ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Απόφαση καταπέλτης για Τατούλη – Καφαντάρη: 2 χρόνια φυλάκισης με τριετή αναστολή για τον ΧΑΔΑ της Πύλου

0

kafantaris-tatoylis

ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ήταν η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καλαμάτας για τους Πέτρο Τατούλη και Δημήτρη Καφαντάρη. Και στους δύο επιδικάστηκε ποινή 2ετούς φυλάκισης με 3ετή αναστολή μετά και την εκδίκαση της μηνυτήριας αναφοράς που είχε γίνει από τον δικηγόρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο, αναφορικά με την φωτιά που είχε ξεσπάσει στο παρελθόν και την όλη κατάσταση στον ΧΑΔΑ του Αγίου Νικολάου στην Πύλο.

Η απόφαση που βγήκε χθες από τα δικαστήρια της Καλαμάτας αποτελεί σημείο αναφοράς – και για τα περί αρμοδιότητας – μετά από την εκδίκαση μιας υπόθεσης που είχε αρκετά χαρακτηριστικά και πολλά επεισόδια. Το τελευταίο είχε να κάνει με την απολογία του δημάρχου Πύλου – Νέστορος και ακολούθως τις αγορεύσεις των δικηγόρων. Νωρίτερα είχε προηγηθεί η πρόταση του Εισαγγελέα που περιελάμβανε την  αθώωση των δύο κατηγορούμενων μια και δεν προέκυπτε όπως σημείωσε… με σαφήνεια το θέμα της αρμοδιότητάς τους και πως οι πράξεις τους είχαν αποτέλεσμα δυσμενές για το περιβάλλον!

Σε αυτή την πρόταση, κάθετη ήταν η αντίδραση του Π. Γιαννόπουλου ο οποίος και μίλησε στην αγόρευσή του περί συγκεκριμένης και δηλωμένης μέσω αποφάσεων, ευθυνών και εγγράφων αρμοδιότητας, ενώ το «μπρα ντε φερ» εξελίχθηκε μεταξύ των δικηγόρων των δύο πλευρών των κατηγορουμένων, με την Περιφέρεια να «δείχνει» πως η αρμοδιότητα-υπαιτιότητα ανήκε στο Δήμο, και, την πλευρά του Δήμου να «δείχνει» πως η ευθύνη ανήκε στην Περιφέρεια, με διαφορετική επιχειρηματολογία! Η απόφαση της έδρας ακολούθησε και αυτή μάλιστα ήταν ομόφωνη και περιελάμβανε την ποινή διετούς φυλάκισης με τριετή αναστολή και δίχως την αναγνώριση ελαφρυντικών.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

giannopoylos-panagioths

Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Παν. Γιαννόπουλος σημείωσε χαρακτηριστικά: «…νομίζω το βλέπω απόλυτα δίκαιο, το δικαστήριο αποφάσισε το αυτονόητο ότι και οι δύο που έχουν αρμοδιότητα – παρ’ όλο που τσακώνονταν για το ποιος είναι πιο πολύ… αναρμόδιος – ευθύνονται και οι δύο. Το δικαστήριο έδωσε την ίδια ποινή και στους δύο και έπραξε σοφά… Βέβαια υπάρχει και ο β΄ βαθμός, νομίζω δεν θα αλλάξει κάτι και στον β΄ βαθμό και ελπίζω αυτή η απόφαση να τους κάνει, τους αυτοδιοικητικούς – όχι μόνο τους καταδικασθέντες αλλά όλων των παρατάξεων – πιο σοφούς, να παλέψουν για πιο αυτονόητα πράγματα  που είναι για παράδειγμα το περιβάλλον και τα σκουπίδια. Εγώ αυτή την πρόθεση είχα καταθέτοντας αυτή τη μήνυση και αυτή θα τη διεκδικώ έως το τέλος».

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ

kafantaris

Αμέσως πάντως μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας και την ανακοίνωση της απόφασης ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος κατέθεσαν έφεση κατά αυτής με τον Δημήτρη Καφαντάρη να σημειώνει από την πλευρά του: “…καταρχήν είναι σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου, αλλά κατά τη γνώμη μου λανθασμένη και θα αποδειχθεί και στο β΄ βαθμό. Ήδη κάναμε έφεση, γιατί εμείς πράξαμε το καθήκον μας, αυτό που κάνουμε κάθε μέρα. Να έχουμε τόπο καθαρό και μια κοινωνία να ζει όμορφα και αρμονικά. Αυτό κάναμε και αυτό θα κάνουμε. Από εκεί και πέρα θεωρώ ότι τα στοιχεία που καταθέσαμε ήταν το ίδιο σοβαρά και μας αθώωναν, το δικαστήριο, δυστυχώς, δεν τα πήρε υπόψιν του, θεωρώ πως στο Εφετείο θα υπάρξει πλήρης δικαίωση”.

Comments are closed.