ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκοπιανό, Μητσοτάκης και άλλα

0

ΚΙ ΕΝΩ ΤΟ Σκοπιανό φαίνεται να εισέρχεται στην τελική ευθεία για την λύση του, τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι εύλογα, αν και επί της ουσίας ελάχιστα ασχολούνται με αυτά.

ΒΕΒΑΙΩΣ και δεν είναι ιδανική λύση η ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», αλλά ποια θα μπορούσε να είναι ύστερα από τόσα χρόνια και στο σημείο που είχαν φτάσει τα πράγματα;

ΟΣΟ κι αν σε κάποιους δεν αρέσει η λύση που προτείνεται, τελικά είναι μια κάποια λύση που μόνο οι εθελοτυφλούντες δεν βλέπουν.

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ δεν είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας μας και αυτό το όνομα τελικά δεν είναι η ψυχή μας.

***

ΟΤΙ ΠΗΓΕ ο Μητσοτάκης και μάλιστα για δεύτερη φορά σε συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ που φέτος έγινε στο Τορίνο, προφανώς δεν είναι άνευ σημασίας.

ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ερήμην της ΝΔ πάντως είναι γεγονός, γι’ αυτό άλλωστε και η ενόχληση που προκλήθηκε στο εσωτερικό του κόμματος, αλλά γρήγορα αποσιωπήθηκε λόγω άλλων επικαίρων ζητημάτων, όπως το Σκοπιανό.

ΤΟ ΟΠΟΙΟ παρεμπιπτόντως είναι αγκάθι για τη ΝΔ όσο κι αν φαίνεται ότι επιχειρεί να το κάνει σημαία της.

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ δεν είναι καθόλου τυχαία τα όσα είπε ο Τσίπρας, κατηγορώντας τον Μητσοτάκη ως «θλιβερό φερέφωνο» του Σαμαρά.

ΑΥΤΗ η αίσθηση έτσι κι αλλιώς είναι διάχυτη στο εσωτερικό της ΝΔ.

ΑΚΟΜΑ κι αν δεν ισχύει, δεν παύει να δημιουργεί εντυπώσεις κι αυτό σε τελική ανάλυση δεν είναι και το πιο κολακευτικό για το σημερινό αρχηγό της ΝΔ.

Ο ΟΠΟΙΟΣ δυστυχώς  αίσχος για άλλη μια φορά τα κατάφερε να φανεί κατώτερος των περιστάσεων, σκοράροντας υπέρ του αντιπάλου του.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ πάλι αυτογκόλ και δικαιολογημένη η δυσφορία και στελεχών του κόμματός της ΝΔ για τον αρχηγό τους που πέφτει από πατάτες σε πατάτα!

ΜΕΧΡΙ που θα φτάσουν οι πατατόφλουδες για τον Μητσοτάκη, ρωτήστε τον Τσίπρα.

ΤΕΛΙΚΑ στη ΝΔ  τα κατάφεραν να παίζει ο Τσίπρας μόνος του!

***

ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ επιτυχημένη ήταν η συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπως επισήμανε και στο ρεπορτάζ του ο Γιάννης Μποζίκας στη «ΦΩΝΗ».

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ στα πλαίσια της εξωστρέφειάς του, έχει αρχίσει και συνεχίζει με αμείωτη ένταση οι επαφές του με τους ασχολούμενους με το επιχειρείν με απώτερο σκοπό τη δημιουργία επιχειρηματικής κοινότητας στη Μεσσηνία, που  ακόμα, μη γελιόμαστε δεν υπάρχει.

ΔΥΣΚΟΛΟΣ στόχος αναμφίβολα και μάλιστα στην εποχή που διανύουμε, αλλά δεν προέκυψε τώρα επιχειρηματική κοινότητα με τόσες δυσκολίες, πότε θα προκύψει;

ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ έχει πολύ δρόμο ακόμα να διανύσει ως προς την επίτευξη των στόχων του, ωστόσο οι προσπάθειες που ήδη γίνονται θεωρούνται σοβαρές και θετικές και βρίσκουν ανταπόκριση στον επιχειρηματικό κόσμο της Μεσσηνίας.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ βέβαια ακόμα πολλά να γίνουν και ελπίζουμε ότι αυτό θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

***

ΕΙΝΑΙ γεγονός ότι γίνεται σημαντική δουλειά στη Σέλιτσα ή Βέργα για την ανάδειξη των παραδοσιακών λιθόστρωτων και των ξερολιθιών και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους έχουν αναλάβει αυτή την πρωτοβουλία.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ η παρουσίαση που έγινε στο παλιό δημαρχείο Καλαμάτας, όπου είχαμε εκτενή ενημέρωση αυτής της πολυσήμαντης πρωτοβουλίες που συμβάλλει καθοριστικά στην ανάδειξη της Μεσσηνιακής Πύλης στη Μάνη, που είναι η περιοχή της Σέλιτσας με τα μνημεία Πολιτιστικής κληρονομιάς που διαθέτει και αποτελούν ανεκτίμητο πλούτο της ιστορικής του διαδρομής μέσα στο χρόνο.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ για εκδρομή βεβαίως.

Θανάσης Παντές

 

Comments are closed.