ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αναφορές στα «Ιουλιανά του ’65» από Κατρούγκαλο και κινήσεις αποσταθεροποίησης από Χαρίτση!

0

ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΒΛΕΠΟΥΝ» ΟΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

ΣΗΜΑΔΙΑ ότι υπάρχει σχέδιο υπονόμευσης της κυβέρνησης, βλέπει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρουγκαλος, προσθέτοντας μάλιστα, ότι επειδή επιχειρηματικά κέντρα και εκπρόσωποι της ίδιας παράταξης είχαν προχωρήσει (στο παρελθόν) σε σχέδια αποστασίας, δεν μπορεί να πιστέψει ότι όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα, είναι φανταστικά.

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση και θεωρώ ότι κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνει τις υποψίες ότι κινείται κάτι ύποπτο και σκοτεινό είναι ο πολύ υποτονικός τρόπος με τον οποίο αντέδρασαν σήμερα και οι εφημερίδες του κλίματος αυτού που περιέγραψα προηγουμένως, αλλά και η ίδια η ΝΔ σε αυτή την πολύ βαριά κατηγορία περί αποστασίας», σημείωσε ακόμα ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Όπως πολλά πράγματα, τα οποία γίνονται αλλά δεν λέγονται και τα σενάρια αποστασίας δεν διαφημίζονται», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “Πρακτορείο 104,9 FM”, σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν περί σχεδίου νέας αποστασίας, στον απόηχο της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Γιώργου Λαζαρίδη από την κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

«Δεν θέλω να αναφερθώ στον κ. Λαζαρίδη με αυτόν τον χαρακτηρισμό, ακριβώς γιατί η επιστολή του φαίνεται να δείχνει ότι ήταν δέκτης πιέσεων, που σε συνδυασμό με τις δικές του τις ιδεολογικές θέσεις τον οδήγησαν στην διαφοροποίηση. Εφόσον εκδηλωθεί με την παράδοση της έδρας, δεν νομίζω ότι υπάρχει οποιοδήποτε στίγμα για τον ίδιο τον κ. Λαζαρίδη. Υπάρχουν όμως σενάρια ενορχηστρωμένης επίθεσης και υπονόμευσης της κυβέρνησης -όχι τα συνήθη όπου κάθε αντιπολίτευση θέλει την κυβέρνηση να πέσει- μιλάω για την καλλιέργεια ενός κλίματος ακραίου διχασμού», είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Το καινούριο χαρακτηριστικό», διευκρίνισε, «είναι ότι φαίνεται να αποκτούν χαρακτηριστικά ενορχήστρωσης αυτές οι επιθέσεις και η προσπάθεια υπονόμευσης και επειδή στο παρελθόν αντίστοιχα επιχειρηματικά κέντρα και οι εκπρόσωποι της ίδιας παράταξης είχαν προχωρήσει σε σχέδια αποστασίας, δεν νομίζω ότι μπορούμε να θεωρούμε ότι αυτά τα σενάρια κινούνται μόνο στον χώρο της φαντασίας».

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος υπογράμμισε: «Ανησυχώ για την έκπτωση του επιπέδου του πολιτικού διαλόγου, γιατί αυτό υπονομεύει μακροπρόθεσμα την ποιότητα της δημοκρατίας μας και στα Ιουλιανά του 1965 η απώλεια δεν ήταν αυτή καθεαυτή -ένα πολύ μεγάλο πλήγμα για τη δημοκρατία- η πτώση μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης, ήταν όλη αυτή η αποσύνθεση των πολιτικών ηθών που ακολούθησε και που κατέληξε στην δικτατορία του ’67”, επομένως, “δεν πρέπει να είμαστε ανεκτικοί σε οποιονδήποτε θέλει να πλήξει την ποιότητα της δημοκρατίας, που είναι ακριβώς η δυνατότητα να συγκρούονται επιχειρήματα, χωρίς να υπάρχει υποψία ή αμφιβολία ότι υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα που νοθεύουν αυτή τη μάχη των επιχειρημάτων».

ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ «ΒΛΕΠΕΙ» Ο ΧΑΡΙΤΣΗΣ

«Η κυβέρνηση έχει περάσει τα πολύ δύσκολα τελευταία 3,5 χρόνια με επιτυχία. Τώρα έχουμε περάσει σε νέα φάση. Τα δύσκολα είναι πίσω μας. Οποιεσδήποτε προσπάθειες πολιτικών και οικονομικών κύκλων να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση θα πέσουν στο κενό». Αυτά υποστήριξε κληθείς να σχολιάσει τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης μιλώντας στην εκπομπή «Οικονομία Στο Κόκκινο» και τον Στάθη Σχινά. Ο Καλαματιανός πολιτικός  εκτίμησε παράλληλα «ότι οι προσπάθειες αυτές θα ενταθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αλλά χωρίς επιτυχία».

Ο κ. Χαρίτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μεγάλο διακύβευμα της επόμενης ημέρας είναι το ποιος θα διαχειριστεί και πώς την πορεία της χώρας. Για αυτόν τον λόγο το παλιό πολιτικοοικονομικό σύστημα θα παίξει τα ρέστα του για την ανατροπή της κυβέρνησης».

Comments are closed.