ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η καλαματιανή εταιρεία KLIMIS και ο ΣΚΑΪ στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον!

0

Δύο Ελληνικές εταιρείες, η εταιρεία KLIMIS (VAS. & EK. KOTTARIDI GP) και ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 139 εταιρείες από 26 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από την Τουρκία και προκρίθηκαν προς βράβευση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – ΕΒΑΕ).

Τα ΕΒΑΕ είναι τα σημαντικότερα και εγκυρότερα περιβαλλοντικά βραβεία της Ευρώπης.Διοργανώνονται από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Directorate-General for the Environment) και στοχεύουν στην προώθηση και βράβευση επιχειρήσεων, οι οποίες συνδυάζουν με επιτυχία την καινοτομία, την προστασία του περιβάλλοντος και την προσήλωση στην κυκλική οικονομία.

Προκειμένου να διεκδικήσουν ένα από τα βραβεία της EBAE, οι εταιρείες συμμετέχουν αρχικά στους αντίστοιχους τοπικούς διαγωνισμούς που διοργανώνονται ανά διετία σε εθνικό επίπεδο. Στη συνέχεια, οι νικητές κάθε χώρας συμμετέχουν στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, που επίσης διοργανώνεται ανά διετία, και στον οποίο αναδεικνύονται οι πρώτοι μεταξύ των πρώτων.

Η φετινή πρόκριση δύο ελληνικών εταιρειών αποτελεί πολύ σημαντική διάκριση για την χώρα μας, δεδομένου ότι από το 1987 έως τώρα είχαν διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μόλις δύο Ελληνικές εταιρείες συνολικά.

Η τελετή απονομής των European Business Awards for the Environment θα πραγματoποιηθεί στη Βιέννη, την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. Θα προηγηθεί,στις 24 Οκτωβρίου 2018, στην Αθήνα η τελετή απονομής των βραβείων στις 13 εταιρείες που διακρίθηκαν στο Ελληνικό σκέλος του διαγωνισμού.

  • Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτετην επίσημη ιστοσελίδα των ΕΒΑΕ ή απευθυνθείτε στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ), τηλ. 213 0383814, emailinfo@paseppe.gr

Επίσημη ιστοσελίδα των ΕΒΑΕ : http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html

Comments are closed.