ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Προβολή της ταινίας «Ο κλέψας του κλέψαντος» από το Πολιτιστικό Σωματείο ΝΑΡΤΟΥΡΑ αύριο βράδυ στο Προάστιο Δυτικής Μάνης

0

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” στο πλαίσιο των μηνιαίων κινηματογραφικών προβολών σε συνεργασία με τη Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, προβάλει αύριο στις 9 το βράδυ, την ταινία “Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ” του Mario Monicelli.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο Προάστιο Δυτικής Μάνης, στο προαύλιο του παλιού Δημοτικού Σχολείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών “Οι Πραστιώτισσες”.

Υπεύθυνος προβολής: Παναγιώτης Δρακουλάκος

Πληροφορίες για την ταινία:

“Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ” (“I SOLITI IGNOTI”) -1958

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: MARIO MONICELLI

ΠΑΙΖΟΥΝ: VITTORIO GASSMAN, MARCELLO MASTROIANNI, CLAUDIA CARDINALE

Διάρκεια: 106′

Η ταινία που έδωσε νέα ώθηση στην ιταλική κωμωδία έχει για ήρωες μια συμμορία μικροαπατεώνων που δρα στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης και προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου.

Ο Κλέψας του κλέψαντος του Mario Monicelli κρύβει μικρούς θησαυρούς που αξίζει να αναζητηθούν. Ακολουθώντας τα χνάρια του γαλλικού Rififi ο σκηνοθέτης αντικαθιστά το ιδιαίτερο γαλλικό στυλ των ταινιών δράσης με την εξίσου ιδιαίτερη ιταλική ανατρεπτικότητα, αναζητώντας στο μύθο της τέλειας ληστείας τα υλικά για την ιλαρότερη κωμωδία του ιταλικού σινεμά.

Περισσότερο από μια ταινία απροόπτων το I soliti ignoti είναι μια ταινία προσώπων. Συγκεντρώνοντας μερικά από τα ηχηρότερα ονόματα του ιταλικού σινεμά της εποχής όπως ο Vittorio Gassman, o Marcello Mastroianni, o Renato Salvatori, o Toto και φυσικά η Claudia Cardinale, η ομάδα ήταν έτοιμη. Με ερμηνείες που κάλυπταν μια ευρεία γκάμα από το γραφικά κωμικό μέχρι το τραγικό η ταινία αφηγείται μια ιστορία στην οποία τα πάντα μπορούν να συμβούν ακριβώς επειδή είναι «γραμμένη» στα ιταλικά.

Comments are closed.