ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών “Danubia Symphonic Winds (DSW)” το Σάββατο στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης

0

ΣΥΝΑΥΛΙΑ με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών “Danubia Symphonic Winds (DSW)”, διοργανώνουν ο Δήμος Μεσσήνης και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τη Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα.

Οι πιο ταλαντούχοι νέοι και νέες μουσικοί από τη παραδουνάβια περιοχή της κάτω Αυστρίας πέντε μουσικών σχολείων μαζί με αντίστοιχους μουσικούς πνευστών από το Ωδείο Καλαμάτας, τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης καθώς και τη χορωδία του Ωδείου, θα παρουσιάσουν ξεχωριστά έργα συμφωνικής μουσικής για πνευστά και χορωδία. Πρόκειται για ένα μοναδικό  μουσικό πρόγραμμα που συνδυάζει τη δημοφιλή αυστριακή μουσική με τους  κλασσικούς ελληνικούς χορούς.

Η εκδήλωση διοργανώνεται στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων για το Ελληνοαυστριακό καλοκαίρι 2018, το Σάββατο 7 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο Θέατρο Αρχαίας Μεσσήνης.

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Πρεσβεία της Αυστρίας στην Αθήνα συμπράττουν και πάλι μαζί για δεύτερη συνεχή χρονιά, ως συνέχεια της εξαιρετικά πετυχημένης και δημιουργικής  συνεργασίας  τους από το περσινό καλοκαίρι με τη διοργάνωση της  συναυλίας YoungMastersOrchestra.

Επισφραγίζοντας με αυτό τον τρόπο  τη  πολιτιστική φιλία που τους συνδέει και τη κοινή τους πίστη  για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη προβολή της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η είσοδος  για το κοινό είναι ελεύθερη.

 

Comments are closed.