ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα» από το Θεατρικό Εργαστήρι Μεσσήνης την Παρασκευή στο Δασκαρόλειο

0

ΠΡΕΜΙΕΡΑ θα έχει την Παρασκευή στις 8:30 μ.μ. στο «Δασκαρόλειο» στη Μεσσήνη (αίθουσα ΘΕΜ, 2ος όροφος), η εφηβική ομάδα των θεατροπαιχνιδιών του Θεατρικού Εργαστηρίου με το έργο «Όταν γνώρισα την 100% Ιουλιέτα», σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Ελένης Ευταξοπούλου.

Η διδασκαλία, σκηνοθεσία, επιλογή μουσικής και κοστούμια  είναι της Ελένης Ευταξοπούλου, το σκίτσο της αφίσας της Μαίρης Ελευθερίου, ο ήχος και τα φώτα του Σταύρου Ανδριανόπουλου.

Παίζουν (με αλφαβητική σειρά) : Νίκος Ανδριανόπουλος, Βασίλης Βασιλόπουλος, Σαβίνα Ζέππου, Όλγα Λαμπροπούλου, Γιώργος Μπάκας, Ελένη Πετροπούλου, Νίκη Πούπουζα, Αφροδίτη Ρούτση.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Όταν το «Συναντώντας το 100% τέλειο κορίτσι ένα όμορφο πρωινό του Απρίλη» του Χαρούκι Μουρακάμι συναντά τους «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του W. Shakespeare ή την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού» του Μίτσελ Γκοντρί ή το «Big fish» του Tim Burton ή ένα ποίημα του Τάσου Λειβαδίτη, τι μπορεί να συμβεί;

Η συνεχής αναζήτησή της αγάπης και του ιδανικού, καμιά φορά μας φέρνει πάλι στα ίδια βήματα που κάναμε όταν ξεκινήσαμε. Είναι οι πράξεις μας ένα συνεχές δρομολόγιο με μοναδικές αποσκευές τις αναμνήσεις μας ή όλα ήταν προγεγραμμένα ήδη στο DNA μας; Η απάντηση δεν δόθηκε ποτέ. Ούτε εμείς θελήσαμε να την ψάξουμε, μόνο να την γιορτάσουμε.

Μια γιορτή για τον έρωτα και την αγάπη σε οποιαδήποτε μορφή και στιγμή συναντιέται με την ζωή μας. «Μερικές φορές το πεπρωμένο είναι σαν μια μικρή αμμοθύελλα που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση» Χ. Μουρακάμι.

 

ΧΑΡΟΥΚΙ ΜΟΥΡΑΚΑΜΙ

Ο Χαρούκι Μουρακάμι είναι δημοφιλής σύγχρονος Ιάπωνας συγγραφέας και μεταφραστής. Είναι επίσης ενθουσιώδης μαραθωνοδρόμος. Από την παιδική του ηλικία επηρεάστηκε βαθιά από την Δυτική κουλτούρα, ιδίως από τη δυτική μουσική και λογοτεχνία. Μεγάλωσε διαβάζοντας μια σειρά από έργα Αμερικάνων συγγραφέων και ξεχωρίζει από άλλους Ιάπωνες συγγραφείς για τις δυτικές του επιρροές.

Ο Μουρακάμι σπούδασε θεατρικές τέχνες σε πανεπιστήμιο του Τόκυο. Έγραψε το πρώτο του έργο όταν ήταν 29 ετών. Η τεράστια επιτυχία του μυθιστορήματός του Νορβηγικό Ξύλο (1987) τον έκανε διάσημο στη χώρα του. Τα έργα του έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες σε Ασία, Ευρώπη και Αμερική. Το 2006 απέσπασε το Βραβείο Φραντς Κάφκα, ενώ το 2009 το Βραβείο Ιερουσαλήμ.

 

  • Οι επόμενες παραστάσεις θα γίνουν το Σάββατο στις 7 μ.μ. και την Κυριακή στις 8:30 μμ. Τιμή εισόδου  : 2 ευρώ.

 

Comments are closed.