ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αντιγόνη του Σοφοκλή, η μεγάλη στιγμή για το ΜΕΘ

0

Η ΜΕΓΑΛΗ στιγμή για το μεγάλο στόχο που έθεσε το Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, ανεβάζοντας την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, έφτασε, κι από τις 4 Ιουλίου μέχρι και τις 7 του ίδιου μήνα και ώρα 9.30 κάθε βράδυ, οι θεατρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν την παράσταση στο Κάστρο Καλαμάτας.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ο ενθουσιασμός των ανθρώπων του ΜΕΘ για το δύσκολο εγχείρημα που ανέλαβαν να πραγματοποιήσουν και συγκινητικό  το μήνυμα που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΜΕΘ Γιώργος Παντελόπουλος, με αφορμή την παράσταση και είναι το εξής:

«…ΚΑΙ ΝΑ που ένα ακόμη ταξίδι έφτασε στον προορισμό του!

…ΚΑΙ ΝΑ που συνάμα, ένα μεγάλο όραμα αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα!

Η ” ΑΝΤΙΓΟΝΗ ” μας ανεβαίνει στο Κάστρο και μαζί της έρχεται και η μελέτη για τη δυνατότητα πρόσβασης στο χώρο σε όλες και όλους.

Η ” ΑΝΤΙΓΟΝΗ ” μας έφτασε μέχρι εδώ χάρη στην προσπάθεια και την πίστη όλου του δυναμικού του ΜΕΘ.

Η ΔΙΑΦΑΙΝΟΜΕΝΗ λύση στο πρόβλημα της προσβασιμότητας στο Κάστρο δρομολογείται επιτέλους, χάρη στη δυναμική της ψυχικής ένωσης όλων των Καλαματιανών, φυσικών προσώπων, φορέων, συλλόγων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

ΟΤΑΝ ξεκινήσαμε και τις δυο προσπάθειες μας έλεγαν: ” Αυτά δεν γίνονται. Είναι πάνω από τις δυνάμεις σας. Δεν θα τα καταφέρετε!”.

…ΚΑΙ ΟΜΩΣ, τώρα είμαστε εδώ με την ” Αντιγόνη ” μας και με τη δήλωση για τη μελέτη για πρόσβαση των ΑΜΕΑ στο Κάστρο! Η πίστη, η θέληση, η κοινή προσπάθεια νίκησαν!!!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα βάθη της καρδιάς μου όλα τα παιδιά του ΜΕΘ για τη σπουδαία προσπάθειά τους στη συνολική προετοιμασία της παραγωγής.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ολόψυχα όλες και όλους εσάς, μεμονωμένα άτομα και φορείς, που μαζί δημιουργήσαμε αυτό το θετικό ” τσουνάμι ” που παραμέρισε τα όποια εμπόδια στο πρόβλημα της πρόσβασης στο Κάστρο.

ΒΛΕΠΕΤΕ, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, όταν ενώνουμε τις φωνές μας, ο άνθρωπος γιγαντώνεται!!!

Υ.Γ.: Για όλες και όλους τους φίλους μας που θέλουν αλλά και φέτος, δυστυχώς, δεν μπορούν να ανέβουν τα σκαλιά του Κάστρου προσπαθούμε να βρούμε τρόπο ώστε όλοι να μπορέσουν τελικά να απολαύσουν την ”Αντιγόνη ” μας. Γιατί πρόκειται για μια παραγωγή που αξίζει όλοι να δείτε!

***

ΝΑΙ, είναι συγκινητικό που το ΜΕΘ αποδεικνύει έμπρακτα για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον του για τα ΑμεΑ, όπως από καιρό τώρα κάνει με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει. Και βέβαια έχει ιδιαίτερη σημασία η ανταπόκριση που βρήκε η πρωτοβουλία του ΜΕΘ από τους αρμόδιους.

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της πρόσβασης παντού είναι δικαίωμα όλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ με την παράσταση τώρα, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Περικλή Αλμπάνη, είναι όντως ένα δύσκολο εγχείρημα και ήταν αναμενόμενο άλλωστε ότι θα ήταν.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ εύκολη άλλωστε η προσέγγιση σε τόσο σπουδαία κείμενα που έχουν υπάρξει και αντέξει στο πέρασμα των αιώνων κι αποτελούν πλέον μνημεία λόγου στον παγκόσμιο πολιτισμό, κι αλίμονο να ήταν.

ΕΙΝΑΙ όμως μια προσέγγιση αναγκαία για μας, στην προσπάθειά μας να γίνουμε καλύτεροι σαν άνθρωποι και να προχωρήσουμε στη ζωή μας.

ΕΙΝΑΙ μεγάλο το τόλμημα που ανέλαβαν οι άνθρωποι του ΜΕΘ να αναμετρηθούν με το μέγιστο έργο του Σοφοκλή, την «Αντιγόνη» και μπράβο τους!

ΜΠΡΑΒΟ που αποφάσισαν να πέσουν στα βαθιά και να ταξιδέψουν τόσο μακριά, όπου φτάνει το διαχρονικό μήνυμα του έργου που ορθώνει την οικουμενικότητα της αγάπης στην εξουσία του μίσους.

ΜΗΝΥΜΑ επίκαιρο σε όλες τις εποχές και σε αυτή βέβαια που τώρα διανύουμε.

ΜΗΝΥΜΑ για ένα καλύτερο κόσμο που τόσο έχουμε ανάγκη.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στο ΜΕΘ που τιμώντας την ιστορία του, συνεχίζει να εξελίσσεται σε πείσμα των δυσκολιών που άλλωστε ποτέ δεν λείπουν.

Θανάσης Παντές

Comments are closed.