ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μετά την πρόταση δυσπιστίας και άλλα

0

Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ και απορρίφθηκε όπως αναμενόταν, αποτελεί μια ακόμα ήττα για το Μητσοτάκη σε αρχηγικό επίπεδο έναντι του Τσίπρα.

ΚΑΙ μπορεί ενδεχομένως η ΝΔ να κέρδισε τον ήδη διαγραφέντα από τους ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο εν λόγω βουλευτής θα βρει φιλόξενη στέγη στη ΝΔ όπως άλλωστε δεν έχει και πολλές συμπάθειες.

ΕΠΙ της ουσίας τώρα, ο Τσίπρας κλείνοντας τη δευτερολογία του, τα όσα θύμισε στον υιό Μητσοτάκη θα έπρεπε ίσως να τον κάνουν να σκεφτεί τη στάση που είχε κρατήσει ο πατέρα του στο Σκοπιανό και μάλιστα σε δυσχερέστερες συνθήκες.

ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ μάλλον για ψύλλους στα άχυρα συζητάμε.

***

ΑΙΤΗΜΑ πολλών ετών η αστική γραμμή Καλαμάτα-Βέργα-Μικρή Μαντίνεια που θα ξεκινήσει και ασφαλώς χρειάζεται να υποστηριχθεί από το επιβατικό κοινό για να μπορέσει να σταθεί.

ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΘΕΙ  ακόμα πως αυτή η γραμμή είχε πολύ αργήσει να λειτουργήσει και αυτή η εξέλιξη σίγουρα είναι θετική.

ΟΣΟ για τις τυχόν επιφυλάξεις δεν νομίζω ότι χρειάζεται να ληφθούν υπόψιν.

Η ΚΑΛΑΜΑΤΑ ως πόλη χρειάζεται να έχει πλήρη αστική συγκοινωνιακή κάλυψη προς όλες τις κατευθύνσεις της.

ΑΣ ΤΟ ΛΑΒΟΥΝ υπόψη τους οι αρμόδιοι.

***

ΚΑΤΑΚΟΛΟ σε κατάσταση χάους, επισημαίνει η εφημερίδα «ΠΡΩΤΗ» της Ηλείας, σε εκτενές ρεπορτάζ της και το χάος εστιάζεται στα συσσωρευμένα προβλήματα που αφορούν το λιμάνι.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ που έχουν επιπτώσεις και στον τομέα της κρουαζιέρας απ’ όπου η περιοχή του Κατάκολου αντλεί τα περισσότερα έσοδά της.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  που όσο χρονίζουν τόσο γίνονται δυσεπίλυτα και αυξάνονται οι επιπτώσεις τους.

ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΛΟ δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί πως ζει από την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι του και βέβαια αυτή η κίνηση ούτε γι’ αστείο δεν μπορεί να συγκριθεί με την κίνηση κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Καλαμάτας εννοείται.

***

ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχουν αρχίσει, είναι γνωστό από καιρό.

ΕΚΕΙΝΟ που παραμένει άγνωστο είναι που θα καταλήξουν, γιατί ο δρόμος ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μακρύς ενώ παραμονεύει στην πορεία και ένας «Κλεισθένης Ι» που ενοχλεί πολλούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ πάντως φαίνεται να ενδιαφέρεται η ΝΔ γι’ αυτό άλλωστε και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι έχουν ήδη σηκώσει παντιέρα κι άντε να τους πιάσεις.

ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ προβλέπεται «μακελειό» με τις υποψηφιότητες στην πορεία για την αντιΤατούλη εποχή και ήδη αναζητείται ο καταλληλότερος ως αντίπαλός του, αλλά ακόμα είναι  νωρίς να ειπωθεί οτιδήποτε.

ΕΝΤΕΛΩΣ στο «άσχετο» πάντως ακούστηκε και το όνομα του πρώην βουλευτή και πρώην δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου αλλά αυτή η πρόταση δεν φαίνεται να περπατάει ως ενδεδειγμένη.

ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να αποκλειστεί ωστόσο κι από το πουθενά να προκύψει ο Βασίλης Μιχαλολιάκος υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου ενώ συζητείται και το σενάριο για το Δήμο Πειραιά.

ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ πάντως είναι αυτές (όπως και τόσες άλλες) και ως τις εκλογές θα συζητούνται συνεχώς και θα ακουστούν τα πιο απίθανα σενάρια.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ τα δημαρχιακά της Καλαμάτας, τίποτα δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα και αυτό είναι το μόνο ξεκάθαρο.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ πάντως φαίνεται πως υπάρχουν ουκ ολίγοι, αν προκύψει αποχώρηση Νίκα που όμως δεν θεωρείται καθόλου δεδομένη.

ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ  την ονοματολογία δεν νομίζω πως έχει και τόσο ενδιαφέρον.

ΟΠΟΙΟΙ κυκλοφορούν στην πόλη, καταλαβαίνουν.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.