ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ωφελιμότητα της άθλησης

0

Η ΟΡΘΗ άθληση από επιστήμονες καθηγητές γυμναστές που διαθέτουν ολοκληρωμένη προπονητική γνώση και εμπειρία διατηρεί και βελτιώνει ένα υγιές σώμα, βοηθά την ορθή ανάπτυξη νέων παιδιών, θεραπεύει ένα σώμα που πάσχει, καθώς και μιά ψυχή που συμπάσχει με το σώμα.

Του ΣΠΗΛΙΟΥ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Με άλλα λόγια, το μήνυμα της άσκησης δεν απευθύνεται μόνο στους υγιείς, αλλά και στους πάσχοντες ανθρώπους, με σκοπό να προλαμβάνονται οι ασθένειες και να βελτιώνονται δυσάρεστες καταστάσεις σε επίπεδο υγείας και αισθητικής.
Η άσκηση, που πρέπει να είναι ενδεδειγμένης επιβάρυνσης για κάθε άτομο, είναι το σημαντικότερο ερέθισμα για την ομαλή και συμμετρική ανάπτυξη του μυοσκελετικού και καρδιοαναπνευστικού συστήματος του οργανισμού μας από τη γέννησή ως τη πλήρη σωματική μας ωριμότητα.
Με τη μακρόχρονη και συστηματική άσκηση, οι μύες του σώματος ισχυροποιούνται, απαλλάσσονται από το περιττό λίπος, μορφοποιούνται, δίνοντας χάρη και ομορφιά στο ανθρώπινο παράστημα.
Η ισχυροποίηση του οργανισμού έχει ένα πολύ πρακτικό αποτέλεσμα :
· κάνει το άτομο ικανό να έχει αντοχές
· να έχει άνεση στις καθημερινές σωματικές του ενέργειες
· να έχει καλό μεταβολισμό
· να έχει τη δυνατότητα άμυνας για να αντιμετωπίζει πρόσθετα προβλήματα με ευκολία.
Το άτομο γίνεται παραγωγικό χωρίς να κουράζεται υπερβολικά κι αυτό το γεμίζει με αυτοεκτίμηση και ικανοποίηση, συναισθήματα τόσο αναγκαία για τη σωματική και ψυχική μας υγεία.
Συγκεκριμένα το όφελος συνίσταται:
1. Στην καλύτερη φυσική κατάσταση και βελτίωση των δεικτών υγείας, όπως χοληστερίνη, αρτηριακή πίεση, οστική πυκνότητα για τη πρόληψη της οστεοπόρωσης.
2. Στη ψυχική υγεία, λιγότερο στρες, καλύτερος ύπνος και γενικά καλύτερη διάθεση.
3. Στην απώλεια βάρους.
4. Στην καλύτερη σωματική σύσταση, που σημαίνει λιγότερο λίπος και περισσότερο μυϊκό ιστό, άρα τονωμένο και γυμνασμένο σώμα.

  • Ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος είναι βετεράνος πρωταθλητής Ευρώπης και πολυνίκης αθλητής του Στίβου, γυμναστής και προπονητής αθλητών και ομάδων

 

Η φωτό από τις προπονήσεις… κοινής ωφέλειας  του Σπήλιου Ζαχαρόπουλου κάθε καλοκαίρι στην παραλία Αϊ Γιαννάκη Τριφυλίας

Comments are closed.