ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη «κλονίζει» τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!

0

«ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ» ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΕΝΩ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΖΗΤΕΙ ΤΗΝ ΕΔΡΑ ΠΙΣΩ…

ΝΕΑ αποχώρηση από τους ΑΝΕΛ, στη σκιά της συμφωνίας Αθηνών – Σκοπίων, αυτή τη φορά, του βουλευτή, Γιώργου Λαζαρίδη από τη Θεσσαλονίκη, προκαλεί επιπρόσθετο πλήγμα στη συγκυβέρνηση με την δικομματική πλειοψηφία να οδηγείται πλέον σε οριακές καταστάσεις!

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι έχουν αθροιστικά μόλις 152 βουλευτές, καθώς τα κρίσιμα νομοσχέδια, είτε αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση όπως ο «Κλεισθένης», που έρχεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, αλλά και σειρά άλλων σημαντικών νομοθετημάτων, από τη νέα σύνοδο, μετά τον Οκτώβριο με κορύφωση τη Συνταγματική Αναθεώρηση, το κλίμα αβεβαιότητας ως προς την πολιτική σταθερότητα εντείνεται.

Υπενθυμίζεται ότι λίγα 24ωρα πριν, ήταν ο Δημήτρης Καμμένος ο οποίος είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το κόμμα το οποίο εξελέγη. Πολιτικοί παρατηρητές στο περιστύλιο επισημαίνουν πάντως, ότι εξαιτίας των πολιτικών εξελίξεων και με επίκεντρο τη συμφωνία των Πρεσπών, αναταράξεις καταγράφονται και στα άλλα κόμματα.

ΜΑΞΙΜΟΥ: «ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ»

Σχολιάζοντας την κίνηση Λαζαρίδη, κυβερνητικές πηγές κάνουν λόγο για «σχέδιο νέας αποστασίας», το οποίος, όπως αναφέρουν, «απεργάζονται εδώ και καιρό συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη».

Καλούν δε τον κ. Λαζαρίδη «να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού». Με μια σκληρή δήλωση, οι ΑΝΕΛ αντέδρασαν πριν από λίγο στην απόφαση του κ. Λαζαρίδη να θέσει εαυτόν εκτός κόμματος.

Μεταξύ άλλων του ζητείται να παραδώσει την έδρα του, αλλιώς -όπως σημειώνεται- θα θεωρηθεί «αποστάτης».

«Τον δρόμο της ευθύνης και της στήριξης των εθνικών συμφερόντων δεν τον αντέχουν όλοι. Ο κ. Λαζαρίδης δεν άντεξε. Αφού, λοιπόν, δηλώνει αδυναμία να εκτελέσει τα καθήκοντά του, πρέπει και να παραδώσει την έδρα του, η οποία ανήκει στους Ανεξάρτητους Ελληνες που συνεχίζουν με πατριωτική ευθύνη. Κάθε άλλη απόφασή του θα τον κατατάξει στην κατηγορία των αποστατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης.

ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Τη διαφωνία του με τη συμφωνία των Πρεσπών, με την πρόσθετη επισήμανση ότι αυτή πρέπει να υπερψηφιστεί από πλειοψηφία 3/5 της Βουλής προτάσσει στη δισέλιδη επιστολή του ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Γιώργος Λαζαρίδης ως λόγο για την ανεξαρτητοποίησή του.

«Εγώ αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι από την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα (σ.σ. των ΑΝΕΛ) τονίσαμε από το βήμα της Βουλής αλλά και σε όλα τα ΜΜΕ την θέση μας να καταψηφίσουμε την συμφωνία των Πρεσπών, σε αντίθεση με άλλα κόμματα που στήριξαν την πρόταση μομφής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αλλά θα ψηφίσουν τη συμφωνία. Επίσης αποφασίσαμε να ζητήσουμε διευρυμένη πλειοψηφία, ψήφιση από τα 3/5 του συνόλου των βουλευτών, δηλαδή 180 ψήφους, όπου θα τεθούμε όλοι μας ενώπιον των ευθυνών μας, βουλευτές αλλά και κόμματα».

Comments are closed.