ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ρολό φράουλας

0
Διά χειρός Χρ. Ζέρβα

 

Υλικά

Για το παντεσπάνι
Αυγά 5 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
Άχνη ζάχαρη 160 γρ κοσκινισμένη
Φαρίνα 150 γρ κοσκινισμένη
Νερό 2 – 3 κουταλιές σούπας προαιρετικά
Για την κρέμα
Κρέμα γάλακτος 250 ml
Άχνη ζάχαρη 2 κουταλιές σούπας
Βανίλια 1 τεμ σε σκόνη
Για την γέμιση
Μαρμελάδα φράουλα 300 γρ
Φράουλες για διακόσμηση

Εκτέλεση

*Για το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους , χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη.Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν – έναν τους κρόκους. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το αλεύρι μας με το μείγμα . Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το παντεσπάνι.Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.

*Για την κρέμα: Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία , σφιχτή σαντιγί.

Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας. Τυλίγουμε πάλι το ρολό , το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2– 3 ώρες.
Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.

Comments are closed.