ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σαλάτα του Καίσαρα

0
Διά χειρός Χρ. Ζέρβα

Υλικά

Για τη σαλάτα

• 1 μαρούλι (χωρισμένα τα μαρουλόφυλλα πλυμένα και στεγνωμένα)
• 5 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένο
• 2 φιλετάκια από μπούτι κοτόπουλο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• λίγη παρμεζάνα τριμμένη

Για τη σάλτσα ceasar΄s

• πάστα αντσούγιας ή 2 αντσούγιες από βαζάκι
• 1½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 50ml ξίδι ή χυμό λεμονιού
• 1½ κουτ. σούπας μουστάρδα

Για τα κρουτόν

• 10 φέτες ψωμί του τοστ
• 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο, λιωμένο ή ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φετούλες

Εκτέλεση

*Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε τα φιλετάκια του κοτόπουλου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Σε άλλο τηγάνι το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό.
*Κόβετε και τρίβετε μια σκελίδα σκόρδο και την ρίχνετε στην σαλατιέρα.
*Κόβετε το μαρούλι σε χοντρά κομμάτια και το ρίχνετε στη σαλατιέρα.
*Για τα κρουτόν: Κόβετε τις φέτες του ψωμιού σε τετράγωνα κομμάτια, ρίχνετε από πάνω το σκόρδο και τις ραντίζετε με το λίγο ελαιόλαδο.
*Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά κι αφήνετε να κρυώσουν.
*Για το dressing: Βάζετε όλα τα υλικά του dressing στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε μία λεία και ομοιογενή σάλτσα.
*Για τη σαλάτα: Κόβετε το μπέικον και το κοτόπουλο σε κομμάτια και τα ρίχνετε πάνω από το μαρούλι. Προσθέτετε στη σαλατιέρα τα κρουτόν και την παρμεζάνα.
*Τέλος, περιχύνετε τη σαλάτα με το dressing που φτιάξατε και σερβίρετε τη σαλάτα αμέσως.

*Την συνταγή μας μπορείτε να την δείτε και στο http://czervas.gr/salates-kaisara/ Μπείτε στο σάιτ czervas.gr ή στην σελίδα μας στο fb ” Ταξίδι στον κόσμο των γεύσεων ” για ακόμα περισσότερες συνταγές!!!

 

Comments are closed.