ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας: Στραμμένα στη βαριά… βιομηχανία τα βλέμματα όλων!

0

Ξεκίνησε από μια ιδέα δύο… εραστών του τουρισμού, δύο ανθρώπων που έχουν πάθος με τη δουλειά τους και βάζουν ψηλά, τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών και φυσικά, των προσδοκιών από την πλευρά των επισκεπτών.

sxoleio-toyrismoy-2

Το Σχολείο Τουρισμού, ξέφυγε από τα στενά όρια της πρωτοβουλίας δυο ανθρώπων του κλάδου, του Ανδρέα Ζαγάκου και του Κώστα Ανδριανόπουλου, του Κώστα Ανδριανόπουλου και του Ανδρέα Ζαγάκου και έγινε κάτι πιο σημαντικό, κάτι μεγάλο! Έγινε θεσμός στους κόλπους της εκπαίδευσης των ανθρώπων που ασχολούνται με τη βαριά… βιομηχανία της χώρας, τον τουρισμό. Ένας θεσμός που συνεχίζεται και χαρακτηρίζεται από την… άχρωμη και συνάμα, εξαιρετικά «πολύχρωμη» διάθεσή του, δίνοντας τη δυνατότητα σε νέους ανθρώπους και όχι μόνο, να γίνουν καλύτεροι και στη χώρα να έχει τα πραγματικά εχέγγυα να επενδύει στην υπόθεση: τουρισμός! Κάθε άλλο άλλωστε, παρά τυχαία, είναι η βράβευσή του, από τα Tourism Awards και η εμπιστοσύνη που δείχνουν σε αυτό, όλο και περισσότεροι φορείς και ιδιώτες, οι οποίοι ζητούν να κάνουν στις περιοχές τους κάτι αντίστοιχο ή προσφέρουν με τη σειρά τους, όπως το Καλαματιανό ΙΙΕΚ Ορίζων, που χορηγεί μέσω αυτού 7 υποτροφίες!

Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ

«Για το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, ορόσημο για το 2018, αποτέλεσε η τιμητική του βράβευση στα Toyrism Awards 2018, που είναι το σημαντικότερο τουριστικό βραβείο που υπάρχει στη χώρα και επιβραβεύει το πάθος κάποιων ανθρώπων και τη διάθεσή τους για την τελειότητα και την παροχή υπηρεσιών, επιβραβεύει τα φωτεινά παραδείγματα του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε συγκινημένος ο εμπνευστής του θεσμού, Κώστας Ανδριανόπουλος, τονίζοντας πως η βράβευση αυτή, ήταν το κυρίαρχο στοιχείο της χρονιάς που πέρασε. «Σε αυτήν, αντανακλάται η προσπάθεια που κάνουν επιχειρήσεις, θεσμοί φορείς, οργανισμοί, φυσικά πρόσωπα και άνθρωποι, οι εθελοντές και σε αυτούς άλλωστε, ανήκει αυτό το βραβείο», τόνισε, με τον έτερο εμπνευστή, Ανδρέα Ζαγάκο, να στέκεται στα «μίνι» Σχολεία που διοργανώθηκαν σε 4 περιοχές, ύστερα από αίτημά τους.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΤΕ ΚΑΙ…  ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΑΝΤΟΥ!

«Στο 7ο Σχολείο Τουρισμού, το Νοέμβριο του 2017, ανακοινώθηκε η συνεργασία με το Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και συγκεκριμένα, με το Ινστιτούτο Εκπαίδευσής του, για να δημιουργηθεί το πιλοτικό πρόγραμμα Σχολείο Τουρισμού on tour. Η διάθεση όλης της τουριστικής κοινότητας της χώρας για εκπαίδευση, ήταν έκδηλη και το ενδιαφέρον τους να δημιουργηθούν Σχολεία Τουρισμού σε όλη την Ελλάδα, έγινε πραγματικότητα μέσα από αυτή τη σπουδαία συνεργασία», δήλωσε ο Ανδρέας Ζαγάκος, τονίζοντας πως την άνοιξη, στο πλαίσιο της πρώτης πιλοτικής εφαρμογής, υλοποιήθηκαν 4 Σχολεία Τουρισμού, στον Πόρο, την Κατερίνη, τη Σκιάθο και την Χίο. «Πάνω από 1.000 εργαζόμενοι, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και άνθρωποι που συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με τον τουρισμό, εκπαιδεύτηκαν σε αυτές τις περιοχές», επεσήμανε ο κ. Ζαγάκος και συνέχισε. «Κρατώντας τη φιλοσοφία του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, που είναι η εθελοντική δραστηριότητα, η μη κερδοσκοπική διαδικασία, συνεχίσαμε σ’ αυτήν την κατεύθυνση, καθώς οι 35 ομιλητές που ταξίδεψαν για να εκπαιδεύσουν αυτούς τους ανθρώπους, δεν πληρώθηκαν, όπως και δεν πλήρωσε κανείς».
Αξίζει να σημειωθεί πως η δεύτερη φάση των Σχολείων Τουρισμού on tour, θα ξεκινήσει το Σεπτέμβριο και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου, με τη δυνατότητα υλοποίησης, άλλων τεσσάρων σχολείων που θα εδραιώσουν πια το θεσμό αυτό, ενώ σε ετήσια βάση, θα υλοποιηθούν 8 με 10 Σχολεία σε όλη την Ελλάδα.

