ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Φυλλορροεί η μειοψηφία στη Μεσσήνη και ενισχύεται ο δήμαρχος Γ. Τσώνης!

0

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ Η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΣΗΝΗ, ξεκίνησε σχεδόν έναν χρόνο πριν ανοίξουν οι κάλπες σε Δήμους και Περιφέρειες, ο… προεκλογικός χορός στη Μεσσηνία, η οποία φαίνεται πως έχει μπει για τα καλά, σε μια μακρά προεκλογική περίοδο!

Ρεπορτάζ: Γεωργία 

Στη συμπρωτεύουσα του νομού, έχουν έρθει κυριολεκτικά, τα πάνω… κάτω, καθώς μέχρι στιγμής, 14 σύμβουλοι της μειοψηφίας εγκατέλειψαν τον πρώην δήμαρχο Στάθη Αναστασόπουλο και τον έτερο «γαλάζιο» υποψήφιο και πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, δηλώνοντας εγγράφως τη στήριξή τους, στο Γιώργο Τσώνη. «Το σήμερα και το αύριο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σχεδιάζεται και υλοποιείται από ανθρώπους, μακριά από… χρώματα και κόμματα», δήλωσε με νόημα ο δήμαρχος της Μεσσήνης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του, αποκαλύπτοντας συνάμα, πως αυτή, είναι μόνο η αρχή του… φυλλορροήματος! «Σήμερα λοιπόν είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος, αφού αρκετοί αυτοδιοικητικοί άνδρες της Μεσσήνης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγωνία και τον αγώνα τους για τον τόπο, με τη δική μου αγωνία και τον δικό μου αγώνα και πιστεύω πως όλοι μαζί, θα τα καταφέρουμε», ανέφερε ο Γιώργος Τσώνης, διαβεβαιώνοντας για τις πληροφορίες του, που θέλουν να έπεται συνέχεια. «Τα άτομα αυτά, είναι τα πρώτα, καθώς αναμένεται να υπάρξουν αρκετοί ακόμη αυτοδιοικητικοί φίλοι, που θα στηρίξουν το συνδυασμό μας και θα ανακοινωθούν στο μέλλον», δήλωσε ο δήμαρχος, ευχαριστώντας για μια ακόμη φορά, αυτούς τους 14 πρώτους. «Χίλια ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνουν, που με εμπιστεύονται. Το μόνο που έχω να τους πω, είναι πως θα προχωρήσουμε μαζί, για ένα καλύτερο αύριο», είπε με νόημα ο κ. Τσώνης, ο οποίος στάθηκε σε όσα ακούγονται και γράφονται για «αντάρτικο» και στη δική του παράταξη, με το όνομα που έπεσε στο… τραπέζι των ερωτήσεων, να είναι αυτό του Χρήστου Χριστόπουλου.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΣΩΝΗ ΓΙΑ  ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ

«Εγώ δεν έχω πρόβλημα με κανέναν, ούτε θέλω κανείς να αποστασιοποιηθεί! Πρέπει να ξέρετε όμως, πως κανένας δεν με έχει επισκεφθεί μου πει ποτέ, το παραμικρό, ούτε να καταθέσει τον προβληματισμό του», επεσήμανε ο δήμαρχος, ο οποίος απαντώντας στο πως έκλεισε το… deal με τους 14 της μειοψηφίας, είπε πως έχει άριστη σχέση με όλους τους προέδρους και προφανώς, αναγνωρίζουν τις προσπάθειες και τον αγώνα που κάνει η Δημοτική Αρχή. Άλλωστε, σε αυτήν την κατεύθυνση, κινήθηκε και η κοινή ανακοίνωση, των 14 πρώτων.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

«Με αίσθημα ευθύνης, αναγνωρίζοντας την προσφορά της παράταξης της πλειοψηφίας του Δήμου μας, «Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών Δήμου Μεσσήνης», συστρατευόμαστε στο πλευρό του δημάρχου Γιώργου Τσώνη, ενισχύοντας τις προσπάθειες τους για ένα καλύτερο αύριο», ανέφεραν σε γραπτή τους δήλωση, οι 9 σύμβουλοι του Στάθη Αναστασόπουλου και οι 5 του Δημήτρη Σαμπαζιώτη. Η «Φ» παραθέτει τον… χάρτη των 14 πρώτων «αποστατών», όπως είναι τώρα του συρμού στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό!

ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟ

Από το συνδυασμό του πρώην δημάρχου, αποχωρούν, δηλώνοντας στήριξη στον κ. Τσώνη, οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Χράνων, Διονύσης Τριανταφυλλόπουλος, Αχλαδοχωρίου, Γιώργος Τσικρικάς, Λυκίσσης, Παναγιώτης Μπίτζας, Δροσιάς, Στάθης Μαντούκας, Ζερμπισίων, Δημήτρης Κλεφτογιάννης, Λάμπαινας, Περικλής Καλογερόπουλος και Ανδριανής, Κώστας Ανδριανόπουλος, καθώς και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Στρεφίου, Σταύρος Μπρατσιάκος και Πεταλιδίου, Παναγιώτης Ξιαρχάκος.

ΟΙ… ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗ!

Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας, Δημήτρης Σαμπαζιώτης, έχει λιγότερες… απώλειες, καθώς αυτοί που υπέγραψαν τη δήλωση στήριξης στο Γιώργο Τσώνη, είναι οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Καστανίων, Παναγιώτης Καρανικολόπουλος, Πεταλιδίου, Παναγιώτης Θεριός, Καλοχωρίου, Θανάσης Σκορδάκης και Καρποφόρας, Αλέξανδρος Διονυσόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Μεσσήνης, Γιώργος Γρουσουζάκος.

ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΩΝΗΣ

Ανεξάρτητα, πάντως, από τα σενάρια και τις ενδοπαραταξιακές κόντρες, οι εξελίξεις στο Δήμο Μεσσήνης αν μη τι άλλο αποδεικνύουν ότι ο Γιώργος Τσώνης είναι δήμαρχος κοινής αποδοχής, δεν παίζει στις κομματικές ίντριγκες και μοχθεί πραγματικά ώστε να βγάλει τη Μεσσήνη από την αφάνεια και τη σκιά της Καλαμάτας.

Μάλιστα, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν, παλαιότερη αρθρογραφία της «Φ» για το Δήμο Μεσσήνης, στην οποία είχε υποστηριχθεί ότι αν οι μειοψηφίες αποκτήσουν κοινή «περπατησιά» και ικανό υποψήφιο κοινής αποδοχής στο ευρύτερο πολιτικό και κοινωνικό χώρο, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές απέναντι στο δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, που αποδεικνύεται σε ισχυρό αυτοδιοικητικό παράγοντα, επειδή ακριβώς δεν έχει κομματικές ή άλλες εξαρτήσεις. Οι εξελίξεις δικαιώνουν την αρθρογραφία μας, αλλά τις προσπάθειες του Γιώργου Τσώνη να διεκδικεί και να πετυχαίνει σημαντικές χρηματοδοτήσεις και έργα για το Δήμο Μεσσήνης, ενώ η ευαισθησία του για τα πολλά χωριά του Δήμου, επιβραβεύεται από τους αυτοδιοικητικούς όλων των αποχρώσεων! Και αυτό αποτελεί το δίχως άλλο μεγάλο κέρδος για το Δήμο Μεσσήνης.

Comments are closed.