ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη κάθε χρόνο γίνεται ελκυστικότερη!

0

2

Η παραλία της Μπούκας τα καλοκαίρια μετατρέπεται σε μια υδάτινη αγκαλιά δροσιάς και καλοκαιρινής ραστώνης. Κάθε καλοκαίρι εξελίσσεται και γίνεται  ελκυστικότερη χωρίς να διεκδικεί κύματα τουριστών αλλά προσφέροντας στους επισκέπτες της μια ιδιαίτερη καλοκαιρινή εμπειρία.

Τα βράδια της μεγάλης ζέστης και κάτω από το γεμάτο φεγγάρι όλο και κάποια φωτιά θα ξεπηδά με τους μοναχικούς  ψαράδες παραπέρα να απλώνουν καρτερικά τα σύνεργα τους, περισσότερο από πείσμα και λατρεία στη θάλασσα, παρά γιατί απαιτούν μια καλή σοδειά από τα σωθικά της θάλασσας για το τραπέζι της άλλης ημέρας. Εδώ όλα έχουν έναν υποτονικό ρυθμό αυτόν που άλλωστε αναλογεί στο γνήσιο ελληνικό καλοκαίρι.

Συχνά  ο διαπεραστικός ηλεκτρονικός ήχος  από κάποιο παραθαλάσσιο μπαρ, δίνει ρυθμό στις νυχτερινές αναπολήσεις.  Η πόλη  το καλοκαίρι γέρνει το προσκέφαλο της στο θαλασσινό της μέτωπο και όπως βυθίζεται ονειροβατώντας στην θαλπωρή της αλμύρας  θυμάται τις εποχές που οι καλύβες σαν μια μεθυσμένη πολιτεία απλώνονταν κάποτε από άκρη σε άκρη και ελπίζει να ξαναδεί τα «παιδιά» της να περπατούν μονοιασμένα χέρι χέρι στην ακροθαλασσιά σαν άλλοτε…

Γιάννης Λάσκαρης

 

Comments are closed.