ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συμφωνία… γραβάτας και άλλα θέματα

0

ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ θα φορούσε γραβάτα, ήταν προεκλογική του δέσμευση στον Γιούνκερ, αλλά ότι θα φορούσε τη γραβάτα του που του δώρισε ο Ρέντσι έμοιαζε απίθανο.

ΚΙ ΟΜΩΣ συνέβη και ο Τσίπρας εμφανίστηκε με γραβάτα στο Ζάππειο για τα ανάλογα πανηγύρια λόγου Eurogroup, που η κυβερνητική πλευρά θεωρεί πως όλα εξελίχθηκαν καλά και βγήκε η χώρα κερδισμένη.

ΑΝ ΒΓΗΚΕ ή όχι, θα το δούμε σε βάθος χρόνου και προς το παρόν αισιόδοξες εκτιμήσεις δεν μπορούν να υπάρξουν.

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ είναι πως είναι το πρώτο μνημόνιο από τα τρία που ολοκληρώνεται με δεδομένη την αποτυχία των δύο προηγούμενων, ιδίως του δεύτερου όπως δείχνουν οι εκτιμήσεις των εταίρων, που πολύ χαίρονται βέβαια για δικούς τους λόγους προφανώς.

ΘΥΜΙΖΩ επίσης ότι η πρόβλεψη από το πρώτο κιόλας μνημόνιο ήταν για επαχθή μέτρα σε βάθος χρόνου ως το 2060.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ δηλώνει πως «ξημέρωσε μια καινούργια μέρα για τον ελληνικό λαό», δεν λέει πάντως να θα είναι καλύτερη ή χειρότερη και εκεί ακριβώς είναι το ζήτημα.

ΝΑ ΠΟΥΜΕ επίσης πως δικαιολογημένα η Συμφωνία αυτή δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, που αν είναι η ΝΔ ούτε ψύλλος στον κόρφο της.

ΦΥΣΙΚΑ δεν πρόκειται ούτε για «απελευθέρωση ούτε και ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας», που ο βερμπαλιστής Καμμένος ισχυρίστηκε, ούτε Συμφωνία φιόγκο που ισχυρίζεται ο Βενιζέλος και επαίρεται η λοιπή αντιπολίτευση γαλαζοπράσινης αποκλίσεως.

ΣΕ ΚΑΜΙΑ περίπτωση και το γνωρίζουν όλοι, δεν μπορούσε να είναι διαφορετικά λόγω της θέσης που βρίσκεται η χώρα από την κατάσταση που την οδήγησε στα μνημόνια. Κατανοητό νομίζω.

***

ΝΑΡΤΟΥΡΑ άλλη μια πολιτιστική παρέμβαση στη Δυτική Μάνη, αυτή τη φορά στο Προάστιο με συνεργασία του Συλλόγου Γυναικών «Οι Πραστιώτισσες».

Η ΕΠΙΛΟΓΗ της ταινίας «Ο κλέψας του κλέψαντος» του Μάριο Μονιτσέλι, εύστοχη και κέρδισε τις εντυπώσεις.

ΚΑΙ αυτή η προβολή πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη δραστήρια Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

Η ΝΑΡΤΟΥΡΑ προετοιμάζει ήδη πυρετωδώς και νέα δράση που είναι το Φεστιβάλ Κάστρου Λεύκτρου Μπωφόρ, που θα πραγματοποιηθεί το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

***

ΟΠΩΣ αναμενόταν η Αλειφέρη απάντησε στη Μπούζα και αφού την «πακετάρισε» με τον Τατούλη τους έστειλε στον εισαγγελέα για τα περαιτέρω.

ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ βέβαια αντίδραση από τους δύο και  η ζωή συνεχίζεται με το «σίριαλ» να προσθέτει συνεχώς καινούργια επεισόδια.

ΟΣΟ για τον «κοριό», νεότερα ακόμα δεν υπάρχουν και ως εκ τούτου εύκολα και αβασάνιστα βέβαια ο καθένας μπορεί να υποθέσει ό,τι θέλει η φαντασία του.

ΤΟ ΜΟΝΟ βέβαιο είναι πως με όλα αυτά που γίνονται η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπολειτουργεί.

***

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ με το ξεσκαρτάρισμα που είχε ξεκινήσει για τα στελέχη της ΝΔ τον Αύγουστο του 2016 με εντολή Μητσοτάκη;

ΠΕΡΑΣΕ καιρός έκτοτε και ύστερα από τις διθυραμβικές ανακοινώσεις επικρατεί πλέον απόλυτη ησυχία.

ΠΡΟΦΑΝΩΣ το «σαρωτικό ξεσκαρτάρισμα» που εξαγγέλθηκε ήταν πολύ βιαστικό για να είναι και πειστικό, άσε που ενδεχομένως να έβγαζε πολλά λαβράκια στον αφρό που μόνο καλό δεν θα έκαναν στο γαλάζιο προφίλ.

ΕΝΟΨΕΙ των εκλογικών αναμετρήσεων πάντως ένα κάποιο ξεσκαρτάρισμα μάλλον θα γίνει.

***

ΣΧΕΤΙΚΑ με το Σκοπιανό και τη συμφωνία που προέκυψε φίλε Μπάμπαρε, διάβασε το άρθρο του «φίλου» σου του Σήφη Πολυμίλη στο «Βήμα της Κυριακής», 17 Ιουνίου σελίς 9.

ΕΙΜΑΙ σίγουρος ότι θα σου αρέσει.

ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ μάλιστα με την εξής φράση:

«ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ θέλουμε να γυρίσουμε σελίδα δεν μπορούμε να πετάξουμε ακόμα μία, γιατί πρώτα πρέπει να φύγει ο Τσίπρας».

ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ή διαφωνείς;

Θανάσης Παντές

Comments are closed.