρνηση για τη βελτίωση του οικονομικού περιβάλλοντος και την προσέλκυση παραγωγικών επενδύσεων.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην 83η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι η τιμώμενη χώρα. Συγκεκριμένα, τονίστηκαν οι μεγάλες δυνατότητες αποστολής ισχυρού μηνύματος ανάπτυξης της Ελλάδας στη νέα φάση που ξεκινά από τον Αύγουστο και μετά, όπως και η ανάδειξη του καίριου ρόλου της Θεσσαλονίκης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αλ. Χαρίτσης στάθηκε ιδιαίτερα στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει η ελληνική Κυβέρνηση για τη διασύνδεση των μεταφορικών, ενεργειακών και ψηφιακών δικτύων στα Βαλκάνια ενισχύοντας την οικονομική συνεργασία μεταξύ των χωρών της περιοχής με όρους ισοτιμίας και κοινής ανάπτυξης.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σ. Αναστασόπουλος, καθώς και η γενική διευθύντρια Επενδύσεων του Enterprise Greece Αγγ. Μιχαλοπούλου.

Comments are closed.