ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης από το ΥΠΕΞ και το ΕΚΔΔΑ την Πέμπτη στην Αθήνα!

0

Το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης διοργανώνει αύριο, Πέμπτη, από 9.30 π.μ. – 3 μ.μ. στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκοπίου Παυλόπουλου, ημερίδα για το μέλλον της Ευρώπης με θέμα « Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο προσκήνιο: Διαβούλευση για την Ευρώπη και Δημόσια Διοίκηση».

Η έναρξη της ημερίδας θα γίνει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο.

Έχουν προσκληθεί να μιλήσουν ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, Επικρατείας Νίκος Βερναρδάκης,  ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, η πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ Ιφιγένεια Καμτσίδου και η διευθύντρια του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του ΕΚΔΔΑ Άννα Κοντονή.

Στη συνέχεια έχουν προγραμματιστεί τρείς ξεχωριστές συνεδρίες.

  • Στην πρώτη με θέμα «Δημόσια Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση θα συμμετάσχουν ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, η πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα Andrea Ikic-Bohm και ο καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου Βασίλης Χατζόπουλος, με συντονιστή το δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.
  • Στη δεύτερη με θέμα «κοινωνικός διάλογος για μια Ευρώπη των πολιτών» θα συμμετάσχουν ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γιάννης Μπράχος, η γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη, ο καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννης Κουζής και η επιστημονική συνεργάτης της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Αφροδίτη Μακρυγιάννη, με συντονιστή τον δημοσιογράφο Χρήστο Μαχαίρα.
  • Στην τρίτη με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης, προκλήσεις, προοπτικές και ο ρόλος της Ελλάδας» θα συμμετάσχουν ο καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κώστας Λάβδας, ο καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης Δημήτρης Χρυσοχόου, ο αναπληρωτής καθηγητής Οικονομίας και Ιστορίας της Οικονομικής Σκέψης Νίκος Θεοχαράκης και ο αναπληρωτής καθηγητής Ανάλυσης Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών Σπύρος Μπλαβούκος, με συντονίστρια τη δημοσιογράφο Νικόλ Λειβαδάρη.

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιασθεί ο νέος ιστότοπος με τίτλο «Μιλάμε για την Ευρώπη» (www.oureurope.gov.gr) καθώς και του τηλεοπτικού σποτ, από τον συντονιστή του task force καθηγητή Γιώργο Παπαγεωργίου και τον επιστημονικό συνεργάτη Στέργιο Τσιαφούλη.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος ήταν ομιλητής  σε αντίστοιχη εκδήλωση που διοργανώθηκε -την Παρασκευή 29 Ιουνίου- στη Μασσαλία με τη συμμετοχή του γάλλου ευρωβουλευτή Daniel Cohn Bendit και του φιλοσόφου Jean Marc Ferry.

 

Comments are closed.