ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πανηγυρίζει η Μεσσήνη που θυμίζει εργοτάξιο… Τρένο μέχρι την Μπούκα φέρνει ο δρόμος Καλαμάτα – Ριζόμυλος! 

0

ΟΧΙ ΜΟΝΟ θα γίνει ο δρόμος με την υφιστάμενη χάραξη και τις τρεις κάθετες οδούς αστικού τύπου, οι οποίες θα συνδέονται μεταξύ τους, καθώς, ο Δήμος Μεσσήνης τις έχει θέσει, ως «κόκκινη γραμμή» για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος, αλλά το αναπτυξιακής σημασίας έργο για όλο το νομό, θα φέρει… μαζί του και το τρένο, όπως δήλωσε χθες, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης!

Ο κ. Τσώνης, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γενικό γραμματέα Υποδομών, Γιώργο Δέδε, επεσήμανε πως η ώρα της… αλήθειας, πλησιάζει και πως αναμένονται και άλλες, ιδιαίτερα θετικές εξελίξεις, για την ευρύτερη περιοχή. «Στη μελέτη, συμπεριλαμβάνουμε τη σιδηροδρομική σύνδεση, Καλαμάτα – Μεσσήνη – Μπούκα καθώς και έναν ποδηλατόδρομο», ανέφερε ο Γιώργος Τσώνης, κάνοντας λόγο για ένα όραμα, που σιγά σιγά, παίρνει σάρκα και οστά. «Η εξέλιξη αυτή, είναι πολύ σημαντική και σίγουρα, θα αγκαλιαστεί από όλη η Μεσσηνία και όχι μόνο τη Μεσσήνη και την Καλαμάτα», επεσήμανε ο Γιώργος Τσώνης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις τρεις οδούς. «Οι 3 κάθετοι άξονες, οι οποίοι θα συνδέονται μεταξύ τους και έχω ζητήσει στη μελέτη που ετοιμάζει ο ΜΟΡΕΑΣ, αφορούν στη Μεσσήνη – Μπούκα, Ανάληψη – παραλία, Βελίκα – παραλία και σύνδεση με την ενδοχώρα και είναι οι «κόκκινες γραμμές» που έχουμε θέσει», ξεκαθάρισε ο δήμαρχος, τονίζοντας πως μέσα στο καλοκαίρι, θα επισκεφθεί την περιοχή, κλιμάκιο του υπουργείου, πιθανότατα με παρόντα και τον ίδιο τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη, προκειμένου να οι μελετητές, να παρουσιάσουν τη μελέτη του Παμίσου, με το έργο, που θα αλλάξει ριζικά την εικόνα της περιοχής, να ξεκινά μέσα στο 2019! Στην περιοχή, αξίζει να σημειωθεί πως θα υλοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα 2 εκατ. ευρώ, ενώ στα πολύ ευχάριστα, ήρθε η εξασφάλιση χρημάτων για το πάρκινγκ της Αρχαίας Μεσσήνης.

280 ΧΙΛ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΤΗΣ  ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

«Είναι ιδιαίτερη χαρά για ‘μενα και το Δήμο Μεσσήνης, καθώς με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας Αλέξη Χαρίτση, τον οποίο ευχαριστώ για άλλη μια φορά, ήρθε η χρηματοδότηση των 280 χιλ. ευρώ, για το παρκινγκ της Αρχαίας Μεσσήνης. Η περιοχή αυτή, είναι η «ναυαρχίδα» του πολιτισμού μας, τη σεβόμαστε και την αγαπάμε και έχουμε ρίξει μεγάλο βάρος σε αυτόν τον τόπο. Η μελέτη για τη διαμόρφωση του χώρου, έχει γίνει από την Τεχνική Υπηρεσία με την εποπτεία της αντιδημάρχου Γεωργίας Παναγοπούλου, ενώ σε εξέλιξη, βρίσκονται και άλλα, σημαντικά έργα», δήλωσε ο δήμαρχος, που στάθηκε στην ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

«Αυτή τη στιγμή, κάνουμε έργα υποδομών, καθώς αντιμετωπίζουμε προβλήματα που… πηγάζουν από το 1800 και φυσικά, δεν ήταν στο πλάνο μας, όμως είμαστε υποχρεωμένοι, να μην αφήσουμε εκκρεμότητες όσον αφορά στο αποχετευτικό ή να επανέλθουμε στο μέλλον για να κάνουμε τις απαραίτητες επισκευές», δήλωσε ο δήμαρχος, επισημαίνοντας πως όλα αυτά τα νέα δεδομένα φέρνουν καθυστερήσεις, οι οποίες θα… ανταμείψουν τους δημότες, καθώς θα γίνει ένα πραγματικά, μεγάλο έργο στην περιοχή!

Γεωργία Αναγνωστοπούλου

 

Comments are closed.