ΣΤΙΣ 19, 20 ΚΑΙ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ Η 8η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

«Ένα event, όπως το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, απαιτεί πολύμηνη προετοιμασία για τη δημιουργία του και είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως θα γίνει 19, 20 και 21 Νοεμβρίου. Έχουμε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες και θα έχει θέμα τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα, ως προς τις… εκφάνσεις τους τουρισμού σε όλες του, τις πτυχές. Από την άποψη της εργασίας των ανθρώπων στον κλάδο, των ηλικιακών μεγεθών, των αναγκών σε διατροφικές ανάγκες, τις διάφορες εθνικότητες του τουριστικού γίγνεσθαι, σε όλα…», ανακοίνωσε ο Κώστας Ανδριανόπουλους, μιλώντας για την επόμενη διοργάνωση που θα γίνει και πάλι στο Elite City Resort με σειρά διακεκριμένων καλεσμένων.

7 ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΙΕΚ ΟΡΙΖΩΝ

Ο θετικός αντίκτυπος και τα αποτελέσματα των επιτυχημένων Σχολείων Τουρισμού που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Καλαμάτα, είναι κάτι που αναγνωρίζουν οι πάντες. Έτσι, με αφορμή αυτήν την προσπάθεια, το ΙΙΕΚ Ορίζων, προσφέρει 7 υποτροφίες σε ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με τον τουρισμό ή ακόμη και να εξελίξουν όσα ήδη ξέρουν. «Όπως κάθε χρόνο, το ΙΙΕΚ Ορίζων που είναι η μόνη εξειδικευμένη Σχολή στις τουριστικές σπουδές στην περιοχή μας, συνεχίζει την προσπάθεια επιβράβευσης των ανθρώπων που εργάζονται σκληρά, που έχουν φιλοδοξίες και όραμα και θέλουν να εξελίξουν το επάγγελμά τους, προσφέροντας 3 υποτροφίες σπουδών στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, 3 στο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας και μια στη Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας», ανακοίνωσε η διευθύντρια Σπουδών κα Χριστοφιλοπούλου, τονίζοντας πως μέσα από αυτόν το θεσμό, αρκετοί είναι οι άνθρωποι που έχουν πετύχει. «Έχουμε ιδιαίτερα επιτυχημένα παραδείγματα σπουδαστών στους οποίους θα είμαστε πάντα δίπλα, όπως ο Σταύρος Αγγελόπουλος που εργάζεται στο Άμστερνταμ, όμως πέρα από τις υποτροφίες, έχουμε και ειδικές τιμές για τους επαγγελματίες του τουρισμού και γενικότερα μειωμένες τιμές σε μια προσπάθεια να παρέχουμε ποιοτική εκπαίδευση και να ανταποκριθούμε στις δύσκολες οικονομικά, συγκυρίες και να είμαστε δίπλα στα νέα παιδιά και τους γονείς τους», δήλωσε η κα Χριστοφιλοπούλου, με όλους τους εκπροσώπους των Συλλόγων στους οποίους θα δοθούν υποτροφίες, να δηλώνουν την ικανοποίηση και τις ευχαριστίες τους.
«Μια από τις μακροβιότερες και πιο επιτυχημένες στρατηγικές συνεργασίες του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας, αποτελεί αυτή με το ΙΕΚ Ορίζων που στάθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή. Είμαστε χαρούμενοι που αυτή η συνεργασία συνεχίζεται και σε επίπεδο των υποτροφιών και ευχαριστούμε πολύ την επιχείρηση που επιτελεί σημαντικό κοινωνικό ρόλο στην τοπική κοινωνία», δήλωσε ο Κώστας Ανδριανόπουλος, εκ μέρους του Σχολείου Τουρισμού. «Η Συντεχνία Αρτοποιών Μεσσηνίας ευχαριστεί πολύ για την υποτροφία στο τμήμα Τεχνικός Αρτοποιίας Ζαχαροπλαστικής που προσφέρει επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου και συνδέεται με την αγορά εργασίας», ανέφερε με τη σειρά του, ο πρόεδρός της Παναγιώτης Μπιρμπίλης. «Θέλουμε κι εμείς να ευχαριστήσουμε το ΙΕΚ, τον κ. Μπουγά και την κα Χριστοφιλοπούλου, γιατί η εκπαίδευση, είναι μεγάλη υπόθεση για να μπορέσουμε να παρέχουμε ποιοτικές υπηρεσίες και να γινόμαστε καλύτεροι! Ένα ευχαριστώ και στους εμπνευστές του Σχολείου Τουρισμού για όσα έχουν κάνει για όλους μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μεσσηνίας, Νίκος Σπυρόπουλος.

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

Comments are closed